A GAL Kurkuma-komplex kapszula egy vízoldékony kurkuma-kivonat, kurkuma-poliszacharidokkal dúsítva, amiben találhatóak természetes, FenuMAT™ technológiával kezelt, kurkuminoidok és turmeronok is. A FenuMAT™ technológia egy csak természetes összetevőket tartalmazó, galaktomannán-rost alapú, ún. reverzibilis hidrokolloid-rendszer, ami az új generációja a liposzomális és hasonló kolloidtechnológiáknak.

A CurQfen® egy így feldolgozott kurkuma-kivonat, aminek köszönhetően a kurkuminoidok legnagyobb része a hatásos, szabad formájában marad a szervezetben, szemben az eddigi megoldásokkal. Független vizsgálatban is kétségtelenül megelőzött minden korábbi megoldást. A GAL egyedi kérésére e technológia birtokosai módszerükkel a kurkuma esszenciaolajának hatóanyagait is integrálták az általuk kért módosított CurQfen®-be. S ha mindez nem lenne elegendő, akkor még ezen felül teljes spektrumú, a kurkuma hatásos, vízoldékony rostfajtáival, turmeroszacharidokkal is kiegészítették a terméket, a klinikailag is vizsgált Turmacin® hozzáadása által.

Melyek lehetnek a kurkuma legfontosabb pozitív hatásai?

 • Természetes módon képes kezelni az emésztési- és gyomorproblémákat.
 • Kiemelkedő hatékonysággal tudja csökkenteni vagy akár meg is szüntetni az ízületi gyulladás és a reumás betegségek tüneteit.
 • Erős antioxidáns hatása által képes semlegesíteni a sejtkárosító szabadgyököket.
 • Hozzájárulhat a vese és a máj méregtelenítő munkájához.
 • Szerepet játszhat a szív- és érrendszer egészségében, a szívproblémák, a szívroham és a trombózis megelőzésében.
 • Elősegítheti a koleszterinszint szabályozását.
 • Fiatalítja a bőrt, hozzájárulhat a kollagén termeléséhez, szabályozza a faggyúmirigyek működését, serkenti a vérkeringést.

Mikor javasolt a GAL Kurkuma-komplex kapszula fogyasztása?

 • gyulladásos bélbetegségek
 • porckopásos ízületi fájdalom
 • ízületi gyulladás
 • reumás panaszok
 • 2-es típusú cukorbetegség
 • inzulinrezisztencia
 • idegrendszeri problémák, depresszió
 • máj- és vesekárosodás
 • premenstruációs szindróma (PMS)
 • Alzheimer-kór

GAL Kurkuma-komplex kapszula

A kurkuma a természet egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító anyaga, így kulcsfontosságú szerepet tölthet be többek között a reumás panaszok enyhítésében, az ízületi merevség oldásában, az ízületek rugalmasságának fenntartásában és az ödémák csökkentésében. Továbbá egyedülálló méregtelenítő hatással is rendelkezik, hozzájárulhat a máj és a vese védelméhez, valamint az emésztési panaszok, a hasmenés és a székrekedés kezeléséhez. Emellett szerepet játszhat az idegrendszer, az immunrendszer, a tüdő és a felső légutak egészségének fenntartásában is.

A kurkuma legfontosabb összetevője a kurkumin, mely egy természetes és elképesztően hatásos gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító anyag. A kurkumin molekuláris szinten képes kifejteni kedvező hatásait, miközben nem vált ki kellemtelen mellékhatásokat. Éppen emiatt is alkalmazták a kurkumát az indiai ajurvédikus orvoslásban és a kínai gyógyításban is az ízületi gyulladások kezelésében.

 A kurkumin tulajdonképpen bármilyen gyulladásos probléma fennállásakor segíthet, ugyanis képes gátolni a gyulladásokat és fájdalmakat okozó fehérjék képződését a szervezetben. Dr. Randy J. Horowitz, az Arizona Center for Integrative Medicine orvosi igazgatója szerint a kurkumin az egyik leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő. A kurkuminnal folytatott kísérletek során a kezelt csoportokban egyértelműen jobban enyhültek a gyulladás tünetei, mint bármilyen más kezelést kapó kontrollcsoport esetén. Nyilvánvalóan csökkent a gyulladás mértéke a vérkép alapján is, illetve jelentősen csökkent, sok esetben teljesen meg is szűnt az ízületi porc károsodása is.

A kurkumin egyik legfőbb hatása, hogy gátolja a ciklooxigenáz-2 enzimet (COX-2), ami felel az ízületeknél lévő gyulladásos állapotok kialakulásáért. A kurkumin gátolni tudja annak a 3 fő enzimnek a működését, amelyek a porcok bomlását okozzák, s így ízületi fájdalmakat generálnak. Kutatások során az is bebizonyosodott, hogy a kurkuma erősíti is a porcokat, illetve hozzájárul a kollagén képződéséhez, ami kulcsfontosságú a porcok egészségéhez, ugyanis a porcok 67%-ban kollagénből épülnek fel.

A kurkuma adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy képes kiegyensúlyozni a szervezet életfunkcióit, hatást fejt ki a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer működésére is. Amennyiben tehát arra van szükség, akkor stimulál, de ha kell, akkor nyugtat, csillapít. A kurkumin amiatt járulhat hozzá az általános egészségi állapot javításához, mivel szinte minden betegség mögött valamilyen krónikus gyulladás bújik meg. A kurkumin pedig egyedülállóan hatékonyan tud fellépni a gyulladások ellen, ezáltal képes megszüntetni az okot a betegség mögött.

A szív- és érrendszeri betegségek ugyancsak gyulladásos eredetűek, mivel a koleszterin csak a gyulladt érfalra képes lerakódni. Azonban, ha a kurkumin hatására megszűnnek az érfalon lévő gyulladások, akkor már nem képesek újabb lerakódások sem képződni, tehát a betegség kiváltó okának megszűnése miatt az érrendszer regenerálódhat. Az olyan gyulladásos bélbetegségek, mint a Crohn-betegség, a colitis, az irritábilis bél szindróma (IBS) vagy a bélhurut esetén a kurkuminnak fel sem kell szívódnia a véráramba ahhoz, hogy kifejthesse jótékony hatásait. Vastagbélpolipok esetén a kurkumin képes lehet gátolni az újabbak kialakulását, a már fennálló polipok pedig akár vissza is fejlődhetnek a hatására.

Csökkentse a gyulladásokat és a fájdalmakat az egész testben teljesen természetesen, biztonságosan és egyedülállóan hatékonyan a GAL Kurkuma-komplex kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: