ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Alveola Immunerősítő koncentrátumok
ProVitamin Tudástár » B betű » Bioflavonoidok

Bioflavonoidok

A bioflavonoidok, mint másodlagos zöldségek, a növények termelik. Lehetnek festékanyagok, növekedés-szabályozók, antitoxinok, aroma-és illatanyagok. Egészségjavító tulajdonságaik széles választékát kínálják számunkra. A bioflavonoidok egyik legfontosabb és legismertebb biológiai hatása, hogy fékezik a szervezetben zajló káros oxidációval járó folyamatokat. A szabadgyökök nagy energiafelesleggel rendelkező molekulák, melyek azáltal, hogy igyekeznek energiafeleslegüktől megszabadulni, létfontosságú molekulákat roncsolnak szét a szervezetünkben. A roncsolás gyakran oxidációs folyamat keretében zajlik, melynek lefutását a flavonoidok képesek gátolni. A bioflavonoidok nagyon fontos tagjai a karotinoidok. Legfontosabb flavonoid források a gyümölcsök, elsősorban a citrusfélék, a sárgabarack, a cseresznye, a meggy, az alma, a szőlő, a ribizli és az áfonya flavonoid tartalma jelentős. Emellett számos más zöldség, mint pl.: a brokkoli, a hagyma és a paradicsom is tartalmaz komoly mennyiségű flavonoidot. Nem szabad megfeledkeznünk a teákról (elsősorban a zöldteáról), valamint a vörösbor flavonoid tartalmáról sem.