Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Vitaking Multivitaminok minden korosztálynak

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Okos magos piros almarostőrlemény

Okos magos piros almarostőrlemény

Kiszerelés: 250 g

A termék kiemelkedő, egyedi jellege abban áll, hogy az alma értékes piros héjrészein kívül tartalmazza a csökkent természetes cukortartalmú, ugyanakkor magas nyomelem- és pektintartalmú almahúst, a speciális, vízben nem oldható rostokat hordozó magházat, valamint a szintén igen értékes, immunerősítő, gombaölő anyagokkal is bíró almamagot is.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A termék kiemelkedő, egyedi jellege abban áll, hogy az alma értékes piros héjrészein kívül tartalmazza a csökkent természetes cukortartalmú, ugyanakkor magas nyomelem- és pektintartalmú almahúst, a speciális, vízben nem oldható rostokat hordozó magházat, valamint a szintén igen értékes, immunerősítő, gombaölő anyagokkal is bíró almamagot is.

Ismert, hogy az alma rendszeres, naponkénti fogyasztása betegségmegelőző hatású. A kutatások szerint e védő hatás elsősorban az alma szárazanyagtartalmában keresendő: a piros almahéjban, valamint a közvetlenül alatta lévő almahús rétegben, az alma szöveteiben lévő lúgosító anyagokban, ásványi anyagokban, és az alma magházában és magjában lévő speciális vegyületekben. Sajnos korunkban az almát egyre kevesebben fogyasztják napi rendszerességgel, ráadásul szintén egyre ritkább a nyersen, egészben (héjával, magházával, magjával együtt) történő bevitel. Egyesek meghámozzák, mások a magházát és magját dobják el. Az élelmiszeripar kipréseli belőle a levet, majd tisztítást, derítést, szűrést követően a „tükrösre szűrt” levet forgalomba hozza. A hazai almafajták  igen értékes szárazanyagtartalma így veszendőbe megy, vagy exportra kerül, és drága fogyókúrás turmixok, flavonoid-koncentrátumok, tisztított pektin formájában vagy egyéb külföldi funkcionális termék alapanyagaként kerül vissza hazánkba.

Az almalé préseléskor az ásványi anyagok, nyomelemek és lúgosító komponensek, növényi színanyagok jelentős hányada, a ballasztanyagok, a magház speciális cellulózai, valamint a mag értékes anyagai az alma szárazanyagában maradnak, azaz nem jutnak át a kipréselt lébe. Így végső soron egy kiemelkedő élettani értékű „almamátrixhoz” jutunk, mely élénk piros színével, fitoaktív anyagaival, enzim- és rosttartalmával komoly védelmet nyújthat szervezetünknek, és felhasználható az otthon készített élelmiszerek egészségvédő jellegének javítására, egyéb hatóanyagokkal együtt. A termék piros színét az alma héjában lévő érvédő, antioxidáns, nyálkahártya regeneráló anyagok adják. A pektinek és cellulózok optimális keveréke a teljes alma „erejét” hordozzák, kiegészítve az almamag immunerősítő anyagaival. Így egy termékben egyesítve a hazai almafajták minden értékes részét (kivéve természetes cukortartalmát), egy ér- és bélvédő, emésztéskönnyítő, antioxidáns, hajszálereket is tisztító (látás, végtagkeringés, stb), lúgosító, egyben kellemes, enyhén édeskés ízű, rostos, apró szemcsés terméket kapunk.

A termékben lévő alma-szárazanyag nem megy át pektinbontó enzimkezelésen, ez magyarázza kiemelt értékes anyag tartalmát. Így a hatóanyagok is nagyobb mennyiségben maradnak a szárazanyagban és az almapektin is sérülésmentesen, természetes formában marad meg. Rosttartalma jótékonyan hat a gyomorra és az epetermelésre, valamint a bélrendszerre és a bélflóra szaporodására.

Ajánljuk székrekedéssel küzdő gyerekeknek, felnőtteknek, és időseknek, szív- és érrendszeri betegeknek, fogyni vágyóknak, oxidatív stresszek csökkentésére, rákmegelőző (vastagbél, végbél) és „fiatalító” diétákhoz, vércukorszint beállításhoz. Alacsony cukortartalma révén nem erjed a gyomorban, adható müzlihez, kásához, készételekhez, tehető növényi tejbe, joghurtba (2-3 tk/nap).

A piros almarost lehetőséget biztosít az almahéj, magház és mag fogyasztására azok számára is, akik egyébként az alma e részeit (pl. héjrész) nem ehetik, vagy nem kedvelik (magház, mag). A termék fogyasztása bőséges folyadékpótlást igényel a nap folyamán, vízmegkötő jellege miatt.

Tetszés szerint keverhető más Okos Magos termékkel, különösen pirosszőlőmag- és homoktövismag vagy -húsliszttel (antioxidáns hatás), valamint Diéta Formulával (fogyókúra, koleszterin- és vércukorszint beállítás) és Ízületi Formulával (porcvédelem).

Cukorbetegek számára a natúr, cukorszegény rostforma javasolt (az édes Rost Formula kevésbé).

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Természetes megújulás kovafölddel

Természetes megújulás kovafölddel

Teljes méregtelenítés, tisztítás, egészséges ízületek, légutak, tiszta bőr, erős haj és körmök, erősebb fogak, gyors változás, szépülés, fogyás. Ezért olyan népszerű a kovaföld.

Tovább olvasom »

Fekete retek megfázásra, epekőre

Fekete retek megfázásra, epekőre

A fekete retek erős aromájával és magas illóolaj-tartalmával kiváló természetes szere a megfázásos betegségeknek; köhögés, rekedtség ellen régóta használják. Jótékony hatással van az emésztési zavarokra is, gombaölő és nyálkahártya-tisztító hatású,  de azoknak is érdemes fogyasztaniuk, akik hajlamosak az epekőre.

Tovább olvasom »

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

A bazsalikomot leginkább fűszerként használják a hétköznapokban, pedig gyógynövényként is számos betegségnél, panasznál  bizonyít már régóta. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a szélgörcsöket, csillapítja a köhögést, megszünteti az orrdugulást, kezeli a bőrproblémákat, gyulladásokat, pattanásokat, és természetes úton oldja a stresszt.

Tovább olvasom »

Serkentse szervezete öngyógyító folyamatait propolisszal!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!