A vegán életmódot követőknek nem csak a táplálkozásuk során kell rendkívül körültekintően eljárniuk az alapanyagok kiválasztásánál, hanem a különféle étrend-kiegészítők alkalmazásakor is. A BioCo 100% VEGAN alga készítményei hatalmas segítséget nyújtanak (nem csak) a vegánoknak a vitaminok és az ásványi anyagok hatékony és biztonságos, megfelelő mennyiségben történő pótlásához. A készítményekben található C-vitamin, D3-vitamin, kalcium, magnézium, cink, vas, réz, mangán, jód, króm és szelén is, méghozzá természetes formában, algákból kivonva. A BioCo 100% VEGAN termékcsalád a minőség garanciája a vegán életmódot követők számára, mivel a készítmények valamennyi hatóanyagát kiemelt gondossággal válogatták és ellenőrizték. Ennek köszönhetően ezeket a készítményeket 100%-os biztonsággal alkalmazhatják a vegán fogyasztók is.

BioCo 100% VEGAN Alga D3-vitamin 2000NE tabletta

A készítmény csak és kizárólag algából származó D3-vitamint tartalmaz, méghozzá magas, 2000NE mennyiségben. Ezzel hatalmas segítséget nyújt a vegánoknak, mivel számukra hosszú időn keresztül csupán D2-formában volt elérhető a D-vitamin. Ennek pedig az oka az volt, hogy a D3-vitamin nagy mennyiségű ipari előállítása csak állati eredetű forrásból volt kivitelezhető. Manapság azonban már elérhető az algából nyert D3-vitamin is, ami speciálisan a vegán életmódot követők számára készül.

A D-vitamin pótlása az egyik legfontosabb dolog egészségünk megőrzésének szempontjából, amit egyre több tudományos vizsgálat is alátámaszt. A D-vitamin legalább olyan fontos az immunrendszer normál működéséhez, mint a C-vitamin. Ugyanis a D-vitamin hiánya olyan folyamatokat indít be a szervezetben, amelyek nagymértékben gyengítik az ellenálló képességet, ezáltal könnyebben dönthetnek le a lábukról a különféle betegségek. Napjainkban már az orvosok is gyakran ajánlják a D-vitamin kiegészítő szedését nátha, megfázás, súlyosabb légúti és más fertőzések esetén.

A D-vitamin képes aktiválni a szerzett és a veleszületett immunitásban a sejtek funkcióját, így csökkenteni tudja az oxidatív stressz káros hatásait, valamint roppant hatékonyan képes enyhíteni a gyulladásokat a testben. Ugyanis a D-vitamin csökkenti azoknak a gyulladáskeltő anyagoknak a szintjét, amelyek számottevően megemelkednek a szervezetben fertőzések esetén. Emellett a D-vitamin a falósejteket a betolakodó kórokozókhoz vezényli, reaktív szabad oxigén gyököket szabadít fel, illetve fokozza a nyiroksejtek osztódását, amelyek nélkülözhetetlenek a hatékony védekezéshez.

A D-vitamin mindemellett létfontosságú szerepet játszik az egészséges csontozat és izomfunkció, valamint a normál fogazat megőrzésében. A D-vitamin képes egyensúlyban tartani a kalciumháztartást a szervezetben, mivel elősegíti a kalcium felszívódását, viszont gátolja a kiválasztását.  A D-vitamin biztosítja a normál vérkalcium-szintet, azaz a csontképzéshez szükséges kalcium megfelelő mennyiségét. A D-vitamin hiányának esetén a kalcium nem tud hatékonyan beépülni a csontokba és a fogakba.

BioCo 100% VEGAN C+D Duo C-vitamin 1000mg + Alga D3-vitamin 2000NE filmtabletta

Ebben a készítményben a nyújtott felszabadulású 1000mg C-vitamin mellett található 2000 NE speciális, algából származó D3-vitamin is, ezáltal segít a D3-vitamin megfelelő mennyiségű és minőségű pótlásában is a vegán étrendet követőknek. A C-vitamin közismerten az egyik legfontosabb tápanyag az immunrendszer hatékony működéséhez, hiszen jelentősen képes növelni a szervezet ellenálló képességét főként azzal, hogy nagymértékben fokozza a fehérvérsejtek mennyiségét és aktivitását.

