Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Kerüljön újra egyensúlyba a WTN-nel!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Naturganik xilit kukoricából

Naturganik xilit kukoricából

Kiszerelés: 500g

A xilitol egy cukoralkohol, amit édesítőszernek használnak. Ideális diabetikus édesítőszer, hiszen glikémiás indexe (GI) a cukorénál (répacukor) jóval alacsonyabb.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A xilitol egy cukoralkohol, amit édesítőszernek használnak. Nyírfacukor néven is ismert.

Ideális diabetikus édesítőszer, hiszen glikémiás indexe (GI) a cukorénál (répacukor) jóval alacsonyabb.

Jótékony hatásai:

  • Lepedékképződés csökkentő hatás
  • Fogszuvasodás mérséklő hatás
  • Hozzájárul az ásványi anyagok fogzománcba történő beépüléséhez
  • Mérsékli a szájszárazságot

Alkalmazása: Mivel a szervezetnek szüksége van egy kis időre, míg a xilithez hozzászokik, 3-6 héten át fokozatosan emeljük a bevitt mennyiséget, mielőtt végképp felváltanánk a cukrot.

Felhasználási javaslatok

Diéta

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Xilit - Xilitol

A nyírfacukor rendkívül hatásosnak bizonyult a fogyókúrázók, illetve diétázók körében. Nagyon sok pozitív oldala van használatának a hagyományos cukorral szemben. A felszívódó szénhidráttartalma kisebb, és a kalóriaértéke is 40%-kal kevesebb, mint a hagyományos cukoré-emiatt a vércukorszintet sem emeli meg olyan mértékben, illetve a stabil vércukorszint beállításában és megtartásában, és természetesen megelőzhetjük vele az elhízást és a cukorbetegséget. Ezenkívül csökkenti a lepedék képződést, mérsékli a szájszárazságot és segíti az ásványi anyagok fogzománcba történő beépülését.
Tovább olvasom »

Miért jó a nyírfacukor?

A nyírfacukor, avagy más nevél xylitol édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ugyanakkor glikémiás indexe nagyon alacsony, ebből az okból kifolyólag cukorbetegeknek is javallott. A kutatások szerint minimális inzulinválaszt vált ki fogyasztáskor. A xylitolt főzéshez, sütéshez is kiválóan alkalmazható. A vékonybélben csak 25-50%-a szívódik fel, a maradék egyenesen a vastagbélbe kerül, ebből kifolyólag az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben hasmenést, gázképződést okozhat. Ez a hatás ugyanakkor nem olyan fokozott, mint például a szorbit esetében, úgyhogy ez ne riasszon vissza senkit. A xylitol rendszeres fogyasztása és a napi adag fokozatos növelése megszünteti még az arra érzékenyeknél is a béltüneteket.

Nyírfacukor

A nyírfacukor édesítő hatása egyenértékű a cukoréval, ugyanakkor glikémiás indexe jóval alacsonyabb, ebből az okból kifolyólag cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. A kutatók szerint minimális inzulinválaszt vált ki fogyasztáskor. A xylitolt főzéshez, sütéshez is kiválóan alkalmazható. A vékonybélben csak 25-50%-a szívódik fel, a maradék egyenesen a vastagbélbe kerül, ebből kifolyólag az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben akár hasmenést, gázképződést okozhat. Ez a hatás azonban nem olyan fokozott, mint például a szorbit esetében, úgyhogy ez ne riasszon el senkit. A xylitol rendszeres fogyasztása és a napi adag fokozatos növelése megszünteti még az arra érzékenyeknél is a béltüneteket.

Nyírfacukor


Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Almapektin fogyókúrához, bélflóra-regeneráláshoz, allergia ellen

Almapektin fogyókúrához, bélflóra-regeneráláshoz, allergia ellen

A fogyókúrázók egyik nagy kedvence, de azoknak is érdemes rendszeresen fogyasztaniuk, akiknek rossz az emésztése, károsodott a bélflórája, magas a koleszterinszintje vagy allergiás reakcióktól szenvednek. Természetes egészségmegőrző hatása mellett az almapektin lassítja az öregedést, és erősíti a szervezet védekező képességét a vírusokkal, baktériumokkal szemben.

Tovább olvasom »

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Segítse elő szervezete méregtelenítését!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!