Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

FitoTree baktériumölő és fertőtlenítő olaj és kapszula - Ne hagyja, hogy az influenza leterítse a lábáról!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Dragon Superfoods Bio csipkebogyó por

Dragon Superfoods Bio csipkebogyó por

Kiszerelés: 250g

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, nem tárolódik szervezetünkben, így külső forrásból kell pótolni. A csipkebogyó por tartalmaz C-vitamint és Omega-7 zsírsavakat is.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A csipkebogyó ORAC értéke igen magas, ez alapján a csipkebogyó az egyik legerősebb antioxidánsnak számít a Földön. Az ORAC érték megmutatja, hogy mekkora egy termék, élelmiszer, összetevő antioxidáns hatása.

Az antioxidánsok megkötik a káros szabadgyököket, ezáltal gátolják az öregedést, a sejtkárosító folyamatokat, támogatják az immunrendszert. Vannak olyan antioxidánsok, melyeket szervezetünk maga termel (pl: enzimek) és vannak olyanok, amelyeket  külső forrásból vehetünk  fel (pl: egyes ásványi anyagok  és vitaminok).

A csipkebogyó por tartalmaz C-vitamint (természetes C-vitamin forrás) és Omega-7 zsírsavakat is.

Az Omega-7 zsírsav a bőr és a nyálkahártyával bevont szervek (pl: gyomor, bél, húgyutak) egészségéhez járul hozzá.

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, nem tárolódik szervezetünkben, így külső forrásból kell pótolni.

A C-vitamin nagyon fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Sok szintetikus termék található a piacon, azonban a csipkebogyó por formájában természetes úton juttathatunk szervezetünkbe C-vitamint. A C-vitamin antioxidánsként működik.

Csökkenti az szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, a koleszterinszintet.

Segít megelőzni az infarktust, magasvérnyomást, agyvérzést, cukorbetegséget, illetve támogatja a fogak, fogíny, csontok, ízületek egészséges állapotának megtartását. 
Megfázás, nátha esetén fogyasztásával csökkenthető a gyógyulási idő.
A C-vitamin rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük egyes ráktípusok kialakulását.

Felhasználási javaslat: 1-2 teáskanállal vízbe, turmixba, gyümölcs-és zöldséglébe keverve, müzlibe szórva vagy hasonló mennyiségű mézzel összekeverve.

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Betegség esetén fogyasztását beszélje meg kezelőorvosával! Betegséget nem gyógyít!

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Csipkebogyó

A csipkebogyót finom íze miatt gyógynövény-keverékekben, szörpökben, lekvárokban, gyümölcsteákban is gyakran használják, gyógyászati célra elsősorban magas C-vitamin-tartalma teszi alkalmassá. A megfázás és egyéb fertőzéses megbetegedések mellett gyomorsavhiányra, emésztési zavarokra és gyenge hashajtó, illetve vizelethajtó tulajdonsága miatt vesehomok és vesekő hajtására is ajánlják. Külsőleg főzetével nehezen gyógyuló sebeket és fertőzéseket lehet kezelni. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is, emellett serkenti a mellékvesék és a máj működését is.

Természetes C-vitamin-forrás: a csipkebogyó

Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

New Chapter teljes értékű tápanyagok fermentált eljárással készítve!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!