Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

100%-ban növényi alapú, laktózmentes italok az Alpro gyártótól!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Sinamit q10 folyékony koenzim

Sinamit q10 folyékony koenzim

Kiszerelés: 50ml

A SINAMITŸ Q10-Kombi kizárólag biológiai úton történő előállítással nyert Q10-et tartalmaz, amely a szervezet saját Q10 molekulájának felel meg, testidegen izomerek nélkül.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A SINAMITŸ Q10-Kombi kizárólag biológiai úton történő előállítással nyert Q10-et tartalmaz, amely a szervezet saját Q10 molekulájának felel meg, testidegen izomerek nélkül.

A készítményben bakteriális anyagok és növényi eredetű vegyszerek (peszticidek vagy fungicidek) nem mutathatók ki és kromatográfiás eljárással nagy tisztaságúnak minősül. Az előállításhoz genetikailag nem módosított sütőélesztő felhasználására került egyedül sor. A Kaneka Q10 megbízhatóságát és felhasználási biztonságát részletes vizsgálatok támasztják alá. Ubikinon Q10 önmagában is jól tolerálható, még nagy koncentrációban is biztonságos a használata. Az emberi felhasználás során az IADSA* által megadott felső biztonsági határ (OSL) 1.200 mg/nap. Klinikai vizsgálatokban 2.400mg illetve 3.000mg napi Q10 dózisok is jól tolerálhatók voltak. 1.200mg Q10 120 adag SINAMITŸ Q10-Kombinak felel meg.

UBIKINON Q10

A Q10 majd minden élő emberi sejtben megtalálható (u.n. ubikviter). Az Ubikinon Q10 mind redukált (kinol), mind oxidált (kinon) formában előfordul a szervezetben: ideális esetben ezek aránya 9:1. A redukált Q10 a légzésben aktívan résztvevő forma, mivel elektronokat visz át a mitokondriumokban lezajló légzési láncban és e mellett döntő szerepet játszhat antioxidatív folyamatokban is. Mindkét formának membránstabilizáló hatása is van. Ha az oxidatív stressz hatására az oxidált és redukált forma aránya az oxidált forma túlsúlyának irányába tolódik el, ezáltal a sejtek energiaellátása romlik, rosszabb esetben veszélybe kerül.

Mitotrópikus anyagoknak azokat az anyagokat nevezzük, amelyek a mitokondriumok számára létfontosságúak. Az ubikinon Q10 a mitokondriumok és az egész szervezet számára kulcsszerepet játszhat az energiaelőállításban. A sejtekben és azon belül is a mitokondriumokban található Q10 koncentráció határozza meg a mitokondriumok és rajtuk keresztül az egész szervezet teljesítőképességét.

Ubikinon Q10 további fontos funkciói:

  • Q10 fenntartja a sejtmembránok rugalmasságát és funkcióját mivel közvetlenül a membránban raktározódik. Ott az ion- és vízáteresztő csatornák és C-vitamin pumpák szabályozásában vesz részt
  • Q10 a sejtek közötti anyag- és információáramlásban is részt vesz. Az információcsere több ú.n. Gap Junctionon keresztül zajlik, amelyek a sejteket összekötő anyagtranszport csatornák.
  • Q10 eddig az egyetlen endogén (a sejt által képzett) lipofil antioxidáns, mely a sejtek szabad gyökökkel szembeni védelmében szerepet játszhat. Mindenek előtt a mitokondriumokat védi, mivel az energia felszabadítása közben maguk is szabad gyököket képeznek.

NIACINAMID (B3 VITAMIN)

A niacinamidot is a mitotrópikus anyagok közé sorolják, amely akárcsak az ubikinon Q10 a szervezetünk minden sejtjében előfordul. Ez a B-vitamin, mint koenzim alkotóelem fontos szerepet játszhat az anyagcserénkben:

  • Részt vesz a zsír-, szénhidrát- és fehérjeanyagcsere számos folyamatában.
  • Részt vesz az információ továbbításban, így támogatja a sejtek közötti kommunikációt.
  • Segít a testünknek a méregtelenítési folyamatokban.
  • Támogatja a bőrünk mindennapos regenerálódását.

A niacinamid is egy kulcsfontosságú molekula a mitokondriumokban végbe menő energia felszabadításban és az ubikinonnal óramű pontossággal működik együtt. A mitokondriumokban a nikotinamid aktív formája (NAD vagy NADP) a tápanyagok lebontásakor felszabaduló elektronokat viszi át a komplex 1-ről az ubikinon Q10-re. A niacinamid nagy dózisokban (2.000mg) is jól tolerálható. A nikotinsavval ellentétben nem okoz flusht (kipirulást az arcon).

GLICERIN

A glicerinnek is fontos szerepe van az energia anyagcserében. Ezen kívül a glicerin vizet köt meg a szervezetben.

LECITIN

A lecitin fontos alkotórésze minden sejt- és mitokondriummembránnak. Pozitív hatást fejt ki a táplálék szállítására, a sejtkommunikációra és a sejtmembránok rugalmasságára. Ismert tény, hogy agyunk megterhelés alatt lecitint tud energiaforrásként felhasználni.

ÖSSZETEVŐK:

Egy adagolónyi adag SINAMITŸ Q10-kombi a következőket tartalmazza: 10mg Nano-Q10,
1mg niacinamid, 2,5mg lecitin és 78,5mg glicerin.
Felhasznált anyagok: glicerin, ubikinon (koenzim Q10), víz, szója lecitin, niacinamid.
SINAMITŸ Q10-kombi nem tartalmaz színanyagokat, tartósítószereket, tejfehérjét, tejcukrot, glutent
és nemfiziológiás emulgeátorokat.
SINAMITŸ Q10-kombi nem tartalmaz egyértékű alkoholt.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

Naponta 3 adag (1 nyomás az adagolóval egy adag) SINAMITŸQ10 kombit a száj nyálkahártyáján felszívódni hagyni.
A 3 adag (SINAMITŸ Q10 kombi) tartalma:
30 mg Nano-Q10, 3 mg (16,67%*) Niacinamid, 7,5 mg lecitin és 235,5 mg glicerin
*ajánlott napi adag a német táplálékkiegészítő termékek tápértékjegyzéke alapján A SINAMITŸ Q10 kombi észszerű keverék, amely nano Q10-ből B3 vitaminból, lecitinből és glicerinből áll.

TÁROLÁSI JAVASLAT

SINAMITŸ Q10 Kombi hűvös, száraz helyen, fénytől és kisgyermekektől elzárva tartandó.

FONTOS JAVASLATOK

Az első felhasználás előtt az adagoló pumpát többször le kell nyomni, amíg az első csepp megjelenik. Az üvegcsét az adagoló pumpa lenyomásakor függőlegesen kell tartani. Az adagoló pumpát az adagoláskor teljesen le kell nyomni, az adagolások között fel kell engedni, hogy a szelep feltöltődjön.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Q10 ismertetése

A koenzim Q10 (ubikinon) a sejten belüli fehérje- és zsírszállításban, a sejtanyagcserében, a biológiai oxidációban és a szabadgyökök megkötésében játszik fontos szerepet. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően hozzájárulhat a szervezetben zajló káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásához. A fiatal, egészséges emberi szervezetben megfelelő mennyiségben található koenzim Q10, amelyhez főleg az állati eredetű élelmiszerekből jutunk hozzá. Ám mennyisége különböző környezeti és biológiai tényezők hatására fokozatosan csökken. A vér és a szövetek Q10-szintjének 30%-os csökkenése az egészséges embert is fáradékonyabbá, kimerültté teszi, nagyobb mértékű csökkenés már komolyabb tünetekkel is járhat.
Tovább olvasom »

Q10 koenzim

Sejtjeink energiával való feltöltése a Q10 feladata. A Q10 egy katalizátor, amely stabilizálja és felgyorsítja bizonyos biokémiai folyamatokat. A Q10-et szervezetünk húszonöt-harminc éves koráig maga állítja elő, azonban e kor meghaladtával szintje hanyatlani kezd és kívülről szükséges a bevitel. A optimálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. A Q10 szedése alkalmas immunerősítőként, illetve az agyműködés fokozására, ezen felül védőhatása van a gyomorra és nyombélre. A Q10 lassítja az öregedési folyamatokat, de a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

A Q10 emlékeztet az E-vitaminra, azonban még annál is erőteljesebb antioxidáns. Biológiai szempontból a Q10 mint az energiatermelés szabályozója érdemel egyedi figyelmet. A Q10 koenzim indítja be a sejtek parányi "erőműveit", ahol a táplálékból a testünkben előállított magas energiatartalmú "fűtőanyag" keletkezik. Nem kevesebb, mint tízféle Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg a szövetekben.

Természetes megoldás a magas vérnyomás ellen

Természetes megoldás a magas vérnyomás ellen »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Természetes megújulás kovafölddel

Természetes megújulás kovafölddel

Teljes méregtelenítés, tisztítás, egészséges ízületek, légutak, tiszta bőr, erős haj és körmök, erősebb fogak, gyors változás, szépülés, fogyás. Ezért olyan népszerű a kovaföld.

Tovább olvasom »

Fekete retek megfázásra, epekőre

Fekete retek megfázásra, epekőre

A fekete retek erős aromájával és magas illóolaj-tartalmával kiváló természetes szere a megfázásos betegségeknek; köhögés, rekedtség ellen régóta használják. Jótékony hatással van az emésztési zavarokra is, gombaölő és nyálkahártya-tisztító hatású,  de azoknak is érdemes fogyasztaniuk, akik hajlamosak az epekőre.

Tovább olvasom »

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

A bazsalikomot leginkább fűszerként használják a hétköznapokban, pedig gyógynövényként is számos betegségnél, panasznál  bizonyít már régóta. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a szélgörcsöket, csillapítja a köhögést, megszünteti az orrdugulást, kezeli a bőrproblémákat, gyulladásokat, pattanásokat, és természetes úton oldja a stresszt.

Tovább olvasom »

Serkentse szervezete öngyógyító folyamatait propolisszal!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!