Az összes Netamin termék a webáruházban
Kiszerelés: 30db
Teljes spektrumú, 10-féle emésztőenzimet tartalmazó készítmény. A zsírok, fehérje, szénhidrátok, rostok, laktóz lebontását segítő növényi enzimekkel.
A termék ára: 4 990 Ft
Egységár: 166 Ft / db
Teljes spektrumú, 10-féle emésztőenzimet tartalmazó készítmény. A zsírok, fehérje, szénhidrátok, rostok, laktóz lebontását segítő növényi enzimekkel.
Támogatás az ételekben található tápanyagok megfelelő lebontása, hasznosulása érdekében, segítség az emésztési zavarok elleni küzdelemhez, a kiegyensúlyozott és nyugodt emésztéshez.
A természetes emésztőenzimek pótlása kiemelten ajánlott:
100% VEGÁN termék.
A Netamin Enzim FULL Spektrum kapszulában található emésztőenzimek:
Proteáz: Fehérjebontó enzim, amely a fehérjét peptidekre (aminosavak kisebb csoportjaira) és aminosavakra bontja, amelyeket a szervezet már képes hasznosítani.1
Amiláz: A komplex szénhidrátok családjába tartozó keményítőt bontja le kisebb cukrokra, például maltózra és glükózra.2 Érdekesség: az amiláz már a szájüregben elkezdi munkáját, a legelső harapástól kezdve!
Lipáz: Az ételekben található zsír lebontását végző enzim.3
Bromelain: Fehérjebontó enzim, amit az ananászból vonnak ki. Kutatások szerint gyulladáscsökkentő, gyomornyugtató hatása is lehet.4-10
Laktáz: A tejben, tejtermékekben található laktóz (tejcukor) megfelelő emésztéséhez és hasznosulásához szükséges.11,12
Alfa-galaktozidáz: Bizonyos komplex szénhidrátok, például a raffinóz és a sztachióz, könnyebben emészthető cukrokra való lebontását segíti. A puffadást, gázképződést okozó hüvelyesek (bab, lencse, borsó), keresztesvirágú zöldségek (pl. brokkoli, kelbimbó, karfiol, káposzta), és bizonyos gabonafélék emésztésében játszik fontos szerepet.13-16
Celluláz: A növények sejtfalát alkotó emészthetetlen rostot, a cellulózt segít lebontani, így segít felszabadítani a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben és teljes értékű gabonákban rejlő tápanyagokat.17-19
Hemicelluláz: A hemicellulózt segít lebontani, ami a cellulóz egy fajtája, szintén emészthetetlen rostféle, ami a növények sejtfalában van jelen.20
Glükoamiláz: A szénhidrátbontó amiláz egy formája, amely a keményítő molekulalánc végén lévő kötéseket oldja fel, felszabadítva az energiaként hasznosítható glükózt.21-24
Pektináz: A pektin nevű rostot (poliszacharidot) bontja le, amely a zöldségek és gyümölcsök sejtfalának eleme, megtalálható például az almában, narancsban, citromban, répában is.
Mikor hasznos az emésztőenzimek pótlása?
Az emésztőenzimek pótlása természetesen is lehetséges, egyrészt tudatosabb étkezéssel, másrészt emésztést segítő enzim készítmények segítségével. Abban az esetben, ha a szervezeted valamilyen okból nem termel elegendő enzimet, enzimhiány tünetei keserítik meg a mindennapjaidat, akkor az enzimek étkezés előtti pótlása támogathatja az ételek lebontását, a tápanyagok jobb felszívódását és a komfortos, panaszoktól mentes emésztést.
Az emésztőenzimek pótlása ajánlott az alábbi esetekben:
Az enzimek úgynevezett biológiai katalizátorok: olyan fehérjék, amelyek elindítják vagy felgyorsítják az élet fenntartásához szükséges kémiai reakciókat. Ahogy nevük mutatja, az emésztőenzimek az emésztés során zajló kémiai folyamatokat segítik elő, az elfogyasztott táplálékot építőelemeire bontják, amelyeket a test már könnyedén képes felszívni és a különböző anyagcsere-folyamatokban hasznosítani.
Emésztőenzimek segítsége nélkül szervezetünk a zsírokat, a fehérjéket, a szénhidrátokat és egyéb komplex molekulákat sem képes lebontani – tehát szó szerint létfontosságú a jelenlétük. Azonban nemcsak az emésztésben és anyagcserében játszanak fontos szerepet, hanem az immunrendszer egészséges működésében, a méregtelenítésben, a hormonok termelődésében, illetve a vitaminok és ásványi anyagok raktározásában is.
Hol termelődnek az emésztőenzimek?
Az emésztést segítő enzimek nagy részét a szervezet természetes úton képes előállítani. A legtöbb enzim a hasnyálmirigyben termelődik, egészen pontosan a szerv által termelt nedvben, a hasnyálban található. Emellett a gyomor, a vékonybél, illetve a szájüreg nyálmirigyei is kiveszik a részüket az előállításukból. Az emésztőenzimek termelése ugyanakkor nemcsak evés közben zajlik, már egy finom étel illatától, látványától, sőt akár a gondolatától is beindul az enzimtermelődés folyamata.
Természetes emésztőenzimek egyes ételekben, például zöldségekben és gyümölcsökben is jelen vannak. Sőt, bizonyos enzimek kizárólag táplálkozással juttathatóak a szervezetbe.
Az emésztőenzimek fajtái és szerepe
Az elfogyasztott táplálékunk három legfőbb alkotóeleme a zsír, a fehérje és a szénhidrátok – ennek a három makrotápanyagnak az emésztése három alapvető enzimet igényel: a lipáz nevű enzim a zsírokat bontja le, a proteáz nevű enzim a fehérjét bontja le aminosavakra és peptidekre, az amiláz nevű enzim pedig a szénhidrátokat bontja le a szervezetben.
A lipáz, proteáz és amiláz mellett azonban számos enzimre szüksége van még a szervezetednek a megfelelő emésztéshez. Ezekkel egy jól összeállított, széles spektrumú emésztőenzim készítmény összetevői között is találkozhatsz. Ide tartozik a bab, brokkoli, káposzta és más felfúvódást okozó zöldségek emésztését segítő alfa-galaktozidáz, a laktóz lebontásához szükséges laktáz, a zöldségek és gyümölcsök rostanyagainak emésztését segítő celluláz, hemicelluláz és pektináz, vagy a fehérje-emésztő enzimek keverékéből álló ananász-kivonat, a bromelain is.
Az emésztőenzimek hiányának tünetei
Az emésztőenzimek hiányát főleg emésztőrendszeri tünetek jelezhetik: hasi görcsök, puffadás, hasfájás, indokolatlan teltségérzet, hasmenés, székrekedés. Felszívódási zavarok (malabszorpció) és emiatt hiányállapotok, krónikus fáradtság, immungyengeség, gyakori fertőzések, gyulladások is utalhatnak a problémára. A lipáz hiánya esetén zsírszéklet (lazább, zsírfényű széklet), a proteáz hiánya esetén bélrendszeri gyulladások, gombás fertőzések, az amiláz hiánya esetén hasmenés, fáradékonyság, gyulladások jelentkezhetnek. A laktázhiány a tej, tejtermék fogyasztása után 30-120 perccel okoz tüneteket: haspuffadás, teltségérzet, hasi fájdalom, görcsök, bélgázosság, hasmenés.
Az emésztőenzimek létfontosságú feladatokat látnak el a szervezet egészséges működése érdekében és nemcsak az emésztési folyamatok, de számos elengedhetetlen kémiai reakció is elképzelhetetlen lenne nélkülük. Sajnos az enzimtermelést számos tényező negatívan befolyásolhatja, így a helytelen táplálkozás, stressz, bizonyos betegségek (pl. a hasnyálmirigy betegsége) is. Relatív enzimhiányról beszélünk, amikor a panaszok enyhék, és csak nagyobb, zsíros étkezés után lépnek fel.
Ajánlott adagolás: Felnőtteknek napi 1 kapszula, bő folyadékkal lenyelve, főétkezéssel vagy közvetlenül főétkezés előtt.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
*GDU = Zselatin emésztési egység | **U = Enzim egység
***ALU = Laktáz egység | **** GalU = Alfa-Galaktozidáz egység
Összetevők: bromelain, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), amiláz, proteáz, glükoamiláz, laktáz, alfa-galaktozidáz, celluláz, hemicelluláz, pektináz, lipáz, csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói).
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
A chia mag támogatja a megfelelő koleszterinszintet, valamint a szív-és érrendszer védelmét, Omega-3 zsírsavakban és rostokban gazdag.
1 210 Ft
A csicsóka jellemző szénhidrátforrása az inulin, mely egy prebiotikus rostféle, így a vastagbelünkben élő bélbaktériumokat is táplálja.
Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, takarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát és erősítheti a gyomrot. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásainak enyhítésére.
A zöld tea támogatja a nyugalmi anyagcserét, az energiafelhasználást, szerepe van a zsírok oxidációjában, ezáltal a testtömeg-kontrollban. Fogyókúrák javasolt kiegészítője. Közreműködik az egészséges szívműködés fenntartásában, az emésztőrendszer normál működésében.
1 624 Ft -14% kedvezmény
A kapormag olyan gyógy- és fűszernövény, amelyet főleg cukorbetegség kezelésére használnak. A kapor kiváló C-vitamin forrás, ezen kívül értékes antioxidáns, amely képes semlegesíteni az emberi szervezetben a szabad gyököket, melyek a sejtek károsodásáért felelősek.
1 960 Ft
Teljes értékű, magas protein tartalmú fehérjeforrás. Optimális arányban biztosít Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat, javítja a fizikai és szellemi teljesítményt.
1 130 Ft -15% kedvezmény
A gyömbér természetes gyulladáscsökkentő és emésztést támogató hatású, segíthet enyhíteni a hányingert, a puffadást és az emésztési zavarokat. Emellett antioxidáns tulajdonságai révén hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez is.
2 490 Ft
A készítmény hatóanyagai hozzájárulhatnak az emésztés megfelelő működésének fenntartásához, az emésztőrendszer komfortérzetének megőrzéséhez.
2025. július 09. 07:47, szerda
A Dr. Herz Parazend készítmény egy tudatosan összeállított gyógynövény-komplex, amely öt különböző növényi hatóanyagot egyesít. Ezek mindegyike külön-külön is értékes segítséget nyújt az emésztőrendszer működésének, az immunrendszer támogatásának és a szervezet természetes méregtelenítő folyamataihoz.
2025. július 02. 07:55, szerda
A B-vitaminok fontosak az energiatermeléshez, idegrendszeri működéshez és anyagcseréhez, de sokan rosszul reagálnak a metilált formákra. A WTN Metilmentes B-vitamin komplex gyengéd, metilmentes alternatívát kínál, amely támogatja a szervezetet stimuláló hatás nélkül.
2025. június 18. 07:35, szerda
A Hübner Iron Vital szirup nem csupán egy egyszerű vaspótló készítmény, hanem egy komplex, tudományosan összeállított étrend-kiegészítő, amely a vas mellett olyan kiegészítő hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek segítik annak felszívódását és hatékony hasznosulását a szervezetben.