Az őszi, téli, fertőzéses, vírusos időszakban különösen fontos, hogy ellássuk szervezetünket azokkal az immunrendszer számára létfontosságú tápanyagokkal, amelyek hatékonyan képesek fokozni a szervezet ellenálló képességét a különféle baktériumokkal, vírusokkal és más kórokozókkal szemben. Ha a hűvösebb, nyirkosabb időben szervezetünk legyengült, akkor a kórokozók sokkal könnyebben képesek betegségeket okozni. A Celsus Multi Winter és Multi Start kapszula nagy segítséget nyújthat az immunrendszer tudatos erősítésében. Ez a 2 komplex készítmény 100%-ban vegán, GMO-, adalékanyag- és vegyszermentes.

A Multi Start kapszula C-vitamint, szőlőmagot, oregánót és gyömbért tartalmazó étrend-kiegészítő, magas vitamin-tartalommal, proantocianidokkal, OPC-vel és antioxidánsokkal járulhat hozzá a szervezet védekezőképességének fokozásához. A szőlőmag kivonatában lévő proantocianidin, vagyis az OPC az egyik legerősebb antioxidáns, mely a C-vitaminnal összekapcsolódva felerősíti annak hatását is. A Multi Winter kapszula tartalmaz C-vitamint, D3-vitamint és szőlőmag-kivonatot, aminek köszönhetően növelheti a szervezet ellenálló képességét a megfázás, az influenza és a hűvösebb időjárás időszakában.

Hogyan támogathatjuk, erősíthetjük az immunrendszert?

Az immunvédelem azt jelenti, hogy szervezetünk mennyire tud ellenálló lenni a baktériumok, a vírusok és más kórokozók ellen. Tehát az immunrendszer jelenti szervezetünk védőbástyáját. Az immunrendszer immunsejtekből, szövetekből és szervek együtteséből áll össze, melyek részt vehetnek a fertőzések elleni védekezésben. Ez a védekezőrendszer támadásba lendülhet, amikor kívülről érkező idegen anyagokat (antigéneket) észlel, képes felismerni a behatoló anyagot, illetve meg is semmisítheti azt. Ha az immunrendszer megfelelően működik, akkor védettek lehetünk a külső baktériumok és vírusok ellen.

Tehát egy normálisan működő, jól körbe bástyázott immunrendszer esetén észre sem vesszük a betolakodó kórokozókat. Ha azonban nem kapja meg az immunrendszer a működéséhez szükséges vitaminokat és egyéb tápanyagokat, akkor gyakran megbetegedhetünk, a lábadozás pedig lassú és nehézkes lehet. Ilyen esetben okvetlenül ajánlott növelni ellenálló képességünket. Javasolt lehet étrendünket és életmódunkat is megváltoztatni, növelni az antioxidánsok bevitelét, köztük például az A-, C- és E-vitaminét is. A D-vitamin pótlása szintén kulcsfontosságú lehet az immunrendszer normál működéséhez.

Celsus Multi Winter kapszula – nélkülözhetetlen téli vitaminok kombinációja

A készítményben a téli időszakban elengedhetetlen vitaminok találhatóak, egy kapszulába zárva 500 mg C -vitamin, 2000 NE D3 -vitamin és szőlőmag együttese. A Multi Winter az összetevők egyedülálló kombinációjával támogatja a szervezetet az influenza, a megfázás és a hűvösebb időjárás időszakában. A termék egyik nagy előnye, hogy naponta 1 kapszula bevétele elegendő a szükséges vitaminok megfelelő mennyiségű pótlásához.

A C vitamin egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav, mely a kötőszöveti rostok egyik típusának, a kollagénnek az előállításához nélkülözhetetlen koenzim. A C-vitamin hiányában a szervezet nem képes kollagént, és így jó minőségű kötőszövetet létrehozni. A C-vitamin hiánybetegsége a skorbut, aminek tünetei (ínysorvadás, a fogak meglazulása-elvesztése, nyálkahártya-vérzékenység) is a kollagénképzés zavarából adódnak. A C-vitamin legfőbb szerepét az immunrendszer támogatásában, erősítésében tölti be, fokozza a fehérvérsejtek mennyiségét. Emellett erős antioxidáns, vagyis szabadgyök megkötő hatással rendelkezik, szükséges a vas felszívódásához, valamint hozzájárul a bőr egészségéhez.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami a szervezetben raktározódik. A D-vitaminnak több formája létezik, melyek közül a D3-vitamin a szervezet számára legjobban felhasználható. Provitaminja a 7-dehidro-kolekalciferol, amiből a napfény UVB sugarának hatására a bőrben képződött D3-vitamin kerül a szervezetbe, mely létfontosságú egészségünk szempontjából. A téli, borongósabb hónapok alatt viszont gyakran jöhet létre D-vitamin hiányos állapot, ezért ilyenkor fokozottan kell gondoskodnunk megfelelő mennyiségű pótlásáról. Tapasztalatok szerint a D-vitamint rendszeresen fogyasztók között sokkal ritkábban fordul elő influenza és más légúti megbetegedés. Emellett a D-vitamin fontos szerepet tölt be az allergiás asztma és az allergiás ekcéma kialakulásának megelőzésében is. Egészséges felnőttek esetén a napi javasolt D-vitamin bevitel 1500-2000 Nemzetközi Egység.

A Multi Winter kapszulában található szőlőmag olyan polifenolos komponenseket tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak a sejtek védelméhez a szabadgyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A káros környezeti hatások szabadgyököket szabadítanak fel a szervezetben, amelyek folyamatosan támadják és pusztítják az egészséges sejteket. Az így megsérült sejthártya nem képes védekezni a baktériumok és a vírusok ellen, így kóros elváltozások alakulhatnak ki a szervezetben. A szőlőmag-kivonat immunerősítő, növelheti a HDL (jó) koleszterin szintjét, erősíti a vérereket, a hajszálereket és a lábi vénás ereket, lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a gyulladásokat, erősítheti a szívet.

Mikor ajánlott a Multi Winter kapszula fogyasztása?

 • Az immunrendszer erősítéséhez
 • Hűvösebb időben, ősszel, télen, tavasszal
 • Megfázásos, influenzás, vírusos időszakban
 • D-vitamin hiányos időszakban
 • Legyengült szervezet esetén
 • Kórházi, lábadozási szakaszban

A Multi Winter kapszula:

 • Napi 1 kapszula 2000 NE D3- vitamint tartalmaz
 • Napi 1 kapszula 500 mg C- vitamint tartalmaz
 • Napi 1 kapszula 100 mg szőlőmag,95 mg OPC-t tartalmaz
 • 100% Vegán termék
 • Cukorbetegeknek is ajánlott
 • Adalékanyag-mentes készítmény
 • GMO és vegyszermentes összetevők
 • Gazdaságos kiszerelés, napi 1 kapszula elegendő, 1 havi adag

Celsus Multi Start kapszula - komplex immunerősítő, magas hatóanyag-tartalommal

A Multi Start kapszula tartalmaz C-vitamint, szőlőmagot, gyömbért és oregánót. A készítmény egy olyan komplex összetételű étrend-kiegészítő, ami magas vitamin-tartalommal, proantocianidokkal, OPC-vel, antioxidánsokkal járulhat hozzá a szervezet ellenálló képességének fokozásához. A termék fogyasztása különösen javasolt vírusos, megfázásos, influenzás időszakban. A Multi Start kapszula csak és kizárólag növényi hatóanyagok egyedi kombinációjával erősíti a szervezetet a megfázás, az influenza és a hűvösebb időjárás időszakában. A készítmény hatalmas előnye, hogy a benne található összetevők extraktumok, ezáltal magasabb hatóanyag tartalmúak, mint az egyszerű kivonatok, aminek köszönhetően elegendő napi 1 kapszula fogyasztása.

A Multi Start kapszula:

 • 100% természetes hatóanyagokat tartalmaz
 • Cukorbetegeknek is ajánlott
 • Adalékanyag-mentes készítmény
 • GMO mentes és vegyszermentes hatóanyagok
 • Gluténmentes, vegán készítmény, így vegetáriánusok is szedhetik
 • Gazdaságos kiszerelés, napi egy kapszula elegendő, 1 havi adag

Mikor ajánlott a Multi Start fogyasztása?

 • Vírus-, baktériumölő hatás növelése érdekében
 • Az immunrendszer erősítéséhez
 • Antioxidáns védelem fokozásához
 • Megfázásos, influenzás, felfázásos időszakban
 • Megfázásos tünetek enyhítésére
 • Hűvösebb időben, ősszel, télen, tavasszal
 • Érrendszer erősítéséhez
 • Gyomorpanaszokra
 • Gyulladáscsökkentéshez
 • Legyengült szervezet esetén
 • Kórházi, lábadozási szakaszban

A gyömbérben található összetevőknek köszönhetően gyulladáscsökkentő, görcsoldó, hányingerellenes, köhögéscsillapító, mikrobaellenes hatásokkal is rendelkezik. Nagyobb mennyiségben található benne A-, C-, E- és B-vitamin, vas, cink, foszfor, magnézium és kálium is. A gyömbér kifejezetten előnyös megfázás vagy influenza esetén, mivel baktérium- és vírusellenes hatóanyagokat tartalmaz, izzasztó hatással bír, képes csillapítani a lázat és a köhögést. Ízületi fájdalmak esetén szintén kedvező hatású lehet, mivel csökkenteni képes a gyulladásokat és a fájdalmat is. Emellett a gyömbér szélhajtó képességével hozzájárulhat a felkavarodott gyomor megnyugtatásához, valamint az emésztőrendszer izmainak ellazításával megelőzheti a puffadást is.

Az oregánó 2 fajta illóolajat tartalmaz, a karvakrolt és a timolt, amelyeket azért termel a növény, hogy védje magát, ugyanis ezek a vegyületek akadályozzák a baktériumok és a gombák szaporodását. Az oregánó képes gátolni az élesztőgombák, köztük a Candida albicans túlszaporodását is, ezáltal hozzájárulhat a gombás fertőzések megelőzéséhez és kezeléséhez. Továbbá az oregánó el tudja pusztítani a baktériumokat is, ezáltal védelmet biztosíthat a nátha ellen.

Az oregánó bőséges forrása a vitaminoknak és más tápanyagoknak, tartalmaz többek között magnéziumot, kalciumot, cinket, káliumot és vasat is, de megtalálható benne sok vitamin, így például a B3- és B6-vitamin is. Az oregánó tartalmaz E-vitamint, ami védelmezi a vörösvérsejteket, illetve támogatja az A- és C-vitamin felszívódását is. Az oregánóban vannak antioxidáns vegyületek, melyek többek között védelmet nyújtanak a sejteknek a károsodásokkal szemben, gyulladáscsökkentő hatásúak, valamint lassítják az öregedési folyamatokat.

Készítse fel szervezetét az őszi, téli, hideg, nyirkos időre, fokozza ellenálló képességét a Celsus Multi Winter és Multi Start kapszulával!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: