A Naturland új immunerősítő készítményei hozzájárulnak az egész család védekezőképességének fokozásához, ezáltal a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzéséhez is. A Naturland Immun Optimum kapszula egy olyan immunrendszert segítő készítmény, amelyben található C- és D-vitamin, cink és szelén is. Az Immun Optimum csepp tartalmaz C-vitamint, 4000NE D-vitamint, valamint vírusellenes hatású bodorrózsát is. Az Echinacea + Gyömbér csepp komplex támogatást nyújt az immunrendszer normál működéséhez és a felső légutak egészségéhez. A Kakukkfű szirup hozzájárul a torok, a garat és a hangszálak nyugtatásához, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az Izlandi zuzmó nyugtatja a torkot, támogatja a légutak egészségét, képes enyhíteni a nyálkahártya irritációját.

Naturland Immun Optimum kapszula

A készítmény kiemelkedő támogatást képes nyújtani az immunrendszer megfelelő működéséhez a benne található C- és D-vitaminnal, cinkkel és szelénnel. Ezek a hatóanyagok kulcsfontosságú szerepet játszanak az immunrendszer működésében, így jelentősen képesek fokozni a szervezet ellenálló képességét, aminek következtében sikeresebben védhetőek ki a különféle fertőző betegségek is. A C-vitamin, a szelén és a cink hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez is, vagyis komoly védelmet képesek biztosítani a szervezet valamennyi sejtje számára a romboló hatású szabadgyökökkel szemben.

A C-vitamin közismerten az egyik legfontosabb tápanyag az immunrendszer egészséges működéséhez, ezért rendszeres pótlása rendkívül fontos lehet az őszi-téli, vírusos, megfázásos időszakban. A C-vitamin egyedülálló módon járul hozzá a szervezet védekezőképességének növeléséhez főként azáltal, hogy jelentősen fokozza a fehérvérsejtek mennyiségét és aktivitását, melyek legfőbb feladata, hogy a szervezetünket megtámadó kórokozókat elpusztítsák. A C-vitamin bizonyítottan vírus- és baktériumellenes hatással is rendelkezik, illetve antioxidáns hatása által semlegesíteni tudja a sejtkárosító szabadgyököket, így védi valamennyi sejt épségét és egészségét, valamint képes csökkenteni az immunrendszer leterheltségét.

Számos tanulmány támasztja alá, hogy a C-vitamin korántsem csak a fertőző, meghűléses betegségek megelőzését támogatja, hanem jelentősen hozzájárulhat a betegségekből való gyógyulás felgyorsításához és megkönnyítéséhez is. Amennyiben már az első tünetek észlelésekor elkezdjük nagyobb dózisban szedni a C-vitamint, akkor akár 30%-kal is lerövidíthető a betegség időtartama, valamint jelentősen csökkenthetőek a betegség tünetei is.

A D-vitamin legalább annyira fontos az immunrendszer normál működéséhez, mint a C-vitamin, ugyanis a D-vitamin hiánya olyan folyamatokat indít be a szervezetben, amelyek jelentősen gyengítik az immunitást, aminek következtében könnyebben alakulhatnak ki betegségek. Manapság már az orvosok is javasolni szokták a D-vitamin pótlását nátha, megfázás, súlyosabb légúti és más fertőzések esetén.

A D-vitamin képes aktiválni a veleszületett és a szerzett immunitásban a sejtek funkcióját, ezáltal csökkentheti az oxidatív stressz káros hatásait, valamint jelentősen hozzájárulhat a gyulladásos folyamatok visszaszorításához a szervezetben. A D-vitamin ugyanis csökkenteni tudja az olyan gyulladáskeltő anyagok szintjét – köztük az interleukin-6-ét is (IL-6) -, amelyek szintje jelentősen megemelkedik a szervezetben fertőzések kialakulásakor. Továbbá a D-vitamin kórokozók támadása esetén a falósejteket a káros mikroorganizmusokhoz irányítja, reaktív szabad oxigén gyököket szabadít fel, valamint serkenti a nyiroksejtek osztódását, amelyek alapvető szerepet töltenek be a védekezésben.

Naturland Immun Optimum csepp

A készítmény tartalmaz 4000NE D-vitamint + C-vitamint, illetve bodorrózsát is, mely egy olyan évszázadok óta alkalmazott gyógynövény, amit főként a vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére ajánlanak. A bodorrózsa, vagyis a cistus kivonata egy nagyszerű természetes vírusellenes szer, mely fantasztikus módon képes gátolni a vírusok növekedésének folyamatát, illetve szabályozza a vírusfertőzés által kiváltott kóros immunológia reakciókat is.

Ez utóbbi hatása abszolút életbevágó, mivel súlyos vírusfertőzések esetén gyakran felborul a szervezet immunológia válaszképességének normális koordinálása, ami sokszor nagyobb problémát képes okozni, mint maga a vírusfertőzés. A bodorrózsa meg tudja előzni ezt a kóros immunológiai folyamatot is, ezáltal pedig két fontos ponton is hozzájárul a betegség súlyosságának csökkentéséhez. A bodorrózsa tehát fantasztikus vírusellenes hatással van megáldva, így leggyakrabban a megfázásos és influenzás tünetek enyhítése érdekében szokták alkalmazni. Ráadásul kitűnő nyákoldó hatással is rendelkezik, aminek köszönhetően nagy segítséget képes nyújtani köhögés és hörghurut esetén is.

A bodorrózsa kivonatában számtalan fontos hatóanyag található meg, többek között a vas, a kalcium, a magnézium és a cink is. Kiemelkedő vírusellenes hatásait azonban a benne található egymással kölcsönös kötést kialakító proantocianidin, flavonoid és polifenol tartalmának köszönheti, mely által meg tudja akadályozni, hogy a vírusok behatoljanak a sejtekbe és elszaporodjanak. A bodorrózsa jelentős mennyiségben tartalmaz komoly antioxidáns hatású flavonoidokat, köztük a kaempferolt, a kvercetint és az apigenint, de megtalálhatóak benne a polifenolok, köztük az epigallokatekin is.

A bodorrózsa főként a felső légúti megbetegedésekben felhasználva lehet igazán hatékony, de sikeresen alkalmazható lehet a bakteriális, vírusos és gombás eredetű betegségek esetén is. A bodorrózsa támogatja a szervezetet az elhúzódó, szövődményeket kiváltó fertőzések esetén, illetve gyulladás fennállásakor védelmet képes biztosítani a sejteknek és a szöveteknek a károsodásokkal szemben.

A bodorrózsa erős antioxidáns hatásának köszönhetően kiemelkedő immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatással is bír. Antioxidáns hatása által sikeresen képes semlegesíteni a sejtkárosító szabadgyököket, aminek köszönhetően hozzájárulhat számos, akár komolyabb betegség megelőzéséhez. Méregtelenítő hatásával pedig segítséget nyújt a teljes szervezet megújulásához.

Naturland Echinacea + Gyömbér csepp

Az echinacea, azaz a bíbor kasvirág jelentősen támogatja az immunrendszer normál működését, illetve a felső légutak egészségét. Az echinacea javítani tudja a természetes immunválaszt, aminek köszönhetően növelni képes a szervezet saját védekezőképességét a baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal és egyéb kórokozókkal szemben. Rengeteg kutatásban igazolódott már, hogy az echinacea azokat az immunsejteket stimulálja, amelyek legfontosabb feladata a szervezetbe behatoló kórokozók semlegesítése és elpusztítása.

Az echinacea rendszeres fogyasztásának köszönhetően jelentős mértékben megerősödhet az immunrendszer, ezáltal sokkal hatékonyabban működhet, illetve léphet fel a fertőzéseket kiváltó baktériumok, vírusok és más kórokozók ellen. Az echinacea antibiotikus hatását főként a benne található echinakozid nevű hatóanyagnak köszönheti, mely segítségével képes szembeszállni a Streptococcus és a Staphylococcus aureus baktériumokkal is. Emellett az echinacea komoly gyulladáscsökkentő képességgel is bír, ugyanis kimutatások szerint 0,04 ml friss növényi kivonat éppen olyan hatékony gyulladásgátló, mint 1 mg kortizon.

Az echinacea képes megemelni a test belső hőmérsékletét, valamint fokozza a fehérvérsejtek és a lépsejtek mennyiségét a szervezetben, amelyek antivirális hatással bírnak. Emellett aktivizálni tudja azokat a makrofágokat, amelyek legfontosabb feladata, hogy elpusztítsák a sejteket megtámadó betolakodókat. Az echinacea fokozza a fagocitózist, azaz a sejtfalást, tehát javítani tudja a sejtek kórokozókat megemésztő képességét. Emellett pedig növeli a properdin nevű vegyület szintjét is a szervezetben, mely természetes módon képes fokozni a sejtek ellenálló képességét.

Az echinacea hozzájárul az interferon nevű hormon termeléséhez, mely mozgósítja az immunsejteket fertőzések észlelésekor, illetve nagymértékben serkenti a T-limfociták tevékenységét, melyek kulcsfontosságúak a sejtek immunválaszának kialakításában. Továbbá sikeresen képes gátolni a hialuronidáz enzim tevékenységét, mely hatásával jelentősen megnehezíti azt, hogy a kórokozók be tudjanak jutni a sejtekbe és a szövetekbe.

Az echinaceát nem csupán megelőzési célból érdemes fogyasztani, hanem akkor is, amikor már érezzük magunkon a betegség első tüneteit, mivel igen hamar képes enyhíteni, megszüntetni a kellemetlen panaszokat, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, javíthatja a közérzetet. Az echinacea jelentősen hozzájárulhat a különféle felső légúti és húgyúti fertőzések legyőzéséhez, illetve akkor is igen kedvező hatású lehet, ha bármilyen gyakran kiújuló betegségtől szenvedünk, például középfül- és mandulagyulladás, afta vagy herpesz esetén is.

A gyömbér ugyancsak támogatja a felső légutak és az immunrendszer működését, és főként száraz köhögés esetén hatékony, kitűnő gyulladáscsökkentő, enyhíti a megfázás és a hörghurut tüneteit. Járványos időszakban segíthet megelőzni a vírusfertőzéseket, mivel nagysszerű vírusellenes, gombaölő és méregtelenítő hatásának köszönhetően erősíti az immunrendszert, ezáltal az sikeresebben lehet képes fellépni a betegségek ellen. Már fennálló betegség esetén pedig hozzájárul a letapadt nyák feloldásához, enyhíti a torokfájást és a köhögést, tisztító és izzasztó hatással bír, felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot. A gyömbér kedvező hatású az emésztésre, enyhíteni tudja a hányingert és az émelygést, valamint képes javítani az étvágyat is.

Naturland Kakukkfű szirup

A készítményben megtalálható kakukkfű hozzájárul a torok, a garat és a hangszálak nyugtatásához, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A termék cukormentes változatban is elérhető.

A kakukkfű már ősidők óta a leghatékonyabb immunerősítő gyógynövények közé tartozik, illóolaja az egyik leghatékonyabb szer légúti fertőzések fennállásakor. A kakukkfű illóolajának legfontosabb összetevői a timol és a karvakol, melyek erős fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, baktérium-, vírus- és gombaölő vegyületek. A kakukkfű kivételes immunerősítő gyógynövény, elősegítheti a betegségek megelőzését, valamint jól kezelheti a köhögést és a hörgőgyulladást, míg orrdugulás esetén inhaláló szerként lehet alkalmazni.

Nyálkaoldó és köptető hatásának köszönhetően képes felgyorsítani a hurutos váladék felszakadását, valamint nyugtatja a légutakat. A kakukkfű enyhíteni tudja a torokgyulladást, illetve hatékonyan csillapítja a köhögési ingert. Vírusos betegségek, így például influenza esetén pedig csökkenteni képes a tüneteket, gyorsíthatja a gyógyulás ütemét.

Naturland Izlandi zuzmó

A készítményben található izlandi zuzmó kivonat képes nyugtatni a torkot, hozzájárul a légutak egészségéhez, valamint támogatja a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Az izlandi zuzmót száraz ingerköhögés fennállásakor köhögés elleni szerként használják a nyálkahártya irritáló hatásának enyhítése céljából. Az izlandi zuzmó védőréteget képes alkotni a nyálkahártyán, aminek köszönhetően meg tudja gátolni az irritáló hatásokat. A készítmény cukormentes verzióban is kapható.

Szerezze be a Naturland új immunerősítő készítményeit, és fokozza az egész család védekezőképességét természetesen!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: