Kiszerelés: 1000g
Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz. Cibatta, pékáru, édes kelttészták, pizza, focaccia készítésére
A termék ára: 1 560 Ft
Összetevők: tönköly fehérliszt, zabliszt, vitális glutén, durumliszt, zabkorpa
Átlagos tápérték/100g:
Energia: 1623kj/391kcal
Fehérje: 28,8g
Szénhidrát:51,2g
Zsír:2,7g
Lassan felszívódó szénhidrátokból álló lisztkeverék, ami fehérjében és rostban gazdag.
A rostok akadályozzák a fölösleges energiafelvételt, csökkentik a vékonybél felszívó felületét, ezáltal kevesebb energia hasznosul. Laktató hatásuk miatt kevesebbet eszünk az energiában gazdag ételekből.
Alacsony szénhidrát és magas rosttartalma miatt a fehér lisztből készült magas szénhidrát- és alacsony rosttartalmú élelmiszerekkel szemben nem emeli meg gyorsan és nagymértékben a vércukorszintet, élettani hatása rendkívül kedvező, fogyasztásával emelhetjük rostbevitelünk. A rostdúsabb táplálkozás elősegíti a daganatos betegségek és az elhízás megelőzését is valamint a salakanyagok eltávolítását is gyorsítja.
A lassan felszívódó szénhidrátok azt jelentik, hogy nem emelik meg az inzulinszintet ugrásszerűen, ezért cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Nagyon egészséges, adalékanyagoktól mentes lisztkeverék. A rosttartalma miatt hosszú telítettségérzetet nyújt a belőle készült étel, tehát kevesebb is elég ahhoz, hogy jóllakottak legyünk.
A zabliszt élettani hatásai:
A zab kitűnik a gabonafélék közül az átlagosnál nagyobb fehérje-, jó minőségű zsiradék-, és vízben oldható élelmirost-tartalmával. A zablisztnek a hagyományos liszteknél jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma. Magas E-vitamin és fehérjetartalma mellett a zabliszt ásványi anyagokban és rostban is bővelkedik, így fogyasztásával nemcsak bélműködésünket serkenthetjük, de koleszterinszintünket is csökkenthetjük.
A tönköly fehérliszt élettani hatásai:
Magas a fehérjetartalma, melyben minden esszenciális aminosav képviselteti magát, igaz némelyik csak nyomokban. Aminosav-összetétele eltér a hagyományos búzáétól, - a legtöbb aminosavból mintegy másfélszer annyi aminosav található benne -, és összetétele hasonlít az emberi fehérjékben található aminosav-arányhoz.
Nagy triptofán-tartalmával magyarázzák például, hogy kedvez a szervezet szerotonin-termelésének, és emiatt lehet igaza Hildegard nővérnek, aki a jó kedélyt teremtő és ellenálló-képességet növelő gabonaként ír róla. Felvehető fehérjetartalma a ma termesztett búzafajtáknak csaknem duplája, és azokénál könnyebben emészthető. Napi 15-20 dkg tönkölybúza elfogyasztásával lényegében fedezhető az emberi szervezet aminosav-igénye.
Vitamin- és ásványianyag-tartalmára jellemző, hogy a B12- kivételével megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport, niacin- és E-vitamin-tartalma is kiemelkedő.
Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma számottevő, a gabonamagokra jellemző érték nyolcszorosa is lehet, réz-, vas-, mangán- és cinktartalma meghaladja a búzáét. Jelentős szilícium és szeléntartalommal rendelkezik.
A durumliszt élettani hatásai:
Értékes fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban és emésztést segítő rostokban gazdag. A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a finomliszttel, nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek, fogyókúrázók diétájába is beilleszthető.
A zabkorpa élettani hatásai:
A zabkorpa a legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Sokoldalú élettani hatása segít az egészséges táplálkozás kialakításában, ezáltal egészségünk megőrzésében. Csökkenti a koleszterinszintet, védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, segít a bélrenyheség megszüntetésében. Gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, így fogyókúrázáshoz is sikerrel alkalmazható. Jó hatású a cukorbetegek diétájában is.
Összefüggést találtak a rostfogyasztás és a cukorbetegség között is, amely sokszor az elhízás miatt alakul ki. A cukorból és finomlisztből készült, kevés rostot tartalmazó, ételek kevés rágást igényelnek és gyorsan felszívódnak. Ezáltal elhízáshoz, a vércukorszint emelkedéséhez az inzulinelválasztás fokozódásához és kimerüléséhez vezethetnek. Fokozottabb rostfogyasztásnál csökken az inzulin igény, javul az anyagcsere, csökken a táplálkozás utáni hirtelen vércukor emelkedés mértéke, így a vércukorszint ingadozása, amely az ér és idegrendszeri szövődmények kialakulását késleltetheti.
Előnye, hogy sütés során nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják.
420 Ft
Hagyományos és reform táplálkozásba egyaránt beilleszthető. Használhatjuk sűrítéshez, vagy tésztafélék lisztjéhez keverve, annak tápanyagtartalmának dúsítására.
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.
A burgonya pelyhesített változatából a finomabb szemcseméretű részt kirostálva, liszthez hasonló állagú terméket kapunk, melyet pékáruhoz, vagy például a lisztérzékenyek étrendjében lehet sokoldalúan felhasználni.
900 Ft
A válogatott feles sárgaborsóból előállított, ellenőrzött, garantált minőségű liszt alkalmazása a korszerű táplálkozást segíti.
Alapanyaga az I. osztályú ökológiai tönköly, melyet speciális egyedülállóan kíméletes technológia alapján hántolunk.
A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Állaga hasonló a búzalisztéhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
Tönkölybúzából készült teljes őrlésű liszt. A közönséges búzához képest a tönkölybúza magasabb fehérjetartalommal rendelkezik és aminosavtartalma is nagyon kedvező.
2021. január 22. 09:50, péntek
Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.
2021. január 22. 09:22, péntek
A Jutavit narancsos ízű rágótablettája segítségével jelentősen fokozhatja szervezete védekezőképességét, mivel a készítmény 1000 mg C-vitamin mellett tartalmaz még 2000 NE D3-vitamint és csipkebogyó kivonatot is.
2021. január 20. 08:29, szerda
A Vitaking VitaFer kapszula és folyékony vaskészítmény egy olyan speciális liposzómás technikával készült vaskészítmény, ami kiemelkedő hatékonysággal képes felszívódni a szervezetünkben.