A Vitaking Vadgesztenye Komplex tabletta egy igazán komplex készítmény, mivel a vadgesztenye mellett tartalmaz áfonya kivonatot, heszperidint, diozmint, rutint és C-vitamint is, aminek köszönhetően elősegítheti a normál keringés, valamint az egészséges vénák és hajszálerek fenntartását, illetve a nehézláb érzés csökkentését. A Vadgesztenye Komplex tabletta fogyasztása különösen javasolt visszérproblémák, visszérbetegség, duzzadt lábak, ödémák, aranyér, keringési problémák és ízületi gyulladás esetén is.

A készítményben lévő heszperidin és diozmin jelentősen hozzájárulhat az erek egészségének megőrzéséhez. A heszperidin képes csökkenteni a kapillárisok áteresztőképességét és a gyulladásokat. A diozmin ugyancsak csökkenteni tudja a hajszálerek áteresztőképességét, valamint fokozza a kapillárisok ellenálló képességét, gátolja a vénák kitágulását.

Milyen tüneteket okozhatnak az alsó végtagok keringési problémái?

 • Lábdagadás, lábfeszülés
 • Éjjel jelentkező lábgörcsök
 • Általában estére kialakuló nehézláb érzés
 • Kanyargós, kidomborodó kék erek, elsősorban a boka környékén és a lábszáron, valamint a comb felső felszínén
 • Viszkető, száraz, bepirosodó bőr
 • Ödémák megjelenése
 • Elszíneződő bőr, barnás pigmentfoltok
 • Apró tágult visszérhálózat
 • Seprűvénák, visszerek megjelenése
 • Lábszárfájdalom, nyomásérzékenység
 • Huzamosabb állás vagy ülés után a láb bedagadása

 

Vitaking Vadgesztenye Komplex tabletta – komplex segítség az erek egészségéhez

A termékben lévő vadgesztenye kivonat a vénák természetes gyógyszereként vált ismertté. A vadgesztenye legfontosabb hatóanyaga az eszcin, ami jelentősen képes hozzájárulni a keringési problémák, a visszeres, duzzadt lábak, az aranyér, valamint az ízületi gyulladás kezeléséhez is. Az eszcin meg tudja erősíteni az érfalakat, erős gyulladáscsökkentő hatással bír, hozzájárul az egészséges vénás visszaáramláshoz, illetve képes gátolni a vérrögképződést. A vadgesztenye alkalmazása különösen ajánlott értágulatok okozta ödémák, visszeres lábszárfekély, keringési elégtelenség, trombózis és aranyér esetén is.

A Vitaking Vadgesztenye Komplex tabletta tartalmaz áfonya kivonatot is, mely legfőbb hatóanyaga az antocianid, ami rendkívül erős antioxidáns hatással rendelkezik, stabilizálni tudja a kollagénrostokat, valamint képes gátolni a vérlemezkék összetapadását és a gyulladást okozó anyagok, köztük a hisztamin felszabadulását.

Az antocianidinek javítják a hajszálerekben és általában az erekben a vérkeringést, ezért kifejezetten javasolt az áfonya fogyasztása azoknak is, akiknek rossz a vérkeringése. Az áfonyát előszeretettel használják fel a visszér és az aranyér kezeléséhez is, különösen a várandósság alatt, amikor megnő a hajlam e betegségekre. Továbbá érdemes áfonyát fogyasztania azoknak is, akiknek könnyen alakul ki véraláfutás, mivel az áfonya remek hajszálértágító hatással is meg van áldva.

A fekete áfonya elképesztő mértékben képes javítani a vérkeringést a hajszálerekben és általában az erekben, növeli a hajszálerek rugalmasságát, csökkenti az erek áteresztő képességét, ezáltal pedig szerepet játszik a vénák környékén lévő pangások megszüntetésében.

A Vadgesztenye Komplex tablettában lévő rutin a C-vitamin kísérőanyaga, jelentősen képesek fokozni egymás kedvező élettani hatásait. A rutin támogatja a C-vitamin felszívódását, megerősítheti a hajszálereket, képes csökkenteni a koleszterinszintet is. A rutin erősebbé és rugalmasabbá teheti a hajszálereket, hozzájárulhat az érfalak gyengesége miatt kialakuló vérzések csökkentéséhez. Fogyasztása kifejezetten ajánlott visszeres, hajszáleres vagy seprűvénás panaszok fennállásakor, illetve érdemes kipróbálni az ödémák és a véraláfutások megelőzéséhez is. A rutin erős antioxidáns hatásával képes semlegesíteni a káros szabadgyököket, így védelmet nyújthat a sejtek számára.

A Vadgesztenye Komplex tablettában lévő C-vitamin közreműködik az érrendszer egészségének megőrzésében, az erek rugalmasságát és erősségét biztosító kollagén és elasztin képződésében, a kötőszövetek erősítésében, illetve a belső érfal tisztításában is. A C-vitamin képes csökkenteni a vérrögök kialakulásának a kockázatát, ezáltal pedig jelentősen hozzájárulhat a szívinfarktus és az embólia kockázatának csökkentéséhez is.

A Vitaking Vadgesztenye Komplex tablettában található heszperidin és diozmin is, melyek együtt alkalmazva jelentősen támogathatják az érrendszer egészségét, a nehézláb érzés kezelését, a normál vénás keringés fenntartását. A diozmin képes fokozni a vénás tónust és a nyirokkeringést, ezáltal hozzájárulhat a kapillárisok áteresztőképességének csökkentéséhez, növelni tudja a hajszálerek ellenálló képességét, illetve képes gátolni a vénák kitágulását. A diozmin természetes érfalstabilizáló hatású, aminek köszönhetően komoly szerepet játszhat a visszerek és az aranyér állapotának javításában, valamint pozitív hatást fejthet ki a vénás eredetű lábszárfekély állapotára is.

A heszperidin egy roppant erős antioxidáns hatású flavonoid vegyület, ami hatékonyan képes csökkenteni a gyulladásokat és a hajszálerek áteresztőképességét. Azáltal is hozzájárulhat az érrendszer egészségének fenntartásához, hogy növelni tudja a jó koleszterin (HDL) szintjét, viszont csökkenteni képes a rossz koleszterin (LDL) szintjét a szervezetben. A heszperidin nagyobb dózisban való alkalmazása hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, illetve a szívbetegségek kockázatának csökkentéséhez is.

Visszerek, seprűvénák, nehézláb érzés, duzzadt lábak, ödémák és más kapcsolódó tünetek ellen próbálja ki a Vitaking Vadgesztenye Komplex tablettát!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: