Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Novo C Plus Liposzómális C-vitaminok

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Almitas stevia édesítő 1000 db tabletta

Összehasonlítás

Almitas stevia édesítő 1000 db tabletta

Kiszerelés: 60g min. 950db

Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.
Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.

Információ: Az akciós ár a készlet erejéig érvényes!

Információ: Készleten, azonnal szállítható

A termék ára: 5 500 Ft helyett 4 910 Ft

Egységár: 5 Ft / db

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.


Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.


Összetevők: csomósodást gátló anyag (nátrium-karbonátok), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), édesítőszer (szteviol-glikozidok), L-leucin, tömegnövelőszer (cellulóz).

Átlagos tápérték 100 g Stevia tablettában:
Energia 146 kJ/ 35 kcal, Zsír 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Szénhidrát 0 g amelyből cukrok 0 g, Rost 3 g, Fehérje 8,2 g, Só 22,1 g

Nettó tömeg: 60 g /min. 950 db/
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig

Tárolás: hőtől, fénytől védett helyen


Származási hely: EU

 


 

Mire jó a Stevia?

A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).

A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.

Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint):
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.

Magas vérnyomás:
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.

Gyulladások:
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.

Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bõrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.

Felhasználási javaslatok

Cukorbetegség, Diabétesz, Diéta, Fogyókúra

Hatóanyagok:

Egyéb információk: Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.

Így van ez a Steviával is. A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére.

Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti el édes ízét sütéskor illetve főzés közben.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Vércukor

A vércukor nem más, mint glükóz, avagy más néven szőlőcukor. A glükóz egy egyszerű cukor, amely a szervezet számára fő energiaforrásként szolgál. Az általunk elfogyasztott szénhidrátok glükózra (és más egyszerű cukrokra) bomlanak le, a vékonybélben felszívódnak, és a szervezetben keringenek. A szervezet legtöbb sejtje glükózt igényel az energiatermeléshez; az agy és az idegrendszer sejtjei nemcsak hogy a glükózra támaszkodnak az energiaszükségletet tekintve, de csak akkor tudnak működni, ha a glükózszint a vérben egy megfelelő szint felett marad. A szervezet glükózfelhasználása az inzulin jelenlététől függ.
Tovább olvasom »

Stevia

A stevia Dél-Amerikából származó gyógynövény, kivonatait elsősorban por, tabletta, szirup és szárított levél formájában használják édesítésre. Íze intenzív, mintegy 300-szor édesebb a nádcukornál, így kevés is elég belőle a tökéletes édesítésre. Nagy előnye, hogy 100%-ban természetes, kalória- és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe, és az italok édesítése, sütés, főzés mellett az egészségre is kiemelten jótékony hatással van. A növény intenzív édes ízét elsősorban a leveleiben található stevioside-vegyület adja, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A-, B-, C-, D- és E-vitamin-tartalma mellett gazdag magnéziumban, cinkben, vasban, káliumban, kobaltban, mangánban, foszforban.

Stevia


Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Gyártó honlapja: Stevia

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Novo C Plus Liposzómális C-vitaminok
Iratkozzon fel hírlevelünkre!