ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Novo C Plus Liposzómális C-vitaminok
ProVitamin Tudástár » M betű » Miért jó a nyírfacukor?

Miért jó a nyírfacukor?

A nyírfacukor, avagy más nevél xylitol édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ugyanakkor glikémiás indexe nagyon alacsony, ebből az okból kifolyólag cukorbetegeknek is javallott. A kutatások szerint minimális inzulinválaszt vált ki fogyasztáskor. A xylitolt főzéshez, sütéshez is kiválóan alkalmazható. A vékonybélben csak 25-50%-a szívódik fel, a maradék egyenesen a vastagbélbe kerül, ebből kifolyólag az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben hasmenést, gázképződést okozhat. Ez a hatás ugyanakkor nem olyan fokozott, mint például a szorbit esetében, úgyhogy ez ne riasszon vissza senkit. A xylitol rendszeres fogyasztása és a napi adag fokozatos növelése megszünteti még az arra érzékenyeknél is a béltüneteket.