Az étrend-kiegészítők különféle gyártási technológiái: 

Szintetikus termékek: 

Kémiai úton előállított vegyületek, a természetes másai, 10-15% hatóanyag tartalommal, a többi adalék vivőanyag.

 

Melegpréses eljárás: 

30-35%-os hatóanyag megmaradás, például gyógyteák.Újabban erjesztéssel, fermentációval, vagy tinktúra kivonatot is használnak.

 

Hidegpréses eljárás:

Ebben az esetben 60-65%hatásfok. A gyógyhatású termékek 70%-át így gyártják. A gyógynövényeket leszárítják, aprítják őrlik,vagy kivonatot készítenek, kipréselik, s mivel az oxigén jelen van stabilizálják, s a természetes anyag mellé kénytelenek csomósodásgátlókat, stabilizátorokat tenni. Ha tabletta formában készül,a préseléshez sűrítőanyagot (pl: guargumi) fényező anyagot (pl: sztearinsav) kénytelenek tenni.

 

Kriogen-vacum technológia

Ezzel szemben a krio-vacum, (amelyet hívnak krio-őrléses, vagy kiro darabolásos) technológiának köszönhetően, a -196C fokra hirtelen hibernált növényi részeket nem kell a hagyományos értelemben őrölni. A sejtek megdermednek, kemény homogén állapotúak, amelyek egy speciális tartályban ami forog, egymáshoz csapódva önmagukat őrlik szét. A végeredmény egy nagyon finom szemcsés por, amely ép sejteket tartalmaz. 

A hagyományos technológiáknál, őrölni, préselni kell a növényi részecskéket, amelyek sérülnek, ezáltal van hatóanyag vesztés. 

Kriogen-vacum technológia, amivel a Vision termékei készülnek a cég saját tulajdonában lévő NUTRIPHARMA gyárában Írországban: 

 


Ezek a készítmények nem tartalmaznak semmilyen vivő és adalékanyagot, stabilizátort, tartósítószert! Hogy ez mennyire fontos, elég csak megnézni milyen mellékhatásokat okozhatnak!

A gyártástechnológiának köszönhetően, élő organikus anyagot kapunk. Ez az európai termékcsalád egyedülálló, különleges! Jótékony hatását egyre többen ismerik meg! 

 

 

Gyártásnál a forradalmian új Kriodarabolásos technológiát alkalmazzák. -196 celsius fokon, folyékony nitrogén közegben történik a gyógynövény aktív részeinek őrlése. Végeredmény egy olyan homogén por, amely egészben tartalmazz az élő anyag információját. (A „spermabankok” is használják ezt az eljárást a spermium tartós és hosszú távú megőrzéséhez.)

Adalékanyag, stabilizátor hozzáadása nélkül, csak ezzel a technológiával lehet megállítani a belső oxidációt, a vitaminok szétesését. Ezzel  megőrzik a növények értékes gyógyhatású hatóanyagait! Ezzel az előállítási móddal gyógynövények esetén a hatóanyag tartalom 97 %-a marad meg! A végeredmény élő organikus anyag, ölésmentes technológia!

Ezért különlegesek a Vision termékei. Szervezetünk munkáját segítik, támogatják. Termékeink Unios engedélyekkel rendelkeznek, illetve Magyarországon az OÉTI által bevizsgált termékről van szó. 

Kapcsolódó cikkek: