A szőlőt ősidők óta nagy becsben tartják, nem szimplán táplálkozási, de gyógyászati szempontból is. Az egyiptomiak már 6000 évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, és számos görög filozófus is magasztalta erejét. Az Európában élő népi gyógyászok a szőlőből készült kenőccsel kezelték a bőr- és szemproblémákat, annak levelével állították el a vérzést. Gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásának köszönhetően is előszeretettel használták, sőt még aranyér kezelésénél is rendkívül hatásosnak bizonyult. Éretlen szőlővel enyhíteni tudtak a torokfájáson, szárított formában pedig székrekedés esetén használták. A szőlő mára a természetes gyógyászat egyik legfontosabb alapanyagává vált.
Elsősorban a benne található, a világ egyik legerősebb antioxidánsának tartott OPC-nek (oligomerikus proanthocianidin) köszönhető hatásossága. A klinikai vizsgálatok és a fogyasztói tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonata hatékonynak bizonyul jóformán minden területen, az érrendszeri problémáktól a rákon át a bőr öregedésének lassításáig.
A szőlőmag jótékony hatásai
A szőlőmag megvédi az érrendszert a meszesedéstől, ezáltal erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét.
A férfiaknál a prosztatára és az inpotenciára jó hatással lehet, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti. Gyulladás gátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja. Antioxidáns hatásának köszönhetően enyhíti a krónikus vénás elégtelenségek tüneteit, illetve ödéma ellen is hatásos.
Magas koleszterin szint stabilizációjához is rendkívül javallott a szőlőmag, főleg dohányozók részére, sőt, krómmal vegyítve a hatás kétszeres. Az elmúlt években a rákkutatás egyik központi témája lett a szőlőmag, és annak kivonata. Kijelenthető, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák, a gyomorrák, a vastagbélrák, a prosztatarák és a tüdőrák kialakulásának kockázatát – emellett hatékonynak bizonyult a kemoterápiás kezelések mellékhatásai okozta károsodások megelőzésében egyaránt.
A vörös szőlő magja az egészségre számos jótékony hatással bíró polifenolok egyik leggazdagabb természetes forrása, melynek köszönhetően a szőlőmag fogyasztása segíti az idegrendszer működését.
A szőlőmagliszt készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté.
Bio-, és 100%-ban természetes, növényi étkezési olajaink hidegen történő sajtolással, hőkezelés nélkül készülnek.
A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
A szőlőmagolaj a legjobb belső bőrhidratáló, aki fogyaszt belőle egy mokkáskanálnyit, az belülről gondoskodik bőre puhaságáról.
A szőlőmagolajat külsőleg és belsőleg egyaránt használhatjuk. Nagyon jó immunrendszer erősítő, így számos szezonális betegség – influenza, vírusos felső-légúti gyulladások – megelőzhetőek vele. Külsőleg alkalmazva főleg a kozmetikai célú felhasználása jelentős.
A piros szőlő magjából készült kivonat flavonoid tartalmánál fogva, a szív és megelőzésére ajánlott.
100% bio magyar szőlőmagpor, növényi kapszulában. A szőlőmag a természetben megtalálható egyik legkoncentráltabb antioxidáns-forrás. Szabadgyök-semlegesítő hatása hússzor erősebb a C- és E-vitaminnál.
Csodálatos bőrápoló tulajdonságainak köszönhetően ideális bőrvédő kozmetikai alapanyag, amely masszázsolajként és az aromaterápiában is kedvelt.
A készítmény hatóanyagai erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek semlegesíteni a szabad gyököket és megvédeni a sejteket a károsodástól.
A 100 mikron méretű részecskék biztosítják, a szőlőmag lisztben lévő antioxidánsok valamint az értékes nyomelemek kiemelkedő mennyiségét, könnyű emészthetőségét és tökéletes felszívódását.
A szőlőmagolaj megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet.
Vörös szőlőmag, Kurkumin, Gyömbér és Vitaminok az ideg-, az immun- és a keringési rendszer megfelelő működéséért és a testi sejtek védelméért.
készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté.
Hidegen sajtolt, kellemes ízű és illatú növényi olaj. Omega-6 tartalma hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.
A vörös szőlő magja az egészségre számos jótékony hatással bíró polifenolok egyik leggazdagabb természetes forrása, melynek köszönhetően a szőlőmag fogyasztása segíti az idegrendszer működését.
Mérsékli a koleszterinszintet és csökkentheti az érelmeszesedés kialakulásának esélyét, segíthet az ízületek egészségének megtartásában, jelentősen csökkentheti a gyulladásokat és óvja az emésztőrendszert is.
A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
Szuper könnyű, selymes textúrájú olaj, amely üdítő hatással lesz a bőrödre.
A hidegsajtolással létrehozott szőlőmag olaj alapvető szerepet játszik a korszerű egészséges táplálkozásban, így az egészség megőrzésében és javításában.