Az almapektin és általában a pektinek vízoldékony rostként vannak aposztrofálva. Vízzel keverve gélesítő hatása van. Mivel étkezési rost, az almapektin jó hatással van az emésztésre. A pektinek egyébként fehér, formátlan komplex szénhidrátok csoportja, melyek gyümölcsökben és különféle zöldségekben fordulnak elő. Barackban, almában, ribizliben, szilvában különösen sok található.
Az almapektin segítségünkre lehet székrekedés, illetve fogyókúra esetén. Régen nagymamáink a nehezen főzhető lekvárokba gyakran reszeltek almát, így az gyorsan besűrűsödött. Bár sok más gyümölcs is tartalmazz pektint, mégis az alma rendelkezik a legnagyobb pektin tartalommal. Aki hajlamos a székrekedésre, vagy szeretne pár kilótól megszabadulni, fogyasszon rendszeresen almát, amely gyorsan rendbe teszi emésztésünket, és felgyorsítja az emésztés folyamatát.
Az almapektin ezen kívül képes megkötni a bélben található káros anyagokat, tisztítja az emésztőrendszert, a vért, és friss erővel lát el minket. A rendszeres almafogyasztás normalizálja a koleszterin szintet, csökkenti a magas vérnyomást, sőt még a fejfájást is csökkenti.
Az Alma pektin por kapszula kizárólag természetes anyagból, minőségileg gondosan ellenőrzött alapanyagból készül. Vegán, organikus, paleolit.
Az egészséges étrend egyik alappillére a rostok megfelelő mennyiségű fogyasztása. A rostban gazdag táplálkozás csökkenti az elhízás és számos krónikus betegség kialakulásának a kockázatát.
A tiszta pektin íztelen, szagtalan, vízzel keverve kocsonyaszerű, sűrű anyagot képez. Az élelmiszeriparban széles körben használják fel, mint pl.: gyümölcszselék és lekvárok készítésénél.
Az almapektin egy emészthető rost, mely jótékony hatással lehet az emésztésre és elősegítheti a fogyást. Elsősorban az emésztés javítására, a belek egészségének megőrzésére ajánlott.
Útifű maghéj és almapektin: két népszerű rost egy tablettában, extra D-vitaminnal. Az egészséges étrend egyik alapja a megfelelő mennyiségű rost fogyasztása.