Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Ne mondjon le az ünnepi finomságokról!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Australian Fermentált Áfonya és Papaya ital

Australian Fermentált Áfonya és Papaya ital

Kiszerelés: 500ml

Az áfonya és a papaya természetes antioxidánsok, védik a sejteket az oxidatív károktól. A gyömbér segít fenntartani a légzőszervrendszer optimális működését, és segíthet kezelni a gyulladásos folyamatokat. A kurkuma támogatja az emésztési folyamatokat.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Étrend-kiegészítő készítmény gyógynövényekkel. Az áfonya és a papaya természetes antioxidánsok, védik a sejteket az oxidatív károktól. A gyömbér segít fenntartani a légzőszervrendszer optimális működését, és segíthet kezelni a gyulladásos folyamatokat. A kurkuma támogatja az emésztési folyamatokat.

Az áfonya és a papaya természetes antioxidánsok, védik a sejteket az oxidatív károktól. A gyömbér segít fenntartani a légzőszervrendszer optimális működését, és segíthet kezelni a gyulladásos folyamatokat. A kurkuma támogatja az emésztési folyamatokat.

A papayáról
A dinnyefafélék családjába tartozó papaya (Carica papaya) valószínűleg Mexikó déli részéről és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert.

Miért jó a papaya?

  • Kiváló antioxidáns forrás
  • Hozzájárul az oxidáció elleni védelemhez
  • A papayában lévő papain enzimek fehérjebontó hatásúak, segíthetik a nehéz ételek emésztését
  • A papaya levelet hagyományosan testzsír-csökkentésre használják

  • Áfonya
    Az áfonyáról kimutatták, hogy növelni tudja a vér antioxidáns szintjét, ezáltal pedig csökkentheti számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát (1., 2., 4., 5.). Laboratóriumi vizsgálatok az áfonya magas aktivitású antioxidáns tulajdonságait mutatták ki. (3.). *

    Milyen más gyógynövények találhatók még az italban?


    Kurkuma
    Megelőzi a zsírok felhalmozódását, és megkönnyíti a májból való kiürülését, ezáltal segít megőrizni a máj egészségét. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez. Támogatja a szívműködést és a vérkeringést. Segít fenntartani a tüdő és a felső légutak egészségét. Étvágyfokozó hatása ismert, így hozzájárul a jó étvágyhoz. Segítheti megőrizni az izületek és a bőr egészségét.
    Zöldtea
    Támogatja szervezetünket a zsíranyagcsere folyamatokban, így segít a zsírégetésben. Segít fenntartani az egészséges szívműködést és a normál vércukorszintet. Hozzájárul az emésztőszervrendszer egészségének megőrzéséhez.
    Gyömbér
    Támogatja az immun-, szív- és érrendszer megfelelő működését. Segíthet kezelni a gyulladásos folyamatokat. Hozzájárul a béltraktus normál működéséhez, segít az emésztésben. Ezek mellett még segít fenntartani az izületek mozgékonyságát. Hozzájárul a légzőszervrendszer egészségének megőrzéséhez.
    Olajfalevél
    Az olajfalevél kivonatban található oleuropein természetes antioxidáns, véd az oxidatív károktól, így hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Továbbá segíthet a vérnyomás szabályozásában.

    Miért alkalmazzuk a fermentációt?
    A fermentációt szinte beláthatatlanul régóta használja az emberiség, hiszen nagyjából i. e. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták. A fermentáció tulajdonképpen nem más, mint amikor valamilyen nyers táplálékot enzimek és esetleg megfelelő mikroorganizmusok segítségével alakítanak át más, kémiailag egyszerűbb vegyületté vagy vegyületekké.


    Fermentáció folyamata
    Indulásképpen tehát adott valamilyen táplálék és valamilyen benne található, vagy hozzáadott enzim, esetleg baktérium- és/vagy gombakultúra. Valójában a táplálék feldolgozása az enzimek feladata, de mivel a mikroorganizmusok is az általuk termelt enzimekkel dolgozzák fel a tápanyagokat, ezért sok esetben még laboratóriumi körülmények között is egyszerűbb őket hozzáadni a nyers alapanyaghoz, de van, hogy már természettől fogva jelen vannak abban.


    A fermentáció után a sok vegyi folyamat eredményeképpen a legtöbb fermentált termékben olyan vitaminok és egyéb, a szervezet tökéletes működéséhez nagyban hozzájáruló anyag is keletkezik, amely bizonyos területen segítheti az egész szervezet, vagy egyes szervek munkáját.

    Mi van a termékben?
    Az 500 ml-es flakonban papaya gyümölcs és levél, áfonya, kurkuma, gyömbér, olajfalevél és zöld tea kivonat található.

    Kinek ajánljuk?
    Bárki fogyaszthatja, aki a természetes vitamin- és ásványianyag utánpótlást részesíti előnyben.

    Hogyan kell fogyasztani?
    A javasolt napi adag napi 15 ml (1 evőkanál) önmagában, vízzel vagy gyümölcslébe keverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Tárolása hűvös helyen, felbontás után hűtve tartandó. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
    A fogyasztás során a termékben zselészerű anyag és üledék jelenhet meg, mely a minőséget nem befolyásolja, a termék továbbra is fogyasztható.

    Hatóanyagok a napi adagban (15 ml)

    Kurkuminoidok129,6 mgOleuropein75,9 mgPolifenolok75 mgÖsszes gingerol20,5 mg

    Összetevők:
    víz, papaya gyümölcs és levél kivonat (1500 mg/15 ml), áfonya kivonat (1500 mg/15 ml), kurkuma kivonat, gyömbér kivonat, olajfalevél kivonat, zöld tea kivonat, tejsav (a fermentáció során képződő).

    Származási hely: Ausztrália

    Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

    Papain

    A papayában található papain enzim egy proteáz, tehát fehérjebontó enzim, mely segít a különféle húsokat és egyéb fehérjetartalmú ételeinket megemészteni. Mindeközben azonban a szervezet saját, „élő” fehérjéit nem károsítja. Mivel a szervezet élősködői is fehérjékből épülnek fel, ezért alkalmazták bélférgek ellen is, mára azonban ezirányú felhasználása nem jelentős. Egyes kísérletekben a rákos betegeknél a papaintartalmú enzimkomplexek fogyasztása olyan panaszok ellen is hatásos volt, mint a szájszáraszság vagy a nehéz nyelés. Ráadásul az immunrendszer működését is javítja, így elősegíti a tumoros sejtek elleni küzdelmet. A papain gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ezek a hatások összességében hatásossá teszik a különféle rák elleni kezelésekhez.

    Papaya

    A papayafa levele a növény legértékesebb része. A papayalevél papain enzimet tartalmaz, amely sebek gyógyítására, emésztési zavarok kezelésére alkalmazható. A zöld papaya kivonata hatékonyan képes lebontani a fehérjéket, vagyis fogyókúra, méregtelenítés, diéta céljára is sikeresen alkalmazható. A papaya növény minden része felhasználható az egészség megőrzésére és gyógyításra. A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papinszerű fehérjebontó enzimet húspuhítóként, sörstabilizálóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növényt, szinte minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban. A papaja különféle enzimek, ásványi anyagok és vitaminok kitűnő és egyedülálló forrása. Esszenciális aminosavak a papayában: papain, myrosin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptophan, valin, arginin, histidin. Nem esszenciális aminosavak: alain, asparagin, carpain, cystin, glutamin, glycin, prolin, serin, tyrosin. Vitaminok: a-vitamin, e-vitamin, c-vitamin, b-vitamin komplex. Ásványi anyagok: kalcium, vas, réz, cink.
    Tovább olvasom »

    Vélemények a termékről:

    Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

    * E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

    Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

    Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

    A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.

    Tovább olvasom »

    Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

    Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

    Az olajfalevél kivonata olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek akár már a kialakulásuk pillanatában megállítani a fertőzéseket. Nagyon hatékony különféle vírusok, baktériumok és gombák ellen, rendkívüli immunerősítő szer, a betegségek kezelésére és megelőzésére is alkalmazható.

    Tovább olvasom »

    Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

    Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

    A golgotavirág nyugtalanság, ideggyengeség, alvási zavarok és szorongásos állapotok oldására javasolt gyógynövény. Biztonsággal fogyasztható, mellékhatások és függőség kialakulása nélkül – mutatja ezt az a tény is, hogy gyermekek számára is bátran adható.

    Tovább olvasom »

    Védje egészségét a gyógygombák ősi erejével!

    Termékkategóriák

    Bejelentkezés

    Kérjük, jelentkezzen be!

    Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

    Kedvencek

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!