A maca gyökere különleges hatóanyagokat rejt, igazi energiabomba! Felér egy komplett multivitamin készítménnyel, összetett tápanyagtartalmának köszönhetően „superfood” minősítést kapott. Mind a férfiak, mind a nők számára igen hasznos növény, természetes úton szabályozza a hormonháztartást, segítséget jelenthet a termékenységi problémákban és a potencianövelésben is.

Maca por és gyökér

A maca kinézetre leginkább a retekhez hasonlít, a dél-amerikai Andokban, jellemzően Peruban terem, rendkívüli magasságokban, 4000 felett honos. Extrém időjárási viszonyoknak is ellenálló képessége a hatásában is megmutatkozik: egészen kivételes energizáló. Erősíti az állóképességet, csökkenti a krónikus fáradtságot, fokozza a szellemi teljesítményt. Kedvező hatással van a libidóra, javítja a fogamzó- és nemzőképességet, enyhíti vagy meg is szünteti a változókori kellemetlen tüneteket.

A maca gyökér hatóanyagai

A maca gyökere gazdag értékes aminosavakban, zsírsavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. Mint „superfood” élelmiszer, koncentráltan tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú tápanyagokat, megtalálható benne szinte az összes szükséges vitamin, ásványi anyag, nyomelem, enzim. Aki rendszeresen macakivonatot szed, az elkerülheti a hiánybetegségek kialakulását, az alultápláltságot is.

Nagy mennyiségű foszfor, kalcium, magnézium, vas, jód, béta-karotin, mangán, réz, szelén, cink, B-, C- és D-vitamin található benne. Fő hatóanyagai a flavonoidok, alkaloidok, glikozidok és fitoszteroidok, ezeknek köszönheti kimagasló energizáló, erőnlétjavító és potenciafokozó tulajdonságait.

Szabályozza a hormonháztartást

A maca legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó és kiegyensúlyozó hatása, amely a férfiak és a nők esetében is kiválóan érvényesül. Helyreállítja az agyalapi mirigy működését, amely a hormonrendszert irányítja, befolyásolja az ösztrogén- és tesztoszteronszintet. Magas cinktartalma hozzájárul a nemi szervek egészséges működéséhez.

Férfiaknál megelőzheti a prosztata megnagyobbodását és gyulladását, javítja a spermiumok mozgékonyságát, minőségét, fokozza a potenciát, a nemzőképességet.

 A nőknél serkenti a progeszteron termelését, elősegíti a megfelelő fogamzást és kihordást. Szabályozza a menstruációs ciklust, és jelentősen enyhítheti mind a menstruációval, mind a menopauzával együtt járó kellemetlen és fájdalmas tüneteket.

Teljesítmény- és termékenységfokozó „superfood”: a macagyökér

Javítja a sportolók teljesítményét

A maca magas energiatartalmú szénhidrátok mellett értékes, természetes aminosavakat is tartalmaz, amelyek különösen a sportolók számára válhatnak fontossá a megfelelő izomépítéshez. Rendszeres fogyasztása rendkívül hatékonnyá teszi a fizikai és szellemi teljesítőképesség növelését a fokozott megterhelés során. Javítja a szervezet energiaellátását, növeli a kitartást, az ellenálló képességet.

Megsokszorozza a szellemi kapacitást

A maca a stresszel szembeni tűrőképességet is javítja, érzelmileg és idegileg stabilizál, aktivizálja az agyi kapacitást. Kiegyensúlyozó hatása miatt levertség, szorongás vagy depresszió ellen is javasolható. Csökkenti a stressz által kiváltott, a szervezetben elindult káros fizikai és pszichés reakciókat, enyhíti a testi és lelki tüneteket. Élénkítő és energizáló tulajdonsága elősegíti a szellemi kapacitás teljes kihasználását, a memória és a koncentráló képesség fokozását.

A maca fogyasztása nem okoz függőséget, nem hirtelen felpörgetéssel, hanem fokozatosan, eloszlatva szolgáltat többletenergiát. Kúraszerűen javasolt fogyasztani, a napi minimumot 3 és 5 gramm között ajánlják, ám többszörös mennyiség fogyasztásakor sem lépnek fel kellemetlen mellékhatások vagy mérgezési tünetek.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: