Zöldkagyló ízületi gyulladásra, porckopásra

A zöldkagylóban megtalálható az a speciális tápanyag, amely az ízületek, a porcok és a csontok alapvető működéséhez, egészségéhez szükséges. Nemcsak a betegségek megelőzésében hasznos, de rendkívüli hatásával gyógyítja a már meglévő mozgásszervi panaszokat.

A zöldkagyló kimagasló arányban tartalmaz glükozaminoglikánt, amely az ízületek kenőanyagának legfontosabb vegyülete. Ez a vegyület képes arra is, hogy visszafordítsa a már elindult ízületi és porckopást. Rendszeres fogyasztása csökkenti az ízületi fájdalmat, a gyulladásokat, a reumatikus panaszokat. A gyógyszerekkel ellentétben a zöldkagyló természetes úton, mellékhatások nélkül fejti ki hatását.

A glükozaminoglikán

A glükozaminoglikán elsőszámú feladata, hogy megkösse a folyadékot, kenőanyagként biztosítsa az ízületek súrlódásmentes mozgását. Természetes építőeleme az emberi bőrnek, a kötőszöveteknek és a porcoknak, elősegíti a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását, építi a szalagokat, inakat, kiegyenlíti ízületi folyadékkal a térdet, a könyököt, a csípőt, a gerincet. Segíti a porcszövetek újraképződését, növeli a szalagok, az ízületek, a kötőszövetek rugalmasságát, ezzel csökkenti a rossz mozgás, a hirtelen mozdulatok okozta sérüléseket, a megterhelés, illetve az öregedési folyamatok által kialakult gyengülést. A már elindult ízületi kopást, az enyhe és közepesen súlyos romlási folyamatokat is megállíthatja, beindíthatja az új porcok képződését.

Mi van a zöldkagylóban?

A zöldkagylóban a glükozaminoglikán mellett fontos vitaminok, például C-vitamin, E-vitamin, A-vitamin és szinte a teljes B-vitamin-komplex megtalálható. Kovasavat, foszfolipideket, szterolokat és ásványi anyagokat, nyomelemeket is tartalmaz, többek között kalciumot, vasat, magnéziumot, jódot, káliumot, cinket, szelént, foszfort.

Kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak! Ezek az esszenciális zsírsavak biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, javítják az agy, a szív és a hormonháztartás működését, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását, csökkentik a rák kialakulásának esélyét.

Zöldkagyló ízületi gyulladásra, porckopásra

Miben segíthet a zöldkagyló?

  • porckopás, porckorongsérv
  • ízületi gyulladások
  • csontritkulás kezelése
  • csontsűrűség növelése
  • sportsérülésekből történő lassú felépülés, gyengülő ízületek
  • túlsúly okozta ízületi problémák
  • nehéz fizikai munkánál kialakult kopások
  • időskori mozgásszervi problémák
  • a bélrendszer gyulladásos megbetegedései
  • asztma, légúti panaszok

Ízületi és porckopás

A zöldkagyló hatóanyaga elősegíti a porcszövetek újraképződését, növeli a szalagok, az ízületek, a kötőszövetek rugalmasságát, megállítja az ízületek károsodását. Azoknak, akiknek fájdalmat okoz bizonyos mozgás, így a hajolgatás, a guggolás, fájdalmat éreznek a térdükben, könyökükben, kézfejükben vagy a boka ízületeinél, érdemes kúraszerűen fogyasztani.

Gyulladáscsökkentés

A zöldkagyló gyógyhatását a glükozaminoglikán mellett értékes omega-3 zsírsavaival is kifejti. Természetes gyulladáscsökkentőként az omega-zsírsavak minden olyan betegség kezelésére alkalmasak, amely gyulladásos folyamatot indít el a szervezetben.  Megelőzik, vagy nagymértékben enyhítik az olyan betegségek tüneteit, mint például az ízületi gyulladás, a reuma, az asztma, a migrén. Segítik a bőrbetegségek, például az ekcéma, a pszoriázis gyógyulását is.

Az omega-zsírsavak természetes úton védik az érfalakat az érelmeszesedéstől, csökkentik a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar, infarktus kialakulásának esélyét. Azoknál, akik infarktuson estek át, jelentősen csökkentik az újbóli infarktus rizikóját.

Asztma

A zöldkagyló hatóanyagai az asztmások számára is nagy segítséget nyújthatnak, rendszeresen adagolva jelentős mértékben enyhíti a nehézlégzést, a zihálást, a reggeli rosszulléteket. Csökkenti a kilégzett hidrogén-peroxid koncentrációját, a reggeli kilégzési csúcsáramlást pedig fokozza.

Csontritkulás

A csontokban lévő ásványi anyagok csökkenése a porckopás mellett csontritkulást is okoz. Ezekre hívhatja fel a figyelmet a főleg reggel ropogó ízületek, a gyakori ízületi gyulladás, a meghúzódott szalagok. A zöldkagyló az ásványi anyagok pótlásához, megfelelő felszívódásához is hozzájárul, növeli a csontsűrűséget, és lelassítja az általános öregedési folyamatokat.

Immunerősítés

A zöldkagyló fogyasztása növeli a szervezet védekező képességét a káros baktériumok és vírusok ellen, fokozza a betegség-legyőző antitestek termelődését, egészségesen tartja a gyomrot és a bélrendszert. Ezzel kiemelkedő szerepe van az immunrendszer megerősítésében, mely képes lesz védekezni a káros külső hatásoktól és a belső sejtkárosodások ellen is.

A zöldkagyló fogyasztása

A zöldkagylót tartalmazó étrend-kiegészítők biztonsággal fogyaszthatók hosszú távon is. Más gyógyszerekkel, hatóanyagokkal sem lép káros kölcsönhatásba. A kagylóra, tengeri herkentyűkre allergiásak számára, valamint terhes nőknek azonban ellenjavallt. Gyerekek, tinédzserek is nyugodtan szedhetik, ha szükséges, és ha nem áll fenn allergia náluk.

A zöldkagyló hatóanyagai általában 2-3 hét múlva fejtik ki hatásukat. Szünet nélkül, folyamatosan is fogyasztható, de a jótékony hatásokért érdemes legalább pár hónapig szedni egyhuzamban.

Kapcsolódó termékek: