ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vita Crystal Zöld kávé kapszula

Vita Crystal Zöld kávé kapszula

Kiszerelés: 100 db

A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

Információ: Készleten, szállítható

A termék ára: 1 500 Ft

Egységár: 15 Ft / db

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk!


A kávé története:
Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.

- 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét.
- A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.
- Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.

A kávé feldolgozása:
- A bogyókat kézzel leszüretelik.
- Tisztítás, érlelés.
- Szárítás.
- A gyümölcshús eltávolítása a szemekről.
- További tisztítás.
- Válogatás.
- PÖRKÖLÉS!

Mi a baj a pörköléssel?
A pörkölés jóval 200°C felett történik. Ezen a hőmérsékleten több száz karcinogén, rákkeltő anyag keletkezik!
Naponta 15 millió csésze kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral.

Zöld kávé - Pörkölés nélkül:
A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

Klorogénsav:
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

Tanulmányok, kutatások:
- Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban.
22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban.
A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.

- 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.

- A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot.
A tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-ben tette közzé népesség vizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett. A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt.

Más kísérleti eredmények:
- A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
- Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást.

Probléma:
Naponta 7 csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen.
Ez arra a ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért.

Lenyűgözően meggyőző adatok:
- Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.
- Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.

A kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100 mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a vércukorszintben - két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha Önnek az étkezés után veszélyesen magas - 8.9 mmol/l a vércukorszintje, a zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt.

 

Hatóanyag 2 kapszulában:

Zöld kávé őrlemény: 1100mg

 

Összetevők:

Zöld kávé őrlemény, zselatin


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Vita Crystal Édesgyökér kapszula

Legfőbb hatóanyaga az édes ízű Glycyrrhizin. Segítheti a gyomor és a nyombél nyálkahártya normál működésének fenntartását.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Kurkuma kapszula

Emésztésserkentőként, rovarcsípések, kígyómarások és egyéb sebek fertőtlenítésére, láz- és fájdalomcsillapítására, illetve májbetegségekre használták. Hatékony gyulladáscsökkentő hatása miatt különféle ízületi bántalmak kiegészítő kezelésére régóta alkalmazzák. A kurkuma hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez, támogatja az emésztést és az intesztinális komfortérzést.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Kapszaicin kapszula

A kapszaicin kiváló emésztés serkentő, gyulladáscsökkentő, csillapítja a neuropátiás panaszokat és a gyomor nyálkahártya védelemben és szerepet játszik. A gyömbér javítja az emésztést, roborál, rosszullét, hányinger ellenes hatást fejt ki. A fahéj antioxidáns, gasztroprotektív, vércukorszint-csökkentő hatással bír. A B6-vitamin pedig segíthet az idegesség és a depresszió leküzdésében.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Fokhagyma kapszula

Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátása.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Rezveratrol kapszula

Ajánljuk főleg azoknak, akik szívük és érrendszerük egészségét rezveratrol fogyasztással szeretnék támogatni. A rezveratrol növényi eredetű hatóanyag, megtalálható a vörös szőlő héjában, ezáltal többféle vörösborban is, valamint a keserűfűben is (Polygonum cuspidatum).

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Wellness Café (210g)

Különleges, valódi zöldkávé és gyümölcskávé keverék.
A gyümölcs összetevői révén kiemelkedő az antioxidáns aktivitása, amely segíthet a szabadgyökök okozta károsodások megelőzésében.

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal lucerna kapszula

Elősegítheti az emésztést, segíthet megtisztítani a májat és véráramot is! A lucerna gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Többek között emésztés- és étvágyjavító, valamint a tápanyagok jó felszívódását segítheti elő. Elősegítheti az immunitás kialakulását fertőzések ellen. Kedvezően befolyásolja az ízületek működését. Segíthet testünk "újjáélesztésében"!

Kosárba teszem

Akciós termék Vita Crystal Flavirex ACE ital

A Flavirex ACE italban található flavonoidok és egyéb növényi komponensek mennyisége és fajtái a legújabb kutatási eredmények alapján segítik a szervezetünk védekező rendszerét a külső környezeti ártalmak, káros baktériumok, vírusok elleni küzdelemben.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Kávé

A kávé jótékony hatásai közé sorolandó az a tulajdonsága, hogy csökkenti az álmosságot, az unalmat és a fáradtságot. Páratlan hatásai vannak a rossz közérzetre, a szellemi fáradtságra, a memória kapacitásra és a koncentrációra is egyaránt. Áldásos hatásai a szívre is egyaránt kiterjednek, oly mértékben, hogy a gyógyszeres terápiában a benne található koffein szíverősítő gyógyszernek számít. A kávé ezen kívül javítja és erősíti az izmok összehúzó képességét, növeli a sportteljesítményt és segíti a mozgáskoordinációt is egyaránt. Ezen felül a kávé beindítja az epetermelést, és segít az epehólyag működésében, míg a belek szintjén segíti a bélmozgásokat, összehúzódásokat, javítva a funkcionalitást és a mozgásképességet is egyaránt.
Tovább olvasom »

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Homoktövis, a természetes C-vitamin-bomba

Homoktövis, a természetes C-vitamin-bomba

A homoktövis azok közé a gyógynövények közé tartozik, amelyeket az emberiség már ősidők óta felhasznál a gyógyászatban, hiszen a tibetiek már i.e. 900-ban is alkalmazták leginkább a krónikus hepatitisz, májfibrózis, májgyulladás, égési sérülések, artériás trombózis, valamint az érelmeszesedés kezelésében.

Tovább olvasom »

Asztaxanthin, klorofill, phycocianin SZERVEZETÜNK VÉDELMI BÁSTYÁI!

Asztaxanthin, klorofill, phycocianin SZERVEZETÜNK VÉDELMI BÁSTYÁI!

Az oxidatív stressz korunk egyik méltán hírhedt fogalma. Szinte nincs is olyan betegség, aminél ne mutatták volna ki a szabad gyökök károsító hatását: krónikus gyulladások, memóriaproblémák, Alzheimer-kór, ízületi fájdalmak, vérkeringési rendellenességek, gyenge immunrendszer.

 

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!