Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Astaxanthin - Próbálja ki az egyik legerősebb Antioxidánst!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vita Crystal Zöld kávé - Slim Green Coffee + Stevia + Mg

Vita Crystal Zöld kávé - Slim Green Coffee + Stevia + Mg

Kiszerelés: 1000 ml

Hatóanyagai hozzájárulhatnak a testtömeg csökkentő étrend eredményességéhez.
Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segíthet az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Zöld kávé - Slim Green Coffee Stevia + Mg

Hatóanyagai hozzájárulhatnak a testtömeg csökkentő étrend eredményességéhez.
Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segíthet az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.

A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk!

A kávé története:
Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.

- 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét.
- A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.
- Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.

A kávé feldolgozása:
- A bogyókat kézzel leszüretelik.
- Tisztítás, érlelés.
- Szárítás.
- A gyümölcshús eltávolítása a szemekről.
- További tisztítás.
- Válogatás.
- PÖRKÖLÉS!

Mi a baj a pörköléssel?
A pörkölés jóval 200°C felett történik. Ezen a hőmérsékleten több száz karcinogén, rákkeltő anyag keletkezik!
Naponta 15 millió csésze kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral.

Zöld kávé - Pörkölés nélkül:
A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.

Klorogénsav:
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.

Tanulmányok, kutatások:
- 10,5% testsúlycsökkentés:
Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban. 22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban. A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.

Zsigeri zsírok fogyása:
- 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális, azaz zsigeri zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.

Kisebb diabétesz kockázat:
- A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot.
A tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-ben tette közzé népesség vizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett. A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt.

Más kísérleti eredmények:
- A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
- Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást.

Probléma:
Naponta 7 csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen.
Ez arra a ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért.

Lenyűgözően meggyőző adatok:
- Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.
- Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.
A kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100 mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a vércukorszintben - két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha Önnek az étkezés után veszélyesen magas - 8.9 mmol/l a vércukorszintje, a zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt.

Erős antioxidáns tulajdonság:
A zöld kávé már jól ismert hatásai mellett, magas polifenol tartalmának köszönhetően, antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik.
A zöld kávé a feketekávéval ellentétben nem pörkölt, égetett formában kerül a fogyasztóhoz, így megőrzi magas polifenol és antioxidáns tartalmát.

Összetétel:
50 ml Green Coffee ital 250 mg zöld kávé kivonatot tartalmaz, melynek klorogénsav tartalma 50%.

Felhasználási javaslatok

Stevia, Zöld kávé, Fogyókúra, Zsírégetés

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Zöldkávé

A klorogénsav a zöld kávé egyik fő összetevője, ami antioxidánsként működik a szervezetben. Ez a sav nemcsak a kávéban, hanem a napraforgóban, a sárgarépában, a paradicsomban és az articsókában is megtalálható. A zöld kávé klorogénsavjai képesek csökkenteni a vércukorszintet, így előnyösek azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek. Már több kutatás is igazolta a klorogénsav hatékonyságát. A klorogénsav kivonat olyan összetevőket tartalmaz, amik gyorsítják az anyagcserét. A zöld kávé koffeintartalma energikussá tesz, antioxidáns-tartalma pedig segíti a szervezet méregtelenítését.

Zöld kávé


Tovább olvasom »

Stevia

A stevia Dél-Amerikából származó gyógynövény, kivonatait elsősorban por, tabletta, szirup és szárított levél formájában használják édesítésre. Íze intenzív, mintegy 300-szor édesebb a nádcukornál, így kevés is elég belőle a tökéletes édesítésre. Nagy előnye, hogy 100%-ban természetes, kalória- és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe, és az italok édesítése, sütés, főzés mellett az egészségre is kiemelten jótékony hatással van. A növény intenzív édes ízét elsősorban a leveleiben található stevioside-vegyület adja, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A-, B-, C-, D- és E-vitamin-tartalma mellett gazdag magnéziumban, cinkben, vasban, káliumban, kobaltban, mangánban, foszforban.

Stevia


Tovább olvasom »

Kávé

A kávé jótékony hatásai közé sorolandó az a tulajdonsága, hogy csökkenti az álmosságot, az unalmat és a fáradtságot. Páratlan hatásai vannak a rossz közérzetre, a szellemi fáradtságra, a memória kapacitásra és a koncentrációra is egyaránt. Áldásos hatásai a szívre is egyaránt kiterjednek, oly mértékben, hogy a gyógyszeres terápiában a benne található koffein szíverősítő gyógyszernek számít. A kávé ezen kívül javítja és erősíti az izmok összehúzó képességét, növeli a sportteljesítményt és segíti a mozgáskoordinációt is egyaránt. Ezen felül a kávé beindítja az epetermelést, és segít az epehólyag működésében, míg a belek szintjén segíti a bélmozgásokat, összehúzódásokat, javítva a funkcionalitást és a mozgásképességet is egyaránt.

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Az olajfalevél kivonata olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek akár már a kialakulásuk pillanatában megállítani a fertőzéseket. Nagyon hatékony különféle vírusok, baktériumok és gombák ellen, rendkívüli immunerősítő szer, a betegségek kezelésére és megelőzésére is alkalmazható.

Tovább olvasom »

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

A golgotavirág nyugtalanság, ideggyengeség, alvási zavarok és szorongásos állapotok oldására javasolt gyógynövény. Biztonsággal fogyasztható, mellékhatások és függőség kialakulása nélkül – mutatja ezt az a tény is, hogy gyermekek számára is bátran adható.

Tovább olvasom »

Garcinia cambogia: étvágycsökkentés és zsírégetés természetes hatóanyagokkal

Garcinia cambogia: étvágycsökkentés és zsírégetés természetes hatóanyagokkal

A Garcinia cambogia egyre népszerűbb a fogyókúrázók körében, mert természetes úton növeli a teltségérzetet, és hatékonyan segíti a túlsúly leadását. Fő hatóanyaga a hidroxi-citromsav, amely segít blokkolni a szervezetben a zsír elraktározódását, és egyben csökkenteni az étvágyat.

Tovább olvasom »

Védje egészségét a gyógygombák ősi erejével!

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!