A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található.
A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található.
Az ínyencek étele, a rizzsel szemben jóval több fehérjét, B1, B2 vitaminokat, PP faktort (nikotinsavamidot) és vasat tartalmaz.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el. A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják.
A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz. Génmanipulált összetevőktől mentes.
Nagyrészt zabpehelylisztből készülnek, kizárólag természetes anyagokból, mesterséges színezék nélkül, így alternatívát jelenthetnek az egészségtudatosan táplálkozók számára a hagyományos pudingporok helyett.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik és a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrűsítésére és lepénykenyér sütéséhez.