Egy igazi tápanyagbomba: a spirulina alga

Az algák sok országban a mindennapos étrend természetes részét képezik. Rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak, omega-zsírsavakat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, szénhidrátokat, fehérjéket, nyomelemeket. Felszívódásuk, hasznosulásuk a szervezetben kiemelkedő, közel 90 százalékos. Az algák közül is kimagasló a spirulina tápértéke, nemcsak a hiánybetegségeket előzheti meg rendszeres fogyasztása, de kiváló méregtelenítő, salaktalanító és betegségmegelőző hatású.

Egy igazi tápanyagbomba: a spirulina alga

A spirulina egy apró édesvízi alga, gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmazza, természetes, könnyen emészthető formában. Az A-, E- C- és P-vitamin mellett a B-vitaminok teljes skáláját magában foglalja, található benne kalcium, vas, jód, nátrium, kálium, magnézium, réz, cink, mangán, szelén, foszfor, króm és vanádium. Értékes esszenciális zsírsavai mellett olyan enzimkombinációval és speciális poliszacharidokkal rendelkezik, amelyek kiemelten támogatják az immunrendszer egészséges működését, megelőzhetik a sejtek megjelenését, illetve elszaporodását.

Méregtelenítés spirulinával

A spirulina képes jelentősen csökkenteni a szervezetbe került méreganyagokat, nehézfémeket és toxinokat. Magas klorofilltartalma hozzájárul a test teljes kitisztításához, mindenféle olyan káros anyag megkötéséhez és természetes kivezetéséhez, ami az élelmiszerekkel, gyógyszerekkel, a szennyezett levegővel, a cigarettafüsttel vagy a vegyi anyagokkal kerül a szervezetbe.

A spirulina igazi, alapos méregtelenítést végez, már a régóta lerakódott salakanyagokat, melléktermékeket is feloldja. Megelőzésként és kezelésként is használható a méregtelenítésben fontos szerepet játszó máj betegségei ellen. Rendszeres fogyasztásával már néhány héten belül javulás tapasztalható például zsírmáj és cirrózis esetén. A spirulina hatóanyagai megakadályozzák a zsírok felhalmozódását a májban, csökkentik a kialakult gyulladásokat, megvédik a nehézfémek okozta károsodásoktól.

A spirulina meggátolja a hisztamin növekedését, ezzel az allergiás reakciók, az allergiás érzékenység csökkentésére is alkalmazható. Mind a légzőszervi, az orrfolyás, könnyezés, dagadás, mind a bőr- és ételallergia tüneteit képes enyhíteni vagy akár meg is szüntetni.

Segít megszabadulni a túlsúlytól

A spirulina fogyasztása fogyókúrázók számára különösen ajánlott. Magas fehérjetartalma felpörgeti az anyagcserét, étkezés előtt közvetlenül fogyasztva hamar jóllakottságérzetet kelt. Könnyen emésztődik és kiváló a felszívódása, ezért a benne található értékes tápanyagokat mind hasznosíthatja a szervezet, nem alakul ki vitamin- vagy ásványianyag-hiány, nem lép fel fáradtság, elmarad a diétákkal gyakran együtt járó erőtlenség, ingerlékenység. Tökéletesen beilleszthető a salaktalanító, tisztító, illetve böjtkúrákba is.

Javítja a látást, megelőzi az időskori szembetegségeket

A spirulina előnyös hatással van a szembetegségekre. Rendkívül magas, természetes béta-karotin-tartalma védi a szemeket az ultraibolya-sugárzás károsodásaitól, lassítja a látásgyengülést, megelőzheti az időskori szürkehályog, a retinakárosodás, a diabéteszes recehártya-sérüléseket, illetve a magas vérnyomás okozta szemkárosodást is.

Csökkenti a koleszterinszintet, védi a szív- és érrendszert

A spirulina napi fogyasztása normalizálja a koleszterinszintet: csökkenti a vér káros koleszterinszintjét, és javítja a hasznos koleszterin arányát, ezzel segít tisztán tartani az ereket, megőrzi rugalmasságukat, meggátolhatja az érelmeszesedést, az érszűkületet, a trombózist.

Többszörösen telítetlen zsírsavaival a magas vérnyomást is szabályozza, magas antioxidáns-tartalmával pedig csökkenti a stroke veszélyét.

Egy igazi tápanyagbomba: a spirulina alga

Daganatellenes hatású

A spirulina aktiválja a természetes ölősejteket, melyek a sejtek elpusztításában, szaporodásuk megállításában játszanak szerepet. Speciális poliszachardijai, gátló fikocianin-pigmentjei és klorofilljai képesek helyreállítani a sejtekben azokat a károsodásokat, amelyeket mérgező anyagoktól vagy sugárzástól szenvedtek el.

Helyreállítja a bélflórát, kiirtja a candidát

A spirulina amellett, hogy elpusztítja az emésztőrendszerbe jutott káros baktériumokat és gombákat, természetes probiotikumokat is termel. Ezzel elősegíti az egészséges bélműködést és emésztést, biztosítja a táplálékok megfelelő felszívódását, és hosszú távon véd a fertőzésektől, a gyomor- és bélrendszer károsodásától, a candida elszaporodásától.

Szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket, lassítja az öregedést

A spirulina alga rengeteg kozmetikai készítmény összetevői között is megtalálható, melyekben főként E-vitamin-tartalmát, színanyagait és a benne lévő kivételes karotinokat használják fel. Rendkívüli tápanyagtartalma a bőrön, a hajon és a körmökön is hamar tükröződik: hasznos zsírsavai csökkentik a bőr szárazságát, repedezését, szabályozzák a faggyútermelést, gátolják az aknék, pattanások kialakulását, kezelik az ekcémát, bőrgyulladásokat, eltüntetik a foltokat.

Hatékony öregedésgátló, sokáig rugalmasan, feszesen és hidratáltan tartja a bőrt, késlelteti a mimikai és a kollagénvesztés miatt kialakuló ráncok megjelenését, gyorsítja a haj, illetve a körmök növekedését.

A spirulina alga fogyasztása bármely életkorban javasolható, a várandósság és a szoptatás időszakában vagy változó kor idején is, az immunrendszer megerősítésére, az általános közérzet és állapot javítására, betegségmegelőzésre, illetve betegség miatt legyengült szervezet regenerálására. Hosszú távú, folyamatos szedése is biztonságos, mellékhatások nélküli.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: