Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Gombás fertőzés? Herpesz? Candida? Próbálja ki a 100%-os tisztaságú Ausztrál Teafa olajat!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Nature Cookta Himalája sötét rózsaszín durva szemcsés só

Nature Cookta Himalája sötét rózsaszín durva szemcsés só

Kiszerelés: 1000g

A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.

Információ: Készleten, azonnal szállítható

A termék ára: 410 Ft

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Az emberi test körülbelül 5-7 g közötti só mennyiséget képes a vesén keresztül kiválasztani. A fennmaradó mennyiséget a szervezet megpróbálja ártalmatlanítani, mégpedig úgy, hogy a nátriumkloridot víz molekulák zárják körül, ionizálással semlegesítve azt.

Ehhez a folyamathoz azonban vízre van szükség, amely sejtjeinkből származik.

Ráadásul az étkezéshez használt konyhasó káliumtartalma is sokkal nagyobb a kívánatosnál - a túlzott káliumbevitel felborítja a szervezet ionegyensúlyát, csökkentheti a veseműködést, ezáltal folyadék-visszatartást és méregtelenítési problémákat okoz, megzavarja az idegrendszer és a szív működését, ritmuszavart kelt, valamint általános meszesedést és csontritkulást okoz.

A felsorolást sokáig lehetne folytatni, tény, hogy az európai ember átlagos napi sófogyasztása 12-20g, míg a szervezet számára 0,2g is elegendő lenne az egészséges működéshez.

Mindezen ijesztő tények ellenére tény, hogy só nélkül az agy nem lenne képes egyetlen gondolat megformálására sem, mert az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban lévő elemek - a kálium és a nátrium - jelen vannak.

Ugyanakkor a szervezet egészségének megőrzéséhez nem elég, ha mindössze kevesebb sót fogyasztunk, annak minőségére is ügyelni kell!

Természetes kristálysó:
A régóta egészségesnek tartott jódozott vagy fluorral dúsított sóról a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a szervezet nem képes ezeket a vegyületeket mesterséges formában beépíteni az anyagcserébe, vagyis ily módon nem kerül több jód vagy fluor a szervezetbe. Egyes vélemények még a tengerisó egészséges voltát is megkérdőjelezik az egyre nagyobb méreteket öltő környezet-szennyezés miatt: tény, szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne lennének hangosak a híradások egy-egy olajszállító hajó katasztrófájától.

A kristálysó abban különbözik a konyhasótól, hogy a nátrium-kloridon kívül még további 82 elemet tartalmaz - magyarul, a konyhasó mindössze nátrium-kloridra redukált állapotában kerül fogyasztásra. Kutatási adatok bizonyítják, hogy a világ sótermelésének 93%-át ipari célokra használják: például mosószer, műanyag és PVC gyártására, amelyhez NaCl-ra van szükség, de szinte nincs olyan késztermék sem, amely ne tartalmaznaNaCl-ot mint tartósító szert.

A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. A  kristálysóból készített sóoldat(kristálysó és víz) képes újraindítani a szervezetben a homeosztázist, vagyis azt a folyamatot, amely az élő szervezetek változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képességét jelenti, amellyel önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Himalája só

A Himalája só szinte minden olyan elemet tartalmaz, amire a testnek feltétlenül szüksége van. Használatával csökkenthető a szervezetbe kerülő mesterséges anyagok mennyisége, és növelhető a betegségekkel szembeni ellenálló képesség. Mindennapos használatra, az ételek ízesítésére, pácolásra, főzésre, sütésre tökéletesen alkalmas, kiemeli az ételek természetes ízét, zamatát. A tiszta, szennyeződésmentes só azonban többféle létfontosságú ásványi anyag nagyfokú felszívódását és hasznosulását segíti elő, kiemelt szerepet játszhat például a szervezet kalcium-, magnézium- és káliumellátásában.

A Himalája só méregtelenítő, tisztító hatása különféle bőrproblémák esetében is segítséget nyújthat. Kitisztítja a pórusokat, kevesebb mitesszer keletkezik, kezeli a szőrtüszőgyulladást, ekcéma, allergiás kiütések, herpesz és gombák ellen is védelmet biztosít. Fokozott verejtékezésnél megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását.

A Himalája só egészségügyi előnyei és szépítő hatása

Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Köhögés, hasi görcsök, Candida, szoptatás, asztma. Mi mindenre jó az ánizs?

Köhögés, hasi görcsök, Candida, szoptatás, asztma. Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Piactér - extra akciós árakkal
Iratkozzon fel hírlevelünkre!