A kurkuma a hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédában ősidők óta alkalmazott gyógyító szer. De már i. e. 600-ban Asszíriában is feljegyezték jótékony hatásait. Az ókor leghíresebb görög orvosa, Dioszkoridész ugyancsak megemlíti. Nálunk eddig elsősorban fűszernövényként alkalmazták, főleg azért, mert szép sárga színt ad az ételeknek.
Az ájurvédikus orvoslásban a kurkuma elsősorban a gyomorra ható és vértisztító szerként szerzett magának nagy tekintélyt, emellett az életműködéseket általában serkentő, élénkítő hatásúnak is tartják. Fő hatóanyaga a kurkumin.
A kurkumin jótékony hatásait a következőkben összegezhetjük:
A fentiek alapján a kurkuma alkalmazása előnyös gyulladásos megbetegedéseknél, az epehólyag betegségeiben és rák esetén, főleg annak megelőzésére. Egyéb felhasználási területei lehetségesek a következő betegségek megelőzésére és az orvosi kezelés kiegészítéseként:
A kurkuma és a rák
Laboratóriumi kísérletek szerint a kurkuma fő hatóanyaga, a kurkumin többféle biológiai folyamatra hatva akadályozza meg a ráksejtek fejlődését és továbbterjedését. Hogyan?
Gyulladáscsökkentő hatású kurkuma ital, Flavin7 gyümölcs kivonattal, Steviával édesítve.
A kurkuma és a boswellia támogatja az ízületek egészségét. Fokozhatja a csontok, ízületek izmok erősségét.
Az aranyló kurkuma még a nehéz, zűrzavarokkal teli időszakokban is segít, hogy jól érezzük magunkat. Ízletes chai fűszerekkel és egy csipetnyi fahéjjal ízesítve tárul elénk erős aromája.
A Kurkuma segíthet a gyulladásos tünetek csökkentésében, csökkenti a gyulladást az ízületekben és izmokban. Hozzájárulhat az ízületek rugalmasságához.
Ajurvédikus kurkuma-, fűszer- és gyümölcskeverék. Napos, fűszeres, érett.
Bőrápoló krém kurkuma kivonattal, levendulával és hűsítő mentollal. Bőrápolási céllal ajánlott a sajgó ízületek környékének masszírozására.
Régóta kedvelt növény, és nem csak a gasztronómia terén arat sikereket, hanem a gyógyításban is. A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin.
A kurkuma narancsos-gyömbéres íze, kissé csípős, itthon főként rizsek, bab, burgonya, lencse és zöldségételek fűszerezésénél ismert. Több mint fűszer, külsőleg és belsőleg is alkalmazható.
Az ESI® NO-DOL® Micellás kurkuma kivonat 185-ször magasabb biohasznosulással bír a kurkuma porral szemben.
A gyulladás életmódunk sajátja, amely sajnos a mindennapjainkban is jelen van. A gyulladás visszafordítása és hatékony megakadályozása érdekében alkotta meg a Wise Tree Naturals a Kurkuma Spektrum készítményt. Kiemelkedő hatékonyságát a vízoldékony kurkuminoidoknak köszönheti.
A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amely támogatja a normál máj-funkciókat, fokozza az emésztőnedvek termelését, szerepet játszik az ízületek egészségének védelmében.
A kurkuma sokoldalú ayurvédikus gyógynövény. Erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, , antibakteriális, vírusölő, antimikrobás és immunstimuláló hatású.
Mozgás fájdalmak nélkül! Ízületi gyulladások, ízületi kopások helyett!
Méregtelenítve fogyni! Csak a kilóinkat veszíthetjük, az egészségünk marad.
Természetes glukozaminoglikánokat tartalmazó zöld ajkú kagyló koncentrátumot, kurkuma kivonatot, kondroitin-szulfátot tartalmazó készítmény kiegészítve csűdfű gyökér kivonattal az ízületek egészségének fenntartásához.
JoinTherapy formula, Glükózamin, Kondroitin, MSM, Kollagén, Kurkuma és Bromelin tartalommal, a porcok és az ízületek egészségének támogatására, és ezek normál állapotának fenntartására.
Emésztésserkentőként, rovarcsípések, kígyómarások és egyéb sebek fertőtlenítésére, láz- és fájdalomcsillapítására, illetve májbetegségekre használták. Hatékony gyulladáscsökkentő hatása miatt különféle ízületi bántalmak kiegészítő kezelésére régóta alkalmazzák. A kurkuma hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez, támogatja az emésztést és az intesztinális komfortérzést.
Hatóanyaga, a kurkumin, segítheti a szervezetet a gyulladásos folyamatok leküzdésében, szerepet játszhat az ízületek védelmében.
A Máriatövis hozzájárul a máj egészségének megőrzéséhez, az articsóka pedig elősegíti a májműködést és az epekiválasztást.
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk.