A szőlőmag kimagasló mennyiségben tartalmaz természetes antioxidánsokat, amelyek megkötik szervezetben lévő szabadgyököket. Ezek a szabadgyökök felelősek az öregedési folyamatok, az immunrendszer gyengülése és ezzel különféle problémák és betegségek kialakulásáért.

Természetes immunerősítő és öregedésgátló: a szőlőmag

Az antioxidánsban gazdag szőlőmag ezért rendkívül hatékony lehet a szervezetet érő káros hatások csökkentésében, visszafordításában. Megakadályozhatja a sejtek és szövetek károsodását, idő előtti öregedését.

Szív- és érrendszeri problémák, allergiás reakciók, a bőr elváltozásai, a szem romlása, az ízületek, csontok gyengülése ellen, illetve megelőzésére különösen ajánlott rendszeresen fogyasztani.

A szőlőmag hatóanyagai

A szőlő  levében, héjában és magjában is sok antioxidáns vegyület található. A magjában koncentrált formában vannak jelen a növényi immunanyagok, flavonoidok, fenolos vegyületek, linolénsavak. A- és C-vitamin-tartalma igen magas, ezek felszívódását, hasznosulását egy, a szőlőmagban fellelhető speciális anyag, az OPC rendkívüli mértékben támogat. Az OPC antioxidáns hatása ráadásként 50-szer hatékonyabb, mint a C-vitaminé és mintegy 20-szor nagyobb az E-vitaminnál is. Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek beépülését.

A szőlőmagból P-vitamin, kálium, nátrium, kalcium, magnézium, vas, mangán, réz is jelentős mennyiségben kinyerhető.

Természetes immunerősítő és öregedésgátló: a szőlőmag

A szőlőmag rendszeres fogyasztásának előnyei:

  • Javítja a véráramlást, ezzel erősebbé teszi az érfalakat, csökkenti az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
  • Látászavarok és a szem gyulladásai ellen is hatékony, növeli a szem éjszakai alkalmazkodó képességét,  fényérzékenységét, gátolhatja a szürkehályog kialakulását.
  • Védelmet biztosít az agy és az idegrendszer számára. Hasznos lehet a figyelemzavar kezelésében, szabályozza az agyban a neurotranszmitterek és a hormonok működését. Az idegek és az agyszövet védelmével jelentős mértékben csökkentheti az időskori demencia, illetve az Alzheimer-kór rizikóját.
  • Enyhíti az allergiás tüneteket. Hatóanyagai természetes, mellékhatásoktól mentes antihisztaminként működnek, így folyamatosan csökkenti az allergiás reakciók megjelenésének esélyét.
  • Normalizálja a koleszterinszintet, növeli a HDL, a hasznos koleszterint szintjét a vérben, illetve csökkenti a magas, kiegyenlíti az ingadozó vérnyomást.
  • Gyulladáscsökkentő hatásával megelőzheti, illetve kezelheti a már kialakult ízületi problémákat. Kalcium egyidejű fogyasztásával nagymértékben fokozhatja a csontképződést, megerősíti a csontok szerkezetét, ezzel elkerülhetővé teszi a csontritkulást. 
  • Daganatmegelőző hatásával különösen a bőr, a mell, a prosztata, a gyomor, a bél és a tüdő ainak megelőzésében játszhat szerepet, csökkentheti a növekedését és az áttétek kialakulásának esélyét is. A mellékhatásainak enyhítésére is javasolják.
  • Megerősíti a bőrben lévő kollagént. Megtartja a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát, késlelteti a ráncok kialakulását. A bőr enzimaktivitását is elősegíti, ami egész évben fokozott védelmet jelenthet a káros UV-sugárzással szemben.

A szőlőmag kifejezetten ajánlott nehéz fizikai munkát végzőknek és sportolóknak az erős érrendszer kiépítésére, megőrzésére, valamint az ízületek és a csontok védelmére. Azok számára is hasznos lehet, akik sok időt töltenek számítógép előtt, vagy stresszes életmódot folytatnak, idegi és pszichés megterhelésnek vannak kitéve. A fiatalok pedig az agyműködés serkentésével nyerhetnek hasznot belőle.

A szőlőmagból különféle olajok és őrlemények készülnek. Ezek a kivonatok sokkal jobban hasznosulnak, mivel a szőlőmagot egészben vagy szétrágva nem tudja olyan mértékben feldolgozni, hasznosítani a szervezet, hogy egyszerűen és nagyobb felületen szívódjon fel. A szőlő fogyasztása mellett ezért érdemes minőségi, természetes étrend-kiegészítőt is választa

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: