Az összes Nature Cookta termék a webáruházban
Kiszerelés: 200g
Bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.
A termék már nem rendelhető!
Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.
A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.
A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.
Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.
A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.
Összetevők: 100% kakaópor
Tápanyagtartalom 100 g termékben (10-12%-os kakaópor):
Energia: 1079 kJ/258 kcal,
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 13,7 g
Az adatok tájékoztató jellegűek!
A csokoládé ízű ital gazdag kalciumban, magnéziumban és vasban.
100% -ban húsmentes, vegán keverék az ősi magvak és fűszerek kombinációja, amelyet önmagában vagy egy hamburgerben élvezhet. 15 perc alatt készen áll, egyszerűen adjon hozzá vizet, és készítsen egy finom és egészséges hamburgert.
A kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag, hiszen a kakaóvaj és a kakaópor mellett a csokoládé alapanyaga is.
1 090 Ft -19% kedvezmény
A pörkölés során a kialakuló malátacukor karamellé változik, ezáltal létrejön az az egyedülálló ízvilág, ami az embert nap, mint nap magával ragadja és elvarázsolja.
350 Ft
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készült, kissé édeskés ízű por, mely kakaópor helyett használható.
560 Ft
A Szafi Reform zsírszegény kakaópor kiválóan alkalmas sütemények, pudingok,desszertek, krémek ízesítéséhez vagy kakaó ital készítéséhez.
Kiváló minőségű, természetes, 100% arabica instant kávé, 50% klorogénsav tartalommal. Frissítő, élénkítő és fogyasztó hatású.
2 890 Ft
100% húsmentes, vegán keveréket puffasztott tönkölyből, csicseriborsóliszttel és szárított paradicsommal. 15 perc alatt készen áll, egyszerűen adjon hozzá vizet, és készítsen egy finom és egészséges hamburgert.
Gyártó honlapja: Lechner és Zentai Kft.
2021. február 01. 13:44, hétfő
Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.
2021. február 01. 13:22, hétfő
A Sante Verte GCA 2700 tabletta a benne található kitűnő gyulladáscsökkentő gyógynövényekkel és ízületvédő hatóanyagokkal hozzájárul az ízületek, a porcok és az inak állapotának javításához, illetve a gyulladás és a fájdalmak csökkentéséhez.
2021. január 22. 09:22, péntek
A Jutavit narancsos ízű rágótablettája segítségével jelentősen fokozhatja szervezete védekezőképességét, mivel a készítmény 1000 mg C-vitamin mellett tartalmaz még 2000 NE D3-vitamint és csipkebogyó kivonatot is.