A C-vitamin bizonyítottan vírus- és baktériumellenes hatással is bír, antioxidáns erejével pedig semlegesíteni tudja a sejteket károsító szabadgyököket. A C-vitamin tehát védi valamennyi sejtünk épségét és egészségét, illetve képes csökkenteni az immunrendszer leterheltségét. A C-vitamin azonban korántsem csupán a megelőzésben segíthet, mivel számtalan tanulmány alátámasztja, hogy jelentősen támogathatja a különféle fertőzéses, influenzás betegségekből való gyógyulás folyamatát is.

A C-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez is, növeli a stressztűrő képességet. Emellett pedig a pajzsmirigy működéséhez is jelentősen hozzájárul, ezáltal pedig csökkenteni tudja a fáradékonyságot, a kimerültséget. Továbbá a C-vitamin szükséges a kollagén képződéséhez, így védi az érrendszer egészségét, támogatja a bőr, a haj, a körmök, a csontok, a porcok, az ínszalagok, az inak, a fogak és az íny normál állapotának fenntartását. A C-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a vas megfelelő felszívódásában, amivel serkenti a vérképzést, leküzdheti a vérszegénységet, valamint hozzájárul a teljes szív- és érrendszer egészségéhez.

Mikor ajánlott nagyobb mennyiségben pótolni a C-vitamint?

  • Egyoldalú, kiegyensúlyozatlan, vitaminhiányos táplálkozás esetén
  • Alacsony zöldség- és gyümölcsfogyasztás esetén
  • Betegség után a lábadozási időszakban
  • Műtéteket követően vagy lázas állapot fennállásakor
  • Folyamatos, fokozott stresszhatások esetén
  • Vashiány esetén
  • Intenzív sporttevékenység végzésekor
  • Fáradékonyság, kimerültség esetén
  • Aktív dohányzás esetén
  • Fogamzásgátlók vagy egyes gyógyszerek szedésekor

BioCo 100% VEGAN Alga Kalcium & Tengeri Magnézium filmtabletta

A készítmény tartalmaz alga eredetű kalciumot és tengeri magnéziumot illetve további 7 fajta ásványi anyagot és nyomelemet is: vasat, cinket, rezet, szelént, mangánt, krómot és jódot. Az Atlanti-óceán kristálytiszta északi vizeiben, az izlandi partoknál élő algából származó szerves kalciumot és tengeri magnéziumot olyan szerves ásványi anyagokkal és nyomelemekkel egészítették ki, amelyek speciálisan a vegán étrendi igényekhez vannak igazítva, és amelyek nagyon jól hasznosulnak az emberi szervezetben. A készítményben jelentős mennyiségű szerves vas is található.

A kalcium a legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag az emberi szervezetben, aminek a 99%-a a csontokban és a fogakban található meg, a többi pedig a sejtekben és a sejtek közötti térben raktározódik. A kalcium tehát abszolút nélkülözhetetlen alkotóeleme a csontoknak és a fogaknak, így okvetlenül szükséges ezek normál szerkezetének megőrzéséhez. A kalcium elősegítheti az optimális csonttömeg elérését és fenntartását.

A kalcium emellett elengedhetetlen a szívizom és a csontváz izmainak megfelelő működéséhez, összehúzódásához, a normál véralvadási folyamathoz, valamint részt vesz az ingerületek átvitelében az idegrendszerben. A kalcium jelentősen csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, illetve képes enyhíteni az ingerlékenységet, az allergiás reakciókat és a figyelemzavart is. Továbbá szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban, a sejtek specializációjában, az izmok normál működésében, valamint támogatja az emésztőenzimek megfelelő működését is.

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag számunkra, mivel megtalálható minden egyes sejtünkben, közreműködik az anyagcsere valamennyi folyamatában és a normál fehérjeszintézisben, kulcsfontosságú több száz enzim és az izmok megfelelő működéséhez, szerepet játszik az elektrolit-egyensúly fenntartásában és a sejtosztódásban. Emellett a magnézium befolyásolja a kalcium és a foszfor anyagcseréjét, aminek köszönhetően részt vesz a csontok és a fogak egészségének megőrzésében. A magnézium létfontosságú a szív- és érrendszer, főként a szívizom egészségének megőrzéséhez, a koleszterinszint és a vérnyomás optimalizálásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez. A magnézium képes csökkenteni a stressz negatív hatásait, hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, csökkentheti a depressziós, szorongásos tüneteket.

Válassza Ön is a BioCo 100% VEGAN alga készítményeit, melyekkel hatékonyan és biztonságosan pótolhatja az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: