ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Tagadjon le éveket a korából a Kollagén Facelift segítségével!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék   Nyírfacukor

Nyírfacukor

Kiszerelés: 250g

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője

A termék már nem rendelhető!

15 000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

 

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segítheti a kiválasztást.

Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:

  • Enyhíti a természetellenes éhségérzetet
  • Csökkentheti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
  • Elősegítheti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
  • Alacsonyan tartja és segíthet stabilizálni a vércukorszintet
  • Nem növelheti a test inzulin szükségletét
  • Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
  • Lassíthatja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkentheti a lepedékképződést
  • Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
  • Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
  • Lúgosító, méregtelenítő hatású
  • Elősegítheti a kalcium és B vitaminok felszívódását

 

Fogyókúrázóknak

A túlsúly – legyen az bármilyen csekély is – sok civilizációs betegség forrása. Kialakulásának okai között szerepel a hirtelen megemelkedett inzulinszint által okozott éhség érzet, és ennek következtében a túlzott táplálékbevitel, túlzott kalória-és szénhidrátbevitel, valamint az emésztési zavarok.

Modern világunkban szinte nincs már olyan élelmiszer, amely ne tartalmazna hagyományos cukrot. Ez az állandó, és sok esetben nem is tudatosuló cukorbevitel rendszeresen drasztikusan megemeli a vércukorszintünket, és így az étvágyunkat is. Ezzel szemben a nyírfacukor emésztése stabil vércukorszinttel megy cégbe, amely elősegítheti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzet kialakulását.

A nyírfacukor használatával elérhető:

  • az étvágy csökkentése
  • az éhségérzet késleltetése
  • kevesebb szénhidrátbevitel
  • kevesebb kalória
  • jobb emésztés.

1. A nyírfacukor étvágycsökkentő hatású

A hagyományos cukrokkal szemben, csak fokozatosan emeli a vércukorszintet, így nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Ez elősegítheti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzetet.

2. A nyírfacukor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik

A túlsúly egyik fő oka, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit az fel tudna dolgozni. A hagyományos cukrokhoz képest, a nyírfacukor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz – míg a hagyományos kristálycukor kalóriatartalma 400 kcal/100 gr, addig a nyírfacukoré csupán 240 kcal/100 gr.

3. A nyírfacukor nagyon könnyen feldolgozható a szervezet számára

25%-a a vékonybélen keresztül felszívódva, a májban glukózzá (vércukorrá) alakul, 75%-a emésztetlenül halad át a vékonybélen, a bélflóra zsírsavakká alakítja a vastagbélben, amelyből a máj energiát nyer, és ez már nem rakódik le testzsírként. Az általunk elfogyasztott nyírfacukornak, tehát, csupán az egynegyede számít szénhidrátnak, a többi háromnegyed részre úgy tekinthetünk, mint "elérhetetlen szénhidrát".
A glukóz egy részét a test vizes oldatban megköti. Ez az, ami intenzív fogyókúrával gyorsan megszabadít néhány kilótól, ám a testzsírt valójában nem érinti. A tartós eredmény tartós változtatásokkal érhető el.

4. A nyírfacukor emésztést elősegíthető hatással bír

A lassú bélműködés időt ad a szervezetnek, hogy több mindent szívjon fel és raktározzon el. Ha fokozzuk a bélműködést azáltal csökkentjük a táplálékfelszívódás idejét és mennyiségét, így az emésztési is folyamat is könnyítődik, ezáltal pedig csökken az elhízás esélye.

A nyírfacukor nem fogyasztószer, nem üres kalória. Tartalmaz kalóriát. De nem okoz éhségérzet fokozódást, ezáltal jelentős mértékben hozzájárulhat a hatékony fogyókúrához. Rendszeres fogyasztásával és a mozgásra fordított idő növelésével, jelentős mértékben
hozzájárulhatunk jó közérzetünk és egészségünk megőrzéséhez.

 

Nyírfacukor fogyasztása cukorbetegeknek

A nyírfacukorral készült ételek az egységes nemzetközi élelmiszer higiéniai követelményeket tartalmazó szabályozás alapján, hivatalosan is megjelölhetők a cukorbetegek által fogyasztható megkülönböztető jelzéssel.

