A BioCo Ashwagandha KSM-66 tabletta nem egy hagyományos ashwagandha készítmény, ugyanis csak és kizárólag a gyökérből származó, „zöld kémiai” feldolgozással, tiszta víz használatával nyert, teljes spektrumú Ashwagandha-kivonatot tartalmaz, 5% withanolid tartalommal, ami az ashwagandha legfontosabb hatóanyaga. A KSM-66 minőséget garantáló technológiai eljárás meg tudja őrizni az ashwagandha gyökerében jelen lévő hatóanyagok természetes egyensúlyát, ezáltal a kivonat teljes spektrumú.

Egyes európai országok tudományos testületei – Magyarországot is ideértve - kizárólag az ashwagandha gyökerének fogyasztását javasolják, ráadásul maximum napi 250 mg alatti mennyiségben. Ezt az ashwagandha más részeiben található egyéb toxikus hatású anyagok lehetséges rizikója miatt ajánlják. A BioCo KSM-66 kivonatot csak az Ashwagandha gyökérből állítják elő, ezért garantáltan 0,1% alatti Withaferin A tartalommal rendelkezik. Ráadásul a termék gyártása közben nem használnak tejet, tehát vegán fogyasztók is bátran fogyaszthatják.

Mikor, kiknek ajánlott különösen az ashwagandha fogyasztása?

 • fokozott stressz, szorongás
 • érzelmi instabilitás, hangulatingadozás
 • alvászavarok, álmatlanság
 • fáradékonyság, kimerültség
 • legyengült immunrendszer
 • tanulási nehézségek
 • memóriazavarok, koncentrálási nehézségek
 • mentális problémák
 • megterhelő szellemi vagy fizikai munka
 • sportolóknak

BioCo Ashwagandha KSM-66 tabletta

Az ashwagandha indiai ginzengként is ismert, és az egyik legfontosabb gyógynövénye az ajurvéda orvoslásnak. Már több mint 3000 éve használják fel többek között a stressz csökkentéséhez, az energiaszint és a szellemi teljesítőképesség növeléséhez. Az ashwagandha számtalan kedvező hatását elsősorban a withanolid nevű anyagnak köszönheti, ami jelentősen hozzájárulhat a gyulladások csökkentéséhez a teljes szervezetben.

Az ashwagandha egy fantasztikus természetes tápanyagforrás, ezáltal számottevően hozzájárulhat a szervezet vitalizálásához, aminek köszönhetően jelentősen képes javítani a fizikai és a szellemi teljesítményt is. Az ashwagandha tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, alkaloidokat, szaponinokat, karotint, kolint és rutint is. Azonban legfontosabb hatóanyagai a whithanolid, a witaszomin, a glikozidok, az oligoszaharidok, a szomniferin és a szkopoletin. Az ashwagandha a benne található számtalan hatóanyagnak köszönhetően egyedülállóan komplex hatásmechanizmussal rendelkezik.

Melyek lehetnek az ashwagandha legfőbb kedvező hatásai?

 • Növelheti a szervezet ellenálló képességét a stresszel szemben
 • Támogatja a relaxációt, a nyugodt, pihentető alvást
 • Hozzájárulhat a fizikai és a mentális jólét eléréséhez
 • Elősegítheti a mentális egyensúlyt és az érzelmi stabilitás fenntartását
 • Energizálja, élénkíti a testet és a lelket
 • Erősíti az immunrendszert
 • Lassítja az öregedési folyamatokat
 • Javíthatja a memóriát, a koncentrációs képességet
 • Támogatja az izomépítést
 • Védelmet biztosíthat a szív- és érrendszer számára
 • Szabályozhatja a vércukorszintet, a vérnyomást és a koleszterinszintet
 • Támogatja a férfi szexuális funkciókat és a női reproduktív szervek egészségét
 • Fokozhatja a potenciát mindkét nem esetén

Az ashwagandha rendszeres fogyasztása különösen hasznos lehet azoknak, akik gyakran érzik magukat fáradtnak, kimerültnek, akik depressziós, szorongásos tünetekkel küzdenek, illetve akiket álmatlanság gyötör. Az ashwagandhában lévő glikozidvegyületek fontos szerepet játszhatnak a teljesítőképesség fokozásában, ráadásul hozzájárulhatnak a stressz által okozott fizikai és lelki panaszok kezeléséhez is.

Az ashwagandha jelentősen fokozni tudja a szervezet energiaszintjét, a vitalitást, illetve szerepet játszhat a fizikai és a mentális jólét fenntartásában. Továbbá képes javítani az izmok energiafelhasználását, illetve serkenti az endorfintermelést, aminek köszönhetően késlelteti a kimerülést, a fáradtságérzetet. Az ashwagandha sokat segíthet a sportolóknak, ugyanis jelentősen támogathatja az állóképesség és a sportteljesítmény fokozását, illetve hozzájárulhat az izomzat fejlődéséhez. Továbbá segíthet a testépítésben, meg tudja fiatalítani az izomszövetet, valamint anabolikus izomtömeg-növelő hatással is rendelkezik.

Az ashwagandha kulcsfontosságú szerepet tölthet be az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, képes lehet csökkenteni stressz és a depresszió tüneteit, illetve nagymértékben javíthatja az agyműködést, így a szellemi teljesítményt is. Az ashwagandhában található fitonutriensek jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szervezet könnyebben és gyorsabban tudjon alkalmazkodni a fizikai és a mentális stresszhez. Az ashwagandha képes támogatni a mellékvese normál működését, aminek köszönhetően fontos szerepet játszhat a stressz leküzdésében.

Továbbá fokozni tudja az adrenalin kibocsátását, javíthatja az agyműködést, képes lehet éberebben tartani az agyat, ezáltal segítséget nyújthat a munkateljesítmény javításában is. Az ashwagandha kutatások szerint képes lehet akár 25%-kal is csökkenteni a szervezet kortizol szintjét, aminek köszönhetően segíthet megbirkózni még az extrém fizikai stresszhatásokkal is. Az ashwagandha a stressz káros hatásainak csökkentése által kulcsfontosságú szerepet tölthet be a szervezet egészségének védelmében, ugyanis a krónikus stressz elképesztő károkat tud okozni a test sejtjeiben.

Adaptogén hatásai által védelmet biztosíthat az idegrendszer számára, képes fokozni a stresszel és a szorongással szembeni ellenálló képességet, valamint csökkentheti ezek degeneratív hatásait. E hatásainak köszönhetően az ashwagandha jelentősen hozzájárulhat az öregedési folyamatok lassításához. Az ashwagandhát gyakran nevezik álombogyónak is, mivel kiemelt szerepet játszhat a relaxáció, a nyugodt, pihentető alvás elősegítésében. Fogyasztása mélyebb, nyugodtabb alvást biztosíthat, segíthet a könnyebb, gyorsabb elalvásban és az éjszaka zavartalan átalvásában.

Az ashwagandhában található fitonutriensek jelentősen képesek hozzájárulni ahhoz, hogy a szervezet könnyebben és gyorsabban legyen képes alkalmazkodni a mentális és fizikai stresszhez. A speciális szénhidrátok támogatni tudják az immunrendszer megerősítését, illetve képesek fokozni azoknak az immunsejteknek a termelését, amelyek meg tudják semmisíteni a szervezetbe bekerülő káros baktériumokat, vírusokat és más kórokozókat. Az ashwagandha adaptogén gyógynövényként hozzájárulhat az egész szervezet működésének harmonizálásához, normalizálhatja belső folyamatokat. Magyarán szólva, ha arra van szükség, akkor fokozza az immunrendszer működését, viszont amennyiben valahol túlműködés van, akkor kiegyenlítő és nyugtató hatást fejt ki.

Válassza a kizárólag a gyökérből származó, teljes spektrumú Ashwagandha-kivonatot tartalmazó, 5% withanolid tartalmú BioCo Ashwagandha KSM-66 tablettát!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: