ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Dydex méhpempők

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vita Crystal Extra Brainy kapszula

Vita Crystal Extra Brainy kapszula

Kiszerelés: 60db

A készítmény hatóanyagai serkenti az agyműködést, koncentrációt, szellemi frissességet biztosít, javítja az emlékezőképességet.

A termék ára: 11 800 Ft

Egységár: 197 Ft / db

Kosárba teszem

15 000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

A készítmény hatóanyagai serkenti az agyműködést, koncentrációt, szellemi frissességet biztosít, javítja az emlékezőképességet.

Több tanulmány foglalkozott azzal, hogy agyi kapacitásunknak csak töredékrészét használjuk. Régi vágyunk, a könnyebb tanulás és a hatékonyabb memória kiaknázása. Szeretnénk javítani szellemi képességeinken, ami az élet minden területén sikeresebbé tehet minket.

A kor előrehaladtával szerveink teljesítőképessége lecsökken, agyunk térfogata kisebb lesz. Általában azonban 50-60 éves kor után megjelenik egyfajta szubjektíven érzékelhető feledékenység. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesítménye nagymértékben leromlik.

B3-vitamin (Nikotinamid):
- B3 vitamin szükséges két életfontosságú anyag - a NAD és NADP - képződéshez, amelyek révén energiát nyerünk a táplálékból.
- Nélkülözhetetlen a sejtlégzésben részt vevő enzimek működéséhez, valamint a sex hormonok, az epe és gyomornedvek normális keletkezéséhez és az idegrendszer kiegyensúlyozott tevékenységéhez.
- Az idegrendszer működésében betöltött szerepe miatt fontos lehet olyan agyi funkciókban, mint a memória és az emlékezés.
- Részt vesz a glükóz anyagcserében. Katalizálja a szervezet számára fontos prosztaglandinok szintézisét.
- Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, az agyműködéshez és a bőr számára.
- Több száz enzim kofaktora, a legtöbb elektronátadási folyamat szereplője.
- Segít egyensúlyban tartani a vércukor és a koleszterin szintet.
- Részt vesz a gyulladások kezelésében és az emésztés támogatásában is.
- Részt vesz az agyi ingerülettovábbító anyagok lebontásában.
- Fokozott bevitelének rendkívül nagy szerepe van, mind depresszív, mind skizofrén állapotokban.
- Hiányában az adrenalin kóros irányba bomlik le, és ez fokozza a skizofrénia tüneteit. Ez a hatás érvényesül anorexiában is.
- A vér zsírszintjének szabályozásában szerepe kettős: bevitelekor zsírsav felszabadulás figyelhető meg, míg krónikusan koleszterin (lipoprotein) csökkentő hatással rendelkezik.

B8-vitamin (Kolin):
- Serkenti az agyműködést (szellemi frissesség, koncentrálás, javítja az emlékezőképességet).

B9-vitamin (Folsav):
- A folsavnak az agyunkra is nagy hatása van, ha nincs belőle elegendő a szervezetünkben, az koncentrálási nehézségeket, memóriazavarokat, illetve a kognitív képességek csökkenését jelentheti.
- A folsav, vagyis a B9-vitamin rendkívül fontos szerepet játszik a sejtosztódásban, az agyi funkciók megfelelő működésének biztosításában, illetve a depresszió elleni küzdelemben.
- Ma már sok élelmiszert dúsítanak folsavval, mégis a legtöbb ember szervezetébe általában nem jut be megfelelő mennyiség. Ennek oka lehet például az egyoldalú táplálkozás, ha valaki nem eszik eleget a folsavban gazdag ételekből (sötétzöld leveles zöldségek, keresztesvirágzatúak, tojássárgája, hüvelyesek stb.).
- A folsavnak az agyunkra is nagy hatása van, ha nincs belőle elegendő a szervezetünkben, az koncentrálási nehézségeket, memóriazavarokat, illetve a kognitív képességek csökkenését jelentheti. Emellett a folsavval kapcsolatban megállapították, hogy hiánya növelheti a depresszió és a hangulatzavarok kialakulásának esélyét.

Foszfatidilszerin (PS):
- A károsodott sejtek regenerálása.
- Az idegsejt integritás megtartása.
- A neurotranszmitterek által adott jelzések hatékonyabbá tétele.
- Koncentrációs képesség javítása.
- Kedélyállapot javítása.
- Memória fejlesztése.
- Javítja a tápanyagok felszívódását az agyban.
- Javítja a sejtek egymás közti kommunikációját.

- A foszfatidilszerin természetes módon előforduló foszfolipid, amely átfogóan, bizonyítottan képes a mentális képességeid és az agyi funkcióid fokozni.
- Életfontosságú ahhoz, hogy egészségesen működjön az agyad, és egyszerűen képes vagy vele folyamatosan karbantartani az idegrendszered és a memóriád.
- A foszfolipidek fogyasztása már réges-régen bizonyítottan képes csökkenteni, megállítani, sőt visszafordítani szinte az összes öregedéssel együtt járó agyi csökkenést.
A foszfatidilszerin (PS a továbbiakban) ráadásul extrém jól felszívódik, könnyedén belép az agyadba és a tested is számtalan módon fel tudja használni.

Kolin:
- A kolin egyike azon kevés anyagoknak, amelyek át tudnak hatolni a vér-agy gáton, amely többek között megvédi az agyat a napi étrend változásainak hatásaitól. Közvetlenül bejut az agysejtekbe, ahol acetilkolin, az emlékezést segítő vegyület képződik belőle.
- Serkenti az agyműködést (szellemi frissesség, koncentrálás, javítja az emlékezőképességet).
- Koncentrált erőfeszítés közben szükséges idegközvetítő anyagot termel, elősegíti az idegrendszer optimális működését.
- Lazító, nyugtató hatású.
- Hasznos lehet frontérzékenység esetén.
- Segít leküzdeni az időskori emlékezetvesztést, megkönnyíti az idegimpulzusok haladását.

Hiánytünetek lehetnek:
- Fejfájás.
- Ingerültség.
- Alvászavar.
- Feledékenység.
- Koncentrációs problémák.
- Rövid koncentrációs képesség.
- Képtelen tartósan örülni.

Szőlőmag kivonat:
- A szőlőmag kivonat képes áthatolni a vér-agy gáton, védelmet nyújtva ezzel az agynak és az idegrendszernek is.
- A szem gyulladásos állapotait enyhítheti, és növelheti annak kontrasztérzékenységét, javíthatja a látóképességünket.
- A szőlőmagkivonat hasznos lehet a figyelemzavar kezelésében is, mivel az OPC (oligomer proantocianidinek) átjut a vér-agy gáton, és az agyban a neurotranszmitterek és a hormonok szabályozását képes befolyásolni.
- A szőlőmagkivonat hatóanyagai védik az idegeket és az agyszövetet az oxidatív támadásoktól, ezzel csökkentve a demenciás betegségek rizikóját.
- Segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól.

Rezveratrol:

- Védi az idegsejteket, valamint javítja  a vérkeringést, a jobb vérkeringés pedig szellemi frissességet eredményez.

Kvercetin:

- A kvercetin kiváló antioxidáns, ezért semlegesíti a káros szabadgyököket az agyban, a vérben, a sejtekben és a sejtmagban.

Bacopa levél kivonat:
- A Bacopa Moneria kivonat legfontosabb tulajdonsága, hogy optimalizálja az emlékező képességet. A Bacopa Monira kivonat egyik érdekessége, hogy képes modulálni és javítani a kognitív képességeket.

Mangán:
- A mangán képes a szabad gyökök semlegesítésére, ezáltal fontos antioxidáns funkciót tölt be.
- Szükséges a szuperoxid-dizmutáz (SOD) enzim működéséhez is. A SOD javítja az immun-és idegrendszeri funkciókat, véd a szabadgyökök által okozott károkkal szemben, csökkentve s sérüléseket az agyban és egyéb szervekben.

Cink:
- A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.

Triptofán:

- A triptofán egy esszenciális aminosav, tehát a szervezetünk nem képes előállítani.
- Fontos szerepe van két hormon, a melatonin és a szerotonin termelésében, ezért a tripofán befolyásolja a hangulatot, illetve a szervezet stressz válaszát.
- A triptofán a szerotonin neurotranszmitter előfutára a központi idegrendszerben.
- Az elmúlt években a kutatók egyre komolyabban foglalkoznak a triptofán szervezetre gyakorolt hatásával, és úgy találták, hogy a triptofán segíthet azoknak a betegeknek, akiket mentális betegségek kínoznak. Így a triptofán alkalmazása szóba jöhet a pánikbetegség, a depresszió, vagy a kényszerbetegek és az alvászavar kezelésekor.

Acetil L-karnitin:
- Az acetil-L-karnitin védi az idegrendszered többféle irányból és módon, és emellett a kognitív funkcióid hatékonyságát fokozza. A kognitív, más néven megismerő funkciók, azok az agyi folyamatok, amelyek segítségével információkat szerzel a világról, jelentéssel ruházod fel azokat, illetve azoknak megfelelően cselekszel.
- A neuropszichológiai tesztek hagyományosan 5 kognitív területre irányulnak, ezek: az intelligencia, nyelv-beszéd, memória, észlelés és az exekutív (végrehajtó) funkciók.
- Az ALC az agyadban koncentrálódik, és a szintje nagymértékben csökken a korod előrehaladtával. Ha kívülről viszed be ezt a hatóanyagot, akkor nagymértékben csökkented az agyi funkcióid öregedési folyamatait.
- Ez a hatóanyag képes arra is, hogy a vér-agy gáton átlépjen, és az agyadban erős antioxidánsként működjön. Ezzel a funkcióval, az agysejtjeid romlását tudja akadályozni, amely jelentkezni fog ahogy öregedsz.
- E védelmező hatása miatt, az ALC a szabad-gyökök által közvetített betegségek egyik hatásos ellenszere. Ilyen betegség az Alzheimer és a Parkinson kór.
- Az öregedési folyamat során az agyadban a dopamin receptorok is változnak. Csökken a dopamin megkötő és leadó képességük. A dopamin nagyon fontos neurotranszmitter, amire szükséged van a normális életedhez.
A dopamint többnyire az agyad örömközpontjával hozzák kapcsolatba, ahol is élvezetet, örömet stimulál, hogy motiváljon bizonyos cselekedetek végrehajtására, hogy így még több dopaminhoz jusson.
A következő dolgokat jutalmazza az agyad dopaminnal: étkezés, szex, szerelem kellemes érzete, bizonyos kábítószerek (ebből alakul ki a drogfüggés), semleges cselekvések, melyekhez az agy örömérzetet társít.
- A dopamin receptoraid védelme ezért különösen fontos lehet, ha a jó hangulatod számít.

Taurin:

- A taurin nyugtató hatással van az agyra és segít leküzdeni a szorongást.
- A taurin segít agyi impulzusokat létrehozni azzal, hogy a kálium, a nátrium, a kalcium és a magnézium sejtekből történő ki-és beáramlását segíti. Így kulcsfontosságú szerepet játszik az idegi funkciókban és a vérnyomás szabályozásában.
- Ezen felül gátló neurotranszmitter (vagy nyugtató kémiai jel), valamint sejtmembrán-stabilizáló szerepet is betölthet, ami azt jelenti, hogy lenyugtatja az agyat és az idegrendszert, és segít leküzdeni a szorongást, az epilepsziát, és további agyi eredetű problémákat.
- Gyenge nyugtatónak is tartják.

Koenzim Q10:

- A Q10 fontos szerepet tölt be a szervezet sejtszintű energiatermelő folyamataiban, támogatja a normál vérnyomást, segít fenntartani a szív egészségét.
- A Q10 segíti a mitokondriumot abban, hogy energiát állítson elő. Ez az antioxidáns éppen ezért létfontosságú a test számára az egészséges sejtfolyamatok fenntartásához.
- Nem csupán a sejtjeink működésére, hanem az agymunkára is kedvezően hat a koenzim Q10.
- Serkenti az agysejteket, egy argentin felmérés kimutatta, hogy a pácienseknek adott koenzim Q10 következtében az addig lelassult agyi folyamatok felgyorsultak.

Összetevők:
Acetil L-karnitin, koenzim Q10, Bacopa Monnieri levél kivonat, L-triptofán, L-taurin, Shophora Japonica L. virág kivonat (Kvercetin), kolin-bitartarát, szőlőmag kivonat, Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (rezveratrol), cink-acetát, mangán(II)klorid, folsav, zselatin (kapszula borítása), színezék: titán-dioxid (kapszula borítása).

Hatóanyagok napi adagban:


1 kapszula 2 kapszula
Acetil L-karnitin 100 mg 200 mg
Koenzim Q10 10 mg 20 mg
Bacopa levél kivonat 20 mg 40 mg
L-triptofán 50 mg 100 mg
L-taurin 50 mg 100 mg
Kvercetin 29,4 mg 58,8 mg
Kolin 24,5 mg 49 mg
Szőlőmag kivonat 20 mg 40 mg
Rezveratrol 9,8 mg 19,6 mg
Cink 10 mg
*NRV 100%
20 mg
*NRV 200%
Mangán 1,74 mg
*NRV 87%
3,48 mg
*NRV 174%
Folsav 0,4 mg
*NRV 200%
0,8 mg
*NRV 400%


Javasolt felhasználás:
2x1 kapszula bevitele naponta. Bő vízzel lenyelni!

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Flavitamin Nature+Power E vitamin kapszula

Kedvező hatást gyakorolhat az idegrendszerre, a szexuális teljesítőképességre, megfiatalíthatja a bőrt és a hajat. Kiváló értágító, alvadásgátló, vérnyomáscsökkentő lehet, és erős antioxidáns.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Flavitamin Chester C vitamin

A C-vitamin új alakja, több ideig marad a vérben, valamint kevésbé választódik ki.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavitamin Nature+Power Sylimarin  kapszula

A sylimarin hozzájárulhat a máj egészségének fenntartásához. Gátolhatja egyes fajták degenerált sejtjeinek osztódását, és áttétképző tulajdonságukat.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Double Protect kapszula

Kettős védelem! Quercetint és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula D3-vitaminnal.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavitamin Nature+Power Hesperidin  kapszula

A hesperidin hozzájárulhat a vénás érfalak épségének megőrzéséhez és a hajszálerek rugalmasságának megőrzéséhez.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Extra Recovery kapszula

Extra hatás az extra teljesítményt követő regenerációhoz, a csontrendszer, az izomzat, az idegrendszer és az immunrendszer védelméért.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal E-lit Vitamin - Béta-Karotin + Lutein kapszula

A készítmény fogyasztása javasolt az időskori szembetegség (makula degeneráció), illetve az erős napsugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Flavitamin Carnosic A kapszula

Taurin és rozmaring kivonat tartalmú étrend-kiegészítő kapszula polifenol tartalommal. Javíthatja az agy vérellátását, a hajszálerek rugalmasságát.

Kosárba teszem

Gyártó honlapja: Vita Crystal

Szerves magnéziumot keres? Ismerje meg a kitűnő hasznosulású, gyomorkímélő magnéziumot tartalmazó Swanson Magnézium-Glicinátot!

Szerves magnéziumot keres? Ismerje meg a kitűnő hasznosulású, gyomorkímélő magnéziumot tartalmazó Swanson Magnézium-Glicinátot!

A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat.

Tovább olvasom »

A vitaminbevitel új generációja! Próbálja ki az azonnali felszívódású VIOLA Paris gélvitaminokat!

A vitaminbevitel új generációja! Próbálja ki az azonnali felszívódású VIOLA Paris gélvitaminokat!

A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes. 

Tovább olvasom »

Hogyan válasszunk körültekintően élőflórás készítményt?

Hogyan válasszunk körültekintően élőflórás készítményt?

A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában. 

Tovább olvasom »

Dydex méhpempők
Iratkozzon fel hírlevelünkre!