A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték.
Felhasználása: gluténmentes panírozáshoz, lepény alapanyagaként, főzelékek sűrítésére.
Egyszerűen és gyosan elkészíthető bio, gluténmentes és vegán instant barnarizs-kása natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
BIO gluténmentes köleskása, natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Minden érték, amely a rizsben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van.
Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
Bio nyers kókuszchips, hőkezelés mentesen. Nyers ételekbe, müzlikbe, süteményekhez, távol-keleti ételekhez, receptúra szerint.
A kókuszpálma feltehetően Polinéziából származik, de ma már a trópusi partvidékeken mindenütt elterjedt. A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja.
A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Állaga hasonló a búzalisztéhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Állaga hasonló a búzalisztéhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
A kókuszpálma feltehetően Polinéziából származik, de ma már a trópusi partvidékeken mindenütt elterjedt. A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja.
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősítheti az immunrendszert.
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el.
A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.
A mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben. Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk.
A mazsola a legelterjedtebb aszalt gyümölcs, amely mindig kéznél van. Természetes édesség a finomított cukor kiváltására.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
Az olaj a napraforgómag esszenciája, illatmentesen. Magas olajsav tartalmú, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó napraforgómagból.
A bio amaránt kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
BIO puffasztott amarant. Gazdagíthatjuk vele reggeli müzlinket, keverhetjük sütőipari termékekbe, levesekbe, salátákba, stb.
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.