A Viva Natura BestFlavon koncentrátum a kombucha mellett olyan gyümölcsöket tartalmaz, amelyek kivételesen gazdagok antioxidáns hatású flavonoidokban és antocianidinekben. Ezek az antioxidáns anyagok rendkívül hatékonyan tudják semlegesíteni a sejteket folyamatosan károsító szabadgyököket, gyulladáscsökkentő hatásúak, képesek gátolni a kóros sejtek osztódását, lassíthatják az öregedési folyamatokat, javíthatják a keringést, valamint természetes antiallergénként és asztmaellenes szerként viselkednek, mivel képesek gátolni a hisztamin felszabadulását. Az antioxidáns vegyületek jelentősen hozzájárulhatnak a betegségek megelőzéséhez, a fáradtság csökkentéséhez, valamint az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

Viva Natura –BestFlavon koncentrátum – Kombucha ital antioxidánsokkal felvértezve

Ez az egyedülálló készítmény egyesíti magában a kombucha ital és a flavonoidok különleges egészségügyi előnyeit. A kombucha felhasználásával készített ital erjesztett tea, ami kiemelkedő probiotikus hatással is rendelkezik. A kombucha koncentrátum egy olyan élő organikus táplálék, ami bőséges forrása az enzimeknek és tejsavbaktériumoknak. A kombuchában található baktériumok és élesztőgombák által termelt hatóanyagok szerepet tölthetnek be az emésztés javításában, az egészséges életmód fenntartásában. A kombucha ital fogyasztása ajánlott például emésztési zavarok esetén, méregtelenítéshez, az immunrendszer támogatásához, az állóképesség növeléséhez vagy az általános jó közérzet fenntartásához.

A kombucha fogyasztása sokféleképpen járulhat hozzá a testi és lelki egészséghez, többek között méregteleníti és lúgosítja a szervezetet, javítja az emésztést, fokozza az anyagcserét, csökkenti az emésztés idejét, képes megelőzni a székrekedést, támogathatja a kötőszövetek újjáépítését, illetve növelheti a szervezet energiaszintjét, vitalitását, hozzájárulhat a közérzet javításához.

A kombucha természetes antibakteriális és antivirális hatásának köszönhetően felléphet a különféle fertőző betegségek ellen. Emellett hozzájárul a máj, a vese és az epehólyag működéséhez, oldani tudja az epe- és veseköveket, valamint tisztítja a vért. A kombucha nem csak a májat, hanem az egész szervezetet képes méregteleníteni, elpusztítja az élősködőket, kioldja és kémiailag megköti a májból és a testnedvekből felszabaduló toxikus anyagokat.

Az emésztésre gyakorolt kedvező hatása által megelőzheti a székrekedést és a fertőzéses hasmenést, képes lehet kezelni a gyomoridegességet, a gyomorrontást, a vékony- és vastagbelek gyulladásait, illetve az aranyeret.

A kombucha rendszeres fogyasztásával csökkenthető lehet a koleszterinszint, enyhíthetőek az érgyulladás fájdalmai, rugalmasabbá tehetőek az erek falai. A kombucha szerepet játszhat a zsírszövetek lebontásában, a testsúly csökkentésében. Emellett hozzájárulhat az izomfájdalmak és az ízületi gyulladások csökkentéséhez.

A kombucha képes lehet javítani az általános életminőséget, fokozni tudja a szervezet erőnlétét, a fizikai és szellemi teljesítőképességet, szabályozhatja a vérnyomást, stresszoldó hatású, így hozzájárulhat a nyugodt alváshoz is.

A kombucha képes csökkenteni a változókorban jelentkező kellemetlen tüneteket, köztük a hőhullámokat, illetve hozzájárulhat a prosztatagyulladás kezeléséhez és a potencia növeléséhez. Továbbá lassítani tudja az öregedési folyamatokat, csökkentheti a ráncok képződését, felléphet az őszülés és a kopaszodás ellen, erősítheti a hajszálakat, gyorsíthatja a haj növekedését. A kombucha fogyasztásával csökkenthető, akár meg is szüntethető a másnaposság, szerepet játszhat az alkoholfüggőség kezelésében is.

A BestFlavon koncentrátumban lévő flavonoidok olyan növényi festékanyagok, melyeket a növények védekezési céllal termelnek a kórokozók, a sugárzás és a káros külső hatások ellen. A flavonoidok éppen ilyen védelmi funkciót töltenek be az emberi szervezetben is. A flavonoidok kiemelt hatékonysággal képesek semlegesíteni a sejtkárosító szabadgyököket, aminek köszönhetően jelentősen hozzájárulhatnak a kóros sejtek osztódásának gátlásához. A flavonoidok komoly szerepet tölthetnek be a szív- és érrendszer védelmében, a máj károsodásának megakadályozásában, illetve a bakteriális és vírusos fertőzések elleni küzdelemben.

A flavonoidok egyik legfontosabb képessége, hogy gátolni tudják a szervezetben zajló káros oxidációval járó folyamatokat. A szabadgyökök komoly energiafelesleggel rendelkező molekulák, amelyek folyamatosan megpróbálnak megszabadulni energiafeleslegüktől, s eközben komoly károkat okoznak a számunkra létfontosságú molekulákban (nukleinsavak, fehérjét stb.). Ez a roncsoló tevékenység gyakran oxidációs folyamat keretében zajlik, amely végbemenetelét a flavonoidok meg tudják akadályozni.

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a szabadgyökök folyamosan támadják és károsítják egészséges sejtjeinket, és éppen ezért lehetnek felelősek rengetegféle betegség kialakulásáért. A szabadgyökök sejtromboló tevékenysége következtében mennek végbe az öregedési folyamatok is. Tehát egészségünk és szépségünk szempontjából is kulcsfontosságú, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk sejtjeink számára az oxidatív károsodásokkal szemben. Ehhez nyújtanak roppant nagy segítséget a flavonoidok, mivel rendkívül hatékonyan képesek hatástalanítani a szervezetben garázdálkodó szabadgyököket, amivel megakadályozzák a sejtromboló tevékenységüket.

Ennek köszönhetően a flavonoidok kiemelkedő hatékonysággal képesek megelőzni számtalan fajta betegséget, valamint már kialakult betegségek esetén is nagyon kedvező hatásúak lehetnek, csökkenthetik a tüneteket, illetve felgyorsíthatják a gyógyulás ütemét is.

A flavonoidok sejtvédő és öregedésgátló hatásuk mellett hozzájárulhatnak a különféle vitaminok sokkal hatékonyabb felszívódásához is, ezáltal ugyancsak támogathatják az egészségi állapot javítását. A flavonoidok kiváló immunerősítő hatással is bírnak, illetve jelentősen hozzájárulhatnak a fizikai és szellemi teljesítőképesség növeléséhez is.

A flavonoidok aktiválni tudják a természetes ölősejteket és a makrofágokat. A gyulladás számos mediátor (prosztaglandinok, citokinek, leukotriének) keletkezésével járó öngerjesztő folyamat, ami szoros összefüggésbe hozható az aktivált immunrendszer működésével. A flavonoidok képesek meggátolni ezeknek a mediátoroknak a kialakulását. A gyulladási folyamat közben gyökök válnak szabaddá a védekező makrofágokból és az elpusztult sejtekből, melyek még tovább károsíthatják a szomszédos sejteket. A flavonoidok azonban erős antioxidáns hatásuknak köszönhetően gátolni tudják ezeket a folyamatokat.

A flavonoidok nagyon erős gyulladásgátló és értágító hatással is rendelkeznek, aminek köszönhetően hozzájárulhatnak az érelmeszesedés megelőzéséhez, a vérlemezkék összetapadásának megakadályozásához, az érfalak rugalmasságának fokozásához, a vérnyomás csökkentéséhez, a koleszterinszint normalizálásához, illetve a vérképzés javításához is.

Védje teljes szervezete egészségét komplexen a Viva Natura BestFlavon koncentrátummal!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: