ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

BioCo ViTanítás - Kicsiknek nagyoktól!
ProVitamin Tudástár » P betű » Páfrányfenyő

Páfrányfenyő

A Ginkgo Biloba nevű páfrányfenyő a Föld történetének legidősebb fája. Már 200 millió évvel ezelőtt, a dinoszauruszok korában is létezett, azóta mindmáig alig változott, így tehát akár - mérhetetlen túlélő képességgel rendelkező - élő kövület­nek is tekinthetjük. Egy-egy példánya akár ezer évig is elél. Levelét és magvait már az ősi kínai orvoslás is alkalmazta elsősorban asztma, a hörgők és a tüdő betegségeinek gyógyítására, valamint aperifériás vérkeringésnek és az agy vérel­látásának javítására.

Ginkgo Biloba

Korunk tudománya is elismeri a ginkgo széleskörű egészségvédő, gyógyító hatását. Európában ma a ginkgo az egyik legelterjedtebb természetes orvosság. 1988-ban egyedül Németországban több mint 5 millió ginkgo-receptet írtak fel a rászorulóknak.

A ginkgo gyógyhatását a kutatók elsősorban a növény erős antioxidánsként működő flavonoid tartalmának tulajdonítják. Levelei a többi között flavonoidokat, köztük kempferolt, kvercetint,izoramnetint és más glikozidokat, proantocianidineket és nem flavonoid terpéneket, bilobalidot ésginkgolid A, B, C-t, lignánokat, illóolajakat és csersavakat tartalmaznak.

A ginkgo javítja a memóriát, serkenti az agy működését, jó hatású depresszió, szorongás ésmigrén ellen. Hatásosan alkalmazható asztma, allergia, Alzheimer-kór, szív- és keringési betegségek esetén. Gátolja a vérlemezkék összetapadását, tehát a vérrögképződést. A magas vérnyomástcsökkenti, az alacsony vérnyomást viszont növeli, tehát normalizáló szerepet tölt be.

 

Ginkgo Biloba

 

Jól használható máj- és veseproblémák, különböző gyulladások, impotencia, fülzúgás(tinnitus), időskori halláscsökkenés(presbyacusia), látászavarok, szédülés (vertigo), aranyéresetén.

Elősegíti a szervezetben a glukóz hasznosítását, ezért előnyösen alkalmazható cukorbetegség­ben (diabetes).

Minthogy általában véve javítja a szervezetben a keringést, adagolása csökkenti az öregedéssel együtt járó kellemetlen tüneteket, fokozza a munkavégző képességet, gyorsítja a sebek gyógyulását, hasznos visszérgyulladás utáni állapotban, sőt még a bőrre is jó hatással van.

Figyelmeztetés!

Hosszú időn át tartó túladagoláskor esetleges mellékhatásként bőrgyulladás, nyugtalanság, álmatlanság, hasmenés, hányás jelentkezhet.