A Dr.Hauschka Med olyan természetes összetevőkből álló termékcsoport, amelyet speciális igények kielégítésére fejlesztettek ki. A bőrt védő és a bőrmőködést kiegyenlítő hatásuk révén a Dr.Hauschka Med készítmények nem csak alapápolást biztosítanak, hanem hozzájárulnak a bőr és a fogak egészségének fenntartásához is.

A termékek középpontjában olyan természetes szubsztanciák, olajok és gyógynövények állnak, amelyeket a legújabb tudományos ismeretek alapján bőrgyógyászokkal, fogorvosokkal, kozmetikusokkal és független tesztintézetekkel együttműködve, aprólékos gondossággal választottak ki a hatékony termékösszetétel kialakítása érdekében. A termékekben felhasznált gyógynövényeket nem csupán az adott növények hatóanyagai alapján, hanem elsősorban emberi szervezetre gyakorolt holisztikus hatásuk miatt válogatták össze.

 

Dr Hauschka Med

 

Túlélőművész a szárazságban: a jeges kristályvirág

A Dr.Hauschka Med Bırápolás készítményeinek a szíve a jeges kristályvirág (Mesembryanthemum crystallinum) minden összetevőt tartalmazó, frissen préselt nedve. A nedvességben gazdag növény jól megtanulta, hogy hogyan védheti meg magát a szárazságtól, ezért válhat a bőr számára előképpé. A 100 %-ban tiszta préslé ápol és tartósan megnyugtatja a száraz bőrt.

A viszketést, bőrfeszülést enyhítő Dr.Hauschka Med bőrápoló készítmények, a Jeges kristályvirág testápoló tej és a Jeges kristályvirág krém, a jeges kristályvirág (Mesembryanthemum crystallinum) frissen préselt levét és különböző természetes olajok, mint az avokádóolaj, mangóvaj, karitévaj, mandula- és jojóbaolaj  kombinációját egyesíti magában, amelyek segítségével a nagyon száraz, viszkető bőr ápolása lehetővé válik.

 

Dr Hauschka Med Jeges kristályvirág testápoló tej - A nagyon száraz bőr speciális ápolására kifejlesztve

Az egészséges bőr fontos funkciója a külvilággal szembeni határ képzése. Ha ez az elhatároló funkció zavart szenved, akkor a bőr nagyon szárazzá válik. Viszketés, feszülés, kipirosodás, fokozott korpaképződés lehetnek a következmények. Fontos ilyenkor, hogy a bőrt hatékony ápolással erősíteni tudjuk. A Dr.Hauschka Med Jeges kristályvirág testápoló tej ezekben a helyzetekben megfelelő mindennapos alapápolást nyújt, és kellemes érzetet kölcsönöz az igénybevett bőrnek. Az így ápolt bőr jobban el tudja látni határoló feladatát és kevéssé fog viszketni.

 

Dr. Hauschka Med Jeges kristályvirágDr. Hauschka Jeges kristályvirág krém - A nagyon száraz bőr speciális ápolására kifejlesztve

Sokak számára ismerősek azok a gyötrő állapotok, amikor a bőr nagyon szárazzá válik és viszket is, különösen olyan problémás helyeken, mint az arc, a könyökhajlat vagy a térdhajlat. Ezekben az esetekben speciális, intenzív ápolásra van szükség, ami javítja a bőr nedvességtartalmát és képes megelőzni a viszketés – vakarás - még intenzívebb viszketés ördögi körének kialakulását. A Dr.Hauschka Med Jeges kristályvirág intenzív krém különösen megbízható segítség a száraz bőrrészeken, amelyek erősen hámlanak, viszketnek, irritáltak, hogy a bőrben visszaálljon a természetes zsír-nedvesség egyensúlyi aránya, és így a viszketés megszűnjön.  

 

Dr.Hauschka Med Ajakápolás – a feszülő, viszkető ajkak ápolására

 

A Dr.Hauschka Med Labimint ajakápoló készítmény hűsítően és ápolóan hat az ajkakra és az azok körül kialakult hólyagokra, és időben alkalmazva megelőzheti a kellemetlenségeket. A bársonyos bőrérzést biztosító ajakápoló szívét a körömvirág és a halvány kasvirág értékes, frissen préselt nedvei adják, amelyek gyulladáscsökkentő és regenerációt elősegítı hatásaikról ismertek. A 100 %-ban tiszta gyógynövény-kivonatokat antimikrobiális hatású zsálya-kivonat egészíti ki.

 

A jó közérzet az egészséges, üde lehelettel kezdődik!

A fogak között maradt ételmaradékok jó táptalajt jelentenek a baktériumoknak, amelyek plakk-képzés következtében gyulladást (parodontitist) okoznak az ínyben, vagy a fogzománc savkárosításával szuvasodást indíthatnak el. Az egészséges fogak és az erős fogíny leginkább a napi rendszeres szájápolással tartható fenn, hogy ne alakuljanak ki plakkok, a fogzománc ásványi anyagokat tudjon felvenni magába, és így visszakeményedjen. A természetes nyáltermelés pedig semlegesíti a szájüreg miliőjé.

Dr Hauschka

Dr.Hauschka Mentás erősítő fogkrém - Erősíti a fogakat és fogínyt

Az erős fogíny és a megfelelő szájhigiénia a legjobb feltételei annak, hogy egészséges fogakkal rendelkezzünk. Fontos, hogy a szájflóra stabil legyen, mert így sokkal kevésbé tudnak megtelepedni
a kórokozók. Aki rendszeresen tisztítja a fogazatát egy erısítő hatású fogkrémmel, megelőzheti a plakk-képzıdést (bakteriális foglepedéket), és az ennek következtében fellépő fogkőképződést, ínygyulladásokat és fogszuvasodást. A Dr.Hauschka Med Mentás erősítő fogkrém segít a fogínygyulladás megelőzésében, erősíti a fogínyt, és biztosítja a kiegyensúlyozott, stabil szájflórát.

Dr.Hauschka Med Sóvizes fogkrém - Szelíd ápolás az érzékeny fogak részére

Borsmenta és mentol nélkül készül, ezért homeopátiás kezelésekre alatt is alkalmas!
Az érzékeny fogak a szabaddá vált, érzékeny fognyakakkal különösen gondos ápolást igényelnek. A tisztításnak szelídnek, egyidejűleg alaposnak is kell lennie, hogy a további károsodást elkerülhessük,
ám a fogazat mégis egészséges maradjon. A plakkképzıdés (bakteriális foglepedék) és az ennek következtében fellépő fogkő és szuvasodás elleni legjobb védelmet az ápolt, tiszta fogak, a stabil szájflóra és a megerősített szájnyálkahártya jelentik. A Dr.Hauschka Med Sóvizes fogkrém kíméletes, de alapos tisztítást tesz lehetővé, szabaddá vált, érzékeny fognyakak esetén is.

 

Dr Hauschka Med fogápolás

Dr.Hauschka Med Narancsos gyermek fogtisztító gél - Természetes megelőzése a szuvasodásnak az egészséges tejfogak érdekében

A tejfogak különleges védelmet és alapos, ugyanakkor szelíd ápolást is igényelnek, mert a gyerekek fogzománca még nem teljesen érett. Az ínyt gyakran fokozottan igénybe veszi és érzékennyé teszi, amikor újabb tejfogak nőnek. Aki ebben az érzékeny fázisban az új fogacskákat és a foghúst naponta megfelelően és következetesen tisztítja és ápolja, az lerakja a felnőttkori egészséges és erős fogak alapjait. A Dr.Hauschka Narancsos gyermek fogtisztító gél kiegyenlített, stabil szájflórát biztosít és erősíti a szájnyálkahártyát.

 

Dr.Hauschka Med Zsálya szájvíz - Erősíti és feszesíti a fogínyt, friss leheletet biztosít

A Dr.Hauschka Med Zsálya Szájvíz segít megelőzni a szájüregi gyulladásokat, stabilizálja a szájflórát, így a kórokozó baktériumok nem tudnak megtelepedni.
- a mirha, ratanhiagyökér és a vérontó pimpó kivonatai segítségével erősíti, feszesíti a fogínyt
-  harmonizáló hatású a gyulladáscsökkentő zsálya, a sebgyógyulást elősegítő körömvirág és az irritációt csökkentő orvosi ziliz kivonatainak alkalmazásával
-  az antibakteriális hatású éterikus olajok kombinációja friss leheletet biztosít
-  azonnal alkalmas a felhasználásra, nem kell higítani
-  nem tartalmaz kémiai-szintetikus színező-, illat- és konzerváló anyagokat
- hozzáadott fluoridoktól és tenzidektől mentes