A kálium a nátriummal együtt részt vesz az ingerületi folyamatokban, így az ideg-, és izomműködésben, a sav-bázis egyensúly és az ozmotikus nyomás fenntartásában. Gyakorlatilag minden élelmiszerforrás tartalmaz káliumot, azonban a növényi eredetű élelmiszerekben a kálium hasznosulása kedvezőbb. A felnőtt emberben kb. 150 g kálium van, melynek 97%-a a sejten belüli vízterekben található. Vegyes táplálkozás esetén az átlagos napi bevitel 2,0-2,9 g között mozog, ami fedezi a szervezet szükségletét.
Kálium jótékony hatásai
A kálium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, hozzájárul a normál izomműködéshez, részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.
Kálium-citrát formájú étrend-kiegészítő, ami az élő szervezet számára szükséges káliumnak egy különösen jól felszívódó formája. Hiszen a kálium a testnedvek egyik fő összetevője, továbbá a sejtközi folyadék fő kationja.