ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

GCA 2700 kurkuma és ördögkarom kivonat az ízületek egészségéért!
ProVitamin Tudástár » S betű » Szőlőmagolaj előnyei

Szőlőmagolaj előnyei

A szőlőmagolaj hidegen sajtolás folyamatával készül az érett szőlő magjából. Színe zöldessárga, illata a feldolgozott szőlőéhez hasonló. Valószínűleg az egyik legértékesebb olajak között tarthatjuk számon. A szőlőmagolaj 200 °C-on is megtartja kiváló ízét, ami nem mondható el a többi olajról, illetve füstpontja 250 °C, ami annyit tesz, hogy sütés-főzés közben nem keletkezik káros égéstermék. Fontos azoban, hogy valóban hidegen sajtolt szőlőmagolajat válasszunk, mert ez az olaj tartalmazza mindazokat a vitamin és ásványi anyagokat, melyek a szőlő magjában megtalálhatóak.