A cukorbetegségénél fontos, hogy egy adott terméknek mennyi a szénhidrát tartalma. A nyírfacukor 25%-a szívódik fel a közvetlenül szénhidrátként, viszont a teljes emésztési ciklus során további 13-25% vesz részt közvetve a szénhidrátok emésztésében, ezáltal befolyásolva a szénhidrát/energia háztartást. A cukorbetegek esetében, függetlenül attól, hogy a betegség mély fázisáról beszélünk, 50% szénhidrátot kell beszámítani, azaz 100g nyírfacukor 50g szénhidrátot jelent.

Azoknak, akik a cukorbetegség gyógymódját keresik, javasoljuk, hogy orvosukkal konzultálva tájékozódjanak a nyírfacukor fogyasztásának előnyeiről, élettani hatásairól. Sokan szenvednek attól, hogy nem biztosak benne, miért kell lemondaniuk kedvenc ételeikről, italaikról.

Egy olyan étrend, amely kevés finomított szénhidrátot (például a fehérliszt és abból készült tészták, pékáruk és más hasonlók) tartalmaz, nyírfacukorral kombinálva, hosszútávon stabil inzulinszintet biztosít és csökkentheti az inzulin injekciók szükségességét.

 

Kismamáknak, szülőknek

Régóta köztudott, hogy sok más betegséghez hasonlóan, az átadható fogászati fertőzések is ugyanúgy generációkon keresztül át öröklődnek. Egy amerikai (Oregon, Albany 2009 január) kutatás kimutatta, hogy a fogászati fertőzések amelyek a fogszuvasodást okozzák, többségében az édesanyáktól származnak. Tény, hogy a fogszuvasodásért közvetlenül felelősnek tartott baktériumtörzs (Mutans Streptococci) már a három hónapos újszülött szájában is kimutatható, még mielőtt az első fogak megjelennének. Ezek a baktériumok már jóval azelőtt megtelepednek, hogy az első maradandó fogak egyáltalán megjelenhetnének, így azokat már a kezdetektől fogva károsítják.

Ugyanez a kutatás alátámasztja, hogy a nyírfacukor rendszeres fogyasztása (néhány gramm étkezések, fogmosás után) nem engedi a szájban lévő, fertőzéseket okozó baktériumok terjedését. Azok az édesanyák, akik már a terhesség alatt is rendszeresen fogyasztanak nyírfacukrot, sokkal kevésbé minősülhetnek fertőzés-hordozóknak. Ha a baba hat hónapos kortól szintén fogyaszt egy kevés nyírfacukrot, nagyban megnövelheti az esélyét, hogy erős és ellenálló fogai fejlődjenek ki.

Egyes tanulmányok szerint a 6 és 15 hónapos kor között, folyékony formában adagolt nyírfacukor megelőzheti a kora-gyermekkori fogszuvasodást. Javasolt, hogy ez a mennyiség eleinte ne haladja meg a néhány grammot (körülbelül napi hat gramm nyírfacukor fogyasztása ajánlott, három adagra osztva).

A korai fogszuvasodás megakadályozása és megelőzése számos szempontból kiemelkedően fontos a kisgyermek általános egészsége miatt. A korai fogszuvasodástól szenvedő gyermek hajlamos visszamaradni a fejlődésben, nem eszik, nem alszik jól, és ez negatív hatással van a mindennapi tanulási, valamint fejlődési képességére is.
Szintén a fent említett tanulmány mutatta ki, hogy azoknál a gyerekeknél, akik hagyományos cukor helyett nyírfacukrot fogyasztottak, 76%-ban teljesen egészségesek maradtak a fogai. Összehasonlítva egy hagyományos cukrot fogyasztó csoporttal, ugyanez az érték csupán 48% volt.

A nyírfacukrot akár teába adagolva megitathatjuk a babával, vagy akár mi magunk is készíthetünk enyhe szirupos nyírfacukros oldatot, melyet a fogak ruhával történő tisztításakor felvihetünk a fogakra, illetve a szájüreg belső felületére.

 


Felhasználási javaslatok

Vércukorszint szabályozás, Emésztés

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Interherb Benefitt Xilit Nyírfacukor

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője.

Kosárba teszem

Akciós termék NaturPiac Xilovit protect rágógumi, borsmentás

Cukormentes rágógumi – 100%-ban xilittel édesítve, mesterséges édesítők nélkül. A Xilovit rágógumik nemcsak fogainkat védik, de nagyon kellemes, édes ízűek is.

Kosárba teszem

Akciós termék Art of Nature Mastiha Mentol ízű cukormentes rágógumi

A chioszi masticha, azaz Pistacia lentiscus fa gyantája a görög Chios nevezetű szigetről származik, amelyet már évszázadok óta használnak emésztési és szájüregi problémákra. A cukormentes masticha rágógumi elűzi a rossz szájszagot és eltávolítja a lepedéket.

Kosárba teszem

Akciós termék NaturPiac Finn nyírfacukor 1000g

Természetes, nyírfából készült édesítőszer. Cukorbetegeknek, Candida diétázóknak is és fogyni vágyóknak egyaránt kitűnő választás.

Kosárba teszem

Akciós termék Interherb Benefitt Xilit Nyírfacukor

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője.

Kosárba teszem

Akciós termék NaturPiac Xilovit - Xilit természetes édesítőszer

Természetes növényi alapú édesítőszer (100% xilit). Kellemes, édes, enyhén hűs íze kiválóan helyettesítheti az asztali cukrot sütés, főzés és desszertek készítésénél.

Kosárba teszem

Akciós termék Xukor (Xilit, Nyírfacukor, Xylitol) édesítőszer

A Xilit színében és állagában hasonló a kristálycukorhoz, így a receptek megváltoztatása nélkül, egy az egyben használható bármely étel elkészítéséhez. Természetes édesítőszer, melyet várandósak, gyermekek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.

Kosárba teszem

Akciós termék Nature Cookta Nyírfacukor

A nyírfacukor egy olyan természetes édesítőszer, mely diétázók, candidások és PCO-sok számára is megfelelő alternatívát nyújt a cukor helyett.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Nyírfacukor

A nyírfacukor édesítő hatása egyenértékű a cukoréval, ugyanakkor glikémiás indexe jóval alacsonyabb, ebből az okból kifolyólag cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. A kutatók szerint minimális inzulinválaszt vált ki fogyasztáskor. A xylitolt főzéshez, sütéshez is kiválóan alkalmazható. A vékonybélben csak 25-50%-a szívódik fel, a maradék egyenesen a vastagbélbe kerül, ebből kifolyólag az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben akár hasmenést, gázképződést okozhat. Ez a hatás azonban nem olyan fokozott, mint például a szorbit esetében, úgyhogy ez ne riasszon el senkit. A xylitol rendszeres fogyasztása és a napi adag fokozatos növelése megszünteti még az arra érzékenyeknél is a béltüneteket.

Nyírfacukor


Tovább olvasom »

Xilit - Xilitol

A nyírfacukor rendkívül hatásosnak bizonyult a fogyókúrázók, illetve diétázók körében. Nagyon sok pozitív oldala van használatának a hagyományos cukorral szemben. A felszívódó szénhidráttartalma kisebb, és a kalóriaértéke is 40%-kal kevesebb, mint a hagyományos cukoré-emiatt a vércukorszintet sem emeli meg olyan mértékben, illetve a stabil vércukorszint beállításában és megtartásában, és természetesen megelőzhetjük vele az elhízást és a cukorbetegséget. Ezenkívül csökkenti a lepedék képződést, mérsékli a szájszárazságot és segíti az ásványi anyagok fogzománcba történő beépülését.
Tovább olvasom »

Koncentrálási nehézségei vannak? Próbálja ki a Natures Aid Szibériai Ginzeng tablettát!

Koncentrálási nehézségei vannak? Próbálja ki a Natures Aid Szibériai Ginzeng tablettát!

A Natures Aid Szibériai Ginzeng tabletta jelentősen hozzájárulhat többek között az idegrendszer működésének támogatásához, a lelki és a fizikai kimerültség, fáradtság csökkentéséhez, valamint a stressz oldásához.

Tovább olvasom »

Kollagénpótláshoz válassza a vegánok számára is fogyasztható Swanson Kollagén Építő kapszulát!

Kollagénpótláshoz válassza a vegánok számára is fogyasztható Swanson Kollagén Építő kapszulát!

A Swanson Kollagén Építő kapszula belülről támogatja a bőr egészségét, óvja a szervezet kollagénszintjét (gátolja a kollagén belső lebomlását), illetve olyan pro-kollagén hatóanyagokat szállít, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a természetes kollagén képződésben.

Tovább olvasom »

Gyulladásgátlás természetesen a vegán Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszulával!

Gyulladásgátlás természetesen a vegán Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszulával!

A Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszulában 18 egymást támogató gyógynövény található, amelyek mindegyike kitűnő gyulladásgátló hatással rendelkezik, ezáltal képesek enyhíteni a test különböző részein kialakuló gyulladásos panaszokat. 

Tovább olvasom »

Bio gyümölcs és növényi koncentrátum gyerekeknek!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!