Az összes Nature Cookta termék a webáruházban
Kiszerelés: 500g
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.
Információ: Készleten, szállítható
A termék ára: 890 Ft
Egységár: 1 780 Ft / kg
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusonak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét.
A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3-at is, a fiatalság elixírjét, sőt, a lenmag az omega-3 második legfontosabb növényi forrása, ami megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is, gátolja a vérrögök kialakulását, valamint csökkentheti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást. Az inzulin hatását szintén javíthatja, ezért csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét, illetve megakadályozza a már kialakult diabétesz súlyosságát. A sejtmembránokat is rugalmassá teszi, ami rendkívül fontos a diabéteszben szenvedőknek. Kalciumhiány esetén is ajánlott, mert az omega-3 elősegítheti a kalcium felszívódását is, így csökkentheti a csontritkulás kialakulásának a veszélyét.
A lenmaglisztet fitoösztrogén-(lignan-)tartalma is különlegessé teszi. A lignanok a produktív korban lévő nők esetében elősegíthetik a peteérést, a változó korhoz közeledő nőknél pedig csökkenthetik a menopauza kellemetlen tüneteit, mint például a rendszertelen menstruációs ciklust, a mellben kialakuló cisztákat és a hormonális ingadozásnak köszönhető hangulatváltozást. A fitoösztrogének számos daganat és rák kialakulása ellen is védenek, például a prosztatarák vagy a vastagbélrák ellen. A lenmaglisztben található, jótékony hatású fitoösztrogén (lignan) nem keverendő össze a fuzárium gombában található káros, ösztrogén hatású anyaggal! A fuzárium gomba eleve nem lehet fitoösztrogén, mivel a gomba rendszertanilag nem növény, folyamatos, nagy mennyiségben történő fogyasztása hormonális problémákat okozhat. Mivel azonban egészségügyi határérték van rá megadva, kicsi az esélye, hogy nagy mennyiségben a szervezetünkbe kerüljön.
A lenmaglisztnek a magnézium-tartalma is magas, ezért fogyasztásával csökkenhetnek az alacsony magnéziumszint következtében kialakuló tünetek, mint például a migrén, a szívroham vagy az asztma.
Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele, valamint megelőzhető az aranyér kialakulása. Számos bélrendszeri problémát kiküszöbölhetünk és betegséget gyógyíthatunk lenmagliszt rendszeres fogyasztásával.
Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.
A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elősegítheti. Már az ókorban is tudták, hogy a bélrendszeri problémákból rengeteg betegség származik. Hippokratésznek tulajdonítják azt a mondást, hogy a “halál a beleinkben kezdődik.” Ha a gyomor- és bélrendszeri traktus nyálkahártyáját védjük a következő recepttel, a belekből kevesebb méreganyag szívódik fel, és a paraziták ellen is védekezhetünk. A keverék reggeliként szolgál.
Az első héten keverjünk 1 teáskanál lenmaglisztet 0,5 dl vízbe és hagyjuk állni 8 órát. A második héten 2 teáskanál lenmaglisztet adjunk 0,5 dl vízbe, majd a harmadik héten 3 teáskanál lenmagliszt és 0,5 dl víz (áztatott) keverékét fogyasszuk. A kúra ideje alatt napi 1,5-2 l vizet mindenképpen meg kell inni. Ez azért is fontos, mert a lenmag folyadék hatására megduzzad, majd újra visszahúzódik, ezáltal elősegítheti a bélmozgást.
A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Állaga hasonló a búzalisztéhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
Éden Prémium barna rizsből készített selymes textúrájú, gluténmentes lisztféle.
Egyéb ételekben is jól illeszkedik az egészséges étrendhez. Kenyérsütésnél, müzlibe, stb. keverve sokoldalú kiegészítője lehet a természetes étrendet kedvelőknek.
Teljes kiörlésű árpaliszt. Az árpaliszt felhasználható kenyérsütéshez lisztkeverékekbe, illetve lepénykenyér készítéséhez.
Jellegzetes íze, színe és illata is különlegessé teszi, ráadásul nem okoz emésztési panaszokat allergiások esetében sem. Magas a fehérjetartalma, emiatt a vegetáriánusok és a vegánok körében is közkedvelt.
A kendermagliszt magas fehérje- és rost-, valamint alacsony szénhidráttartalma miatt bármely alacsony szénhidrátbevitelre épülő étrendbe beleilleszthető.
A Szafi Reform útifű maghéj liszt egy finomra őrölt, nagy vízmegkötő képességű rostkészítmény. Kiválóan alkalmas krémek, pudingok, zselék készítésére, valamint süteményekbe, kenyerekbe, péksüteményekbe, a tészta állagának javítására.
A zöldbanán lisztet hagyományosan zöld banánból készítik, a búzaliszt gluténmentes helyettesítőjeként használják.
Gyártó honlapja: Lechner és Zentai Kft.
2024. április 11. 06:54, csütörtök
A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat.
2024. március 20. 08:17, szerda
A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes.
2024. március 13. 08:13, szerda
A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában.