Az Alfalfa - lucerna jelentős mennyiségű szeres növényi kalciumot tartamaz, melynek beépüléséhez szükséges vivőanyagok épp a megfelelő arányban találhatók meg. Az Alfalfa - lucerna szerves kalcium tartalmának tökéletes hasznosulása mellett elkerülhető a mészlerakódás, a kőképződés az ízületekben, vesékben, érrendszerben.
Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot, fogazatot, segítségével megfékezhetjük a csontritkulást. A szervezet emésztőrendszerére lúgosító hatást gyakorol. Értékes összetevői a béta karotin, B6 -, C-, D-, E-, K- és U- vitamin, valamint a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, mely eddigi ismereteink szerint a lucernán kívül igen kevés növényben lelhető fel. A lucerna kitűnő rostforrás. Rendszeres használatával székrekedési problémákat lehet kiküszöbölni. Szerves vastartalma tökéletesen felszívódik. A lucerna magas klorofill-tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben.
Az Alfalfa - lucerna összetételénél fogva segítheti helyreállítani testünk sav-bázis egyensúlyát, ezáltal elősegíti szervezetünk a regeneráló és öngyógyító folyamatainak a beindítását.
A Alfalfa - lucerna értékes fehérjeforrás, jelentős az élelmi rost tartalma, tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyet a föld feletti részek. Ezen komponenseinek köszönhető a szervezet erősítésében, roborálásában való felhasználása.
Az Alfalfa - lucerna alkalmazási területei:
Ásványi anyag- és nyomelem tartalma elősegítheti a szervezet sav-lúg egyensúlyának fenntartását. A népi gyógyászatban asztma és más légúti problémák esetén javasolnak lucernamag fogyasztást. A megfigyeléseken alapuló népi gyógyászatban a zöld növényi részek felhasználását számos egészségi probléma megoldásához javasolják, így pld. a cukorháztartás megfelelő szintjének fenntartásához, a vizelet-kiválasztás egészségének megőrzéséhez. B12- és K-vitamin tartalma a vérszegénység, illetve vérrög-képződés esetén játszhat szerepet.
A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, és minden élelem atyjának (al-fal-fa) nevezték el. Mai népszerűségét elsősorban erőteljes lúgosító hatásának köszönheti. A vér sav-lúg egyensúlyát segíti elő nagymértékben a lucerna a benne található különleges mikro-tápanyagösszetételnek köszönhetően. A növény további előnye, hogy a benne lévő szerves kötésű kalcium kiválóan képes beépülni a szervezetbe, így erősíti a csontokat, fogakat. A lucernában a számos vitamin mellett borostyánkő-sav is található, amely egyes adatok szerint fékezi a szervezet öregedési folyamatait.
A lucerna por A-, C-, E- és K4-vitaminok és ásványi anyagok, kalcium, kálium, foszfor és vas beviteli forrásként kiváló étrendkiegészítő lehet.
1 690 Ft
A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.
1 890 Ft
Tiszta természet - 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes adalékanyagoktól és színezékektől, ízfokozóktól.
1 990 Ft
A lucernacsíra kiváló forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és antioxidánsoknak. Magas az A-, C-, E- és K-vitamin tartalma, valamint tartalmazza a B-vitaminok különböző típusait is. Emellett ásványi anyagokban gazdag, mint a kalcium, vas, magnézium, foszfor és cink.
Elősegítheti az emésztést, segíthet megtisztítani a májat és véráramot is! A lucerna gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Többek között emésztés- és étvágyjavító, valamint a tápanyagok jó felszívódását segítheti elő. Elősegítheti az immunitás kialakulását fertőzések ellen. Kedvezően befolyásolja az ízületek működését. Segíthet testünk "újjáélesztésében"!
Elősegítheti az emésztést, segíthet megtisztítani a májat és véráramot is! A lucerna gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Többek között emésztés- és étvágyjavító, valamint a tápanyagok jó felszívódását segítheti elő. Elősegítheti az immunitás kialakulását fertőzések ellen. Kedvezően befolyásolja az ízületek működését. Segíthet testünk "újjáélesztésében"!