A Vitaking VitaFer kapszula és folyékony vaskészítmény egy olyan speciális liposzómás technikával készült vaskészítmény, ami kiemelkedő hatékonysággal képes felszívódni a szervezetünkben.

A VitaFer nem okoz hányingert, hasfájást, étvágytalanságot vagy székrekedést, nincs fémes íze, ezért érzékeny gyomrúak és gyermekek is fogyaszthatják. A vas pótlása mindenkinek roppant fontos, hiszen a vas nélkülözhetetlen a vérképzéshez, ezáltal pedig a szervezet oxigénnel való ellátásához is.

Vitaking VitaFer liposzómás vaskészítmény a minél hatékonyabb hasznosulásért

A VitaFer a liposzómás eljárásnak köszönhetően rendkívül hatékonyan képes felszívódni a szervezetben. Ez pedig azért van így, mivel a liposzómába burkolt vas lényegében nem érintkezik a száj, a nyelőcső és a gyomor érzékeny szöveteivel, emiatt nem okoz fémes szájízt sem.

A VitaFer nem vált ki a legtöbb vaskészítményre jellemző kellemetlen mellékhatásokat, ugyanis előbb felszívódik, mint hogy ki tudná fejteni ezeket a panaszokat. A liposzómás technikának köszönhetően körülbelül 3-szor jobban képes felszívódni, mint az azonos vasvegyületet tartalmazó tabletta.

Ott hat, ahol kell

A liposzómák tulajdonképpen kisméretű gömböcskék, amiket foszfolipid réteg borít kívülről, a vas pedig ezekben a gömböcskékben található. A foszfolipid a sejtek külső rétegének az anyaga, azaz a sejt külső fala.

A foszfolipid egyik fontos képessége, hogy megvédi a benne található vasat, a másik pedig, hogy ezáltal úgy tudja a vasat közvetlenül a sejtekbe elszállítani, hogy közben nem érintkezik az érzékeny emésztőrendszerrel. Ennek eredményeképpen a liposzómás vaskészítmény felszívódása sokszorosa lehet az élelmi vasnak.

3-szor jobb felszívódás


A Vitaking VitaFer vastartalma körülbelül 3-szor hatékonyabban képes hasznosulni, mint más vas-szulfát és vas-pirofoszfát tartalmú vaskészítmények. Ezáltal a liposzómába rejtett vas meg tudja növelni a vérszérum vasszintjét függetlenül az emésztőrendszer állapotától.

A VitaFerben található B12-vitamin pedig még tovább javítja a vas felszívódásának hatékonyságát.

Nem okoz emésztési problémákat

A vas különféle szervetlen sóit tartalmazó vaskészítmények sok esetben okoznak hasmenést vagy székrekedést, ugyanis emésztőrendszerünk nem képes nagyobb mennyiségben felvenni a szervetlen fémsókat. A VitaFer fogyasztásánál mindez nem állhat fenn, ezért tökéletes választás érzékeny gyomrú felnőttek és gyerekek számára is.

Nincs fémes mellékíze

Ha valaki hónapokig vagy még tovább szed vaskészítményt, akkor ismerős lehet neki az a jelenség, hogy egy idő után már nagyjából mindent vas ízűnek érez. A vas bevételekor pedig hányinger is jelentkezhet.

A VitaFer liposzómás vaskészítményben lévő vas nem lép kapcsolatba a száj és a gyomor érzékeny pontjaival, ezért nem is okozhat kellemetlen vasas ízt.

Ezért kell a vasat pótolnia mindenkinek!

A vas előállítására nem képes az emberi szervezet, ezért elengedhetetlen külső pótlása. A vas felszívódásához nélkülözhetetlen a C-vitamin megfelelő mennyiségű jelenléte is. Az átlagosnál is nagyobb a vasszükségletük a menstruáló nőknek, a gyerekeknek, a serdülőknek, a sportolóknak és a művese-kezelteknek is.

A vas megfelelő mennyiségű jelenléte nélkülözhetetlen az optimális vérképzéshez, így pedig a szervezet megfelelő oxigén ellátásához. A vas az egyik fő alkotóeleme a vér hemoglobinjának, ezáltal részt vesz az oxigén egyes sejtekhez történő elszállításában. A vas emellett elengedhetetlen például bizonyos enzimek és az izmok vörös festékanyagának a termeléséhez is.

A vas szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez, illetve szerepet játszik a szervezet energiatermelő folyamataiban is.

A vas hiánya miatt a vér csak kevesebb oxigént képes szállítani, ezért könnyen kialakulhat kimerültség, szédülés, romolhat a szellemi teljesítőképesség és az izmok működése is. A haj töredezetté válhat, a körmök pedig berepedhetnek, barázdálttá válhatnak.

A vashiány súlyos esetben meddőséget, várandós anyáknál pedig a magzat fejlődési rendellenességét, vetélést, magzatelhalást is okozhat. A terhesség alatti vaspótlás hozzájárulhat a normális vérképzéshez, így az anya és a magzat egészségéhez is.

Pótolja a vasat a Vitaking VitaFerrel hatékonyan és mellékhatások nélkül!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: