A Flexofytol Plus tabletta egy olyan komplex összetételű készítmény, amelyben található bioaktív kurkuma kivonat, tömjénfa kivonat és D-vitamin is. Ezek a hatóanyagok jelentősen hozzájárulhatnak az ízületek, az izmok és az inak egészségének védelméhez is. A kurkuma szerepet játszik az ízületek és a szalagok hajlékonyságának és jó mozgásának megőrzésében. A benne található kurkumin az egyik leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő, képes támogatni a reumás panaszok enyhítését, az ízületi merevség oldását, az ízületek rugalmasságának megőrzését. A tömjénfa hozzájárul az ízületek hajlékonyságának és mozgékonyságának fenntartásához, míg a D-vitamin részt vesz a normál izomműködés megőrzésében.

Flexofytol Plus tabletta – a mozgás szabadságának megőrzéséhez

A termékben található tömjénfa gyantaolaj rengeteg értékes biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz, köztük terpéneket vagy boswellin-savakat is, melyek kiemelkedő hatékonysággal képesek gátolni a gyulladásos ingerületátvivő molekulák működését. Ennek köszönhetően a boswelliát már évezredek óta alkalmazzák fájdalomcsillapításhoz, gyulladásgátláshoz és az ízületi gyulladások terápiájában. Kutatások támasztják alá, hogy a tömjénfa hozzájárul az ízületeket borító porc degenerációjának megakadályozásához, ezáltal pedig gátolja a porcok kopását.

A tömjénfa legfontosabb hatásai:

  • képes jelentősen csökkenteni a gyulladást, a fájdalmakat, az ödémákat és a dagadást
  • gyulladásgátló hatása által kezelni tudja a rheumatoid arthritist, az osteoarthritist és a csont-ízületi gyulladást
  • erőteljes fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően segítséget nyújthat krónikus hát- és izomfájás, arthritis-es fájdalom, valamint ízületi fájdalom esetén is
  • képes fokozni az izomszöveti vérkeringést, erősítheti a porcokat
  • javítani tudja a gyulladt ízületek vérellátását, képes csökkenteni az ízületek dagadását, javíthatja a mozgékonyságot
  • berepedezett porcok esetén vissza tudja építeni a porckopást, hozzájárulhat a porcleválás visszaépüléséhez, de porckorongsérv esetén is segíthet

A tömjénfában található boswellin sav éppen olyan erős gyulladásgátló hatással bír, mint egy nem szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszer, ám ezekkel ellentétben nem okoz kellemetlen mellékhatásokat, nem irritálja a gyomornyálkahártyát sem. A tömjénfa hatékonyan gátolhatja az 5-lipoxigenáz működését, ami az első enzim a gyulladásos anyagok keletkezésekor, és elősegíti a leukotriének keletkezését, melyek a gyulladásos folyamatok fő molekulái.

Emellett rendkívül lényeges az is, hogy a boswellia akadályozza a human leukocita elastase (HLE) aktivitását is, ami szintén egy gyulladásos vegyület, ezért számos gyulladásos betegség esetén magas a szintje a szervezetben. A tudomány jelenlegi állása szerint a boswellin sav az egyetlen olyan anyag, ami együtt képes csökkenteni a HLE és a leukotriének szintjét.

Rengeteg kutatás szerint a tömjénfa akár már kettő heti fogyasztást követően képes segíteni a fájdalom, valamint az ízületi merevség kezelésében. Más kutatásokban pedig az bizonyosodott be, hogy a tömjénfa késleltetni tudja az ízületi szövet leépülését is. Az is említésre méltó, hogy a tömjénfa hatékonyabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél reumás és oszteoartritiszes betegek esetén, sőt az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobban teljesített, mint az aszpirin és más fájdalomcsillapítók.

A Flexofytol Plus tablettában lévő kurkuma legfontosabb hatóanyaga a kurkumin, ami molekuláris szinten tudja kifejteni pozitív élettani hatásait, méghozzá oly módon, hogy közben nem vált ki kellemetlen mellékhatásokat. A kurkumát éppen ezért használták fel az indiai ajurvédikus orvoslásban és a kínai gyógyításban is az ízületi gyulladások terápiájában.

A kurkumin hatékonyan képes gátolni a gyulladásokat és fájdalmakat okozó fehérjék termelését a szervezetben. Dr. Randy J. Horowitz, az Arizona Center for Integrative Medicine orvosi igazgatója úgy véli, hogy a kurkumin az egyik leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő vegyület. A kurkuminnal végzett vizsgálatok során a kezelt csoportokban szignifikánsan nagyobb mértékben csökkentek a gyulladás tünetei, mint akármilyen más kezelést kapó kontrollcsoportnál. Nyilvánvalóan csökkent a gyulladás mértéke a vérkép alapján is, illetve jelentősen csökkent, sok esetben teljesen meg is szűnt az ízületi porc károsodása is.

A kurkuma kivételesen hatékonyan képes enyhíteni a reumás panaszokat, hozzájárulhat az ízületi merevség oldásához, az ízületek rugalmasságának megőrzéséhez, valamint az ödémák csökkentéséhez.  A kurkumin egyik legfontosabb hatása, hogy gátolja a ciklooxigenáz-2 enzimet (COX-2), ami az ízületeknél lévő gyulladásos állapotok kialakulásáért felel. A kurkumin gátolni tudja annak a 3 fő enzimnek a működését, amelyek felelősek a porcok bomlásáért, és így ízületi fájdalmakat okoznak.

Kutatásokban az is bebizonyosodott, hogy a kurkuma erősíti is a porcokat, illetve hozzájárul a kollagén képződéséhez, ami kulcsfontosságú a porcok fejlődéséhez. A kurkuma e hatása roppant fontos, mivel a porcok 67%-ban kollagénből épülnek fel.

Őrizze meg vagy szerezze vissza mozgása szabadságát a Flexofytol Plus tabletta segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: