ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Dr. Organic Kókuszolaj kozmetikumok

S

Shiitake
A shiitake gomba a csiperke után a második leggyakrabban fogyasztott gomba a világon. Kínában és Japánban már régóta nem csupán étkezési célra termesztik, hanem rendkívüli egészségvédő, gyógyító hatása miatt is. A shiitake gomba könnyen beilleszthető az egészséges táplálkozásba. Finom, fokhagymára emlékeztető az íze, alacsony a kalóriaértéke (100 gramm friss gombában mindössze 34 kalória található), és szinte nem is tartalmaz zsírt. Fontos rost- és fehérjeforrás, több létfontosságú, természetes aminosav található benne, mint például a húsokban. Rengeteg vitamint, elsősorban A-, B-, C-, E- és D-vitamint tartalmaz, ásványianyag-tartalma kiemelkedő! A kalcium, magnézium, vas, kálium, mangán, foszfor, réz és cink mellett szelén és niacin is kimutatható benne.

shiitake


Tovább olvasom »

További részletek »
Shiitake gyógygomba
A shiitake gyógygomba az ember számára ideális élelmiszer az összetétele révén: alacsony kalóriatartalmú, rostokban gazdag, és tele van az ember számára nélkülözhetetlen aminosavakkal, enzimekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Fontos fehérje és káliumforrás, és a tönkje cinket is tartalmaz. Jelentős B-vitamin forrás, és ha a gombát napsugárzás vagy UV-sugarak érik, már 4-5 szárított termőtest elfogyasztása fedezi a szervezet napi D-vitamin igényét.

Shiitake


További részletek »
Silymarin - Máriatövis
A máriatövisből kinyert silymarinról kimutatták, hogy jelentősen javítja a májfunkciót. A silymarin három bioflavonoidból épül fel - ezek a silibyn, a silydianin, és a silychristin -, és nem csupán elpusztítja a szabadgyököket, hanem növeli a glutation és a szuperoxid dizmutáz szintjét is - ezek testünk legerősebb antioxidánsai. A máriatövis silymarint tartalmaz, amely a ma ismert egyik leghatásosabb májvédő anyag. A jelek szerint nem csupán megakadályozza a máj károsodását, hanem az új májsejtek termelődését is serkenti, melyek a sérült sejtek helyére léphetnek. A szilimarin előállításának alapjául szolgáló máriatövis a mediterrán térségből származó, világszerte termesztett növény, amelynek termését már több mint 2000 éve hasznosítják különböző máj- és epebetegségek kezelésére. A máriatövis név és a növény népies neve (Boldogasszony teje) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága és fehér tejnedve akkor keletkezett, amikor Jézus anyjának, Máriának teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására is. A népi gyógyászatban ezen kívül amenorrhoea, székrekedés, cukorbetegség, szénanátha és visszér kezelésére használták. További részletek »
Spirulina
A Spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza. Tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszemél vagy orvosi készítrnénynél. A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját - a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. A spirulina egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajta, kiemelkedő a fehérjetartalma, így fontos alapvető aminosavakhoz juttatja a szervezetet, emellett igen jelentős a B-, C- és D-vitamin tartalma is. Gazdag ásványi anyagokban, valamint nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket és klorofillt is.

Spirulina alga


További részletek »
Spirulina alga jótékony hatásai
A Spirulina légzőszervi problémák és szembetegség ellen ajánlott. Ezen kívül a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek ellen hathatós segítséget nyújthat, elvégre stabilizálja a magas vérnyomást és rugalmasabbá teszi az ereket. Antioxidáns és májvédő hatású is egyben. Csökkenti a májgyulladást illetve a stroke esetleges veszélyét. Pompásan köti meg a szabadgyököket, ráadásul rákellenes hatással is rendelkezik. Stimulálja az immunrendszert, illetve elősegíti a bélműködést és emésztést. Legyőzi a káros baktériumokat, mialatt helyrerakja a bélflórát. Ezen kívül a spirulina lassítja az öregedést is, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású.

Spirulina


További részletek »
Spirulina előfordulása és tulajdonságai
A spirulina a kék-zöld algák családjába tartozik, azaz a Cyanobacteria közé. Ez az alga természetes környezetben tenyésztik Közép-és Dél-Amerika tavaiban. A spirulina tápértéke magasabb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. Képes arra, hogy visszaadja a sejtek energetikai memóriáját, ezáltal a meggyógyult sejt „elfelejti” az elszenvedett betegséget. A spirulina egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajta, elképszető a fehérjetartalma, így alapvető aminosavakhoz juttatja a szervezetet, ráadásul igen jelentős mennyiségben fordul elő benne B-, C- és D-vitamin. Gazdag ásványi anyagokban, valamint nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket és klorofillt is.

Spirulina


További részletek »
Spirulina és Chlorella
A tengeri alga a tökéletes összetételű tápanyag. Teljes értékű fehérje, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik étrendjükbe. Tartalmazza az összes B-vitamint, természetes forrása a A-vitaminnak, de tartalmaz C-vitamint, E-vitamint és a legfontosabb ásványi anyagokat, nyomelemeket is. Tartalmaz linolsavat, jód és káliumtartalma igen magas, így az egyik legjobb természetes jód, kálium és ásványi anyag forrás. Pozitív hatású bizonyos szívpanaszoknál káliumtartalma miatt. A tengeri alga csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az immunrendszert, és a szervezetre méregtelenítő hatással van, ezáltal védelmet nyújthat környezeti sugárzásoknak és nehézfém mérgezésekkel szemben is.

Tengeri alga


További részletek »
Stevia
A stevia Dél-Amerikából származó gyógynövény, kivonatait elsősorban por, tabletta, szirup és szárított levél formájában használják édesítésre. Íze intenzív, mintegy 300-szor édesebb a nádcukornál, így kevés is elég belőle a tökéletes édesítésre. Nagy előnye, hogy 100%-ban természetes, kalória- és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe, és az italok édesítése, sütés, főzés mellett az egészségre is kiemelten jótékony hatással van. A növény intenzív édes ízét elsősorban a leveleiben található stevioside-vegyület adja, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A-, B-, C-, D- és E-vitamin-tartalma mellett gazdag magnéziumban, cinkben, vasban, káliumban, kobaltban, mangánban, foszforban.

Stevia


További részletek »
Süngomba
A süngomba legértékesebb tulajdonsága, hogy serkenti az idegsejtszövetek kialakulását, ezzel segíti az idegrendszer működését, javítja a memóriát, gátolhatja az időskori feledékenységet és szenilitást, megelőzheti az Alzmheimer-kórt. Emellett hatóanyagai védik az emésztőrendszert, megakadályozhatják a nyombél- és gyomorfekély kialakulását, támogatják a szív- és érrendszert, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, erősítik az immunrendszert, gyorsítják a betegségek utáni felépülést. A süngomba kivonata antioxidáns hatással rendelkezik, szabályozza a szervezetben a vérzsír mennyiségét, csökkenti a vércukor-, koleszterin- és trigliceridszintet. A süngombáról már a régi időkben is azt terjesztették, hogy aki rendszeresen fogyasztja, annak acélidegei és kiváló memóriája lesz, akár egy oroszlánnak. Oroszlánysörény gombának, illetve fehéres, gumószerű megjelenése miatt cseppkőgombának is hívják. Gyógyászati célokra különleges hatóanyagai teszik alkalmassá, amelyek a betegségek megelőzésében és kezelésében, továbbá a szövődmények kialakulásának elkerülésében is jelentős szerepet játszanak.

Süngomba


További részletek »
Szelén
A szelén funkciója szorosan kapcsolódik az E-vitaminéhoz, azaz antioxidánsként működik, megköti a szabad gyököket. A szelénre a glutation-peroxidáz enzim felépítéséhez van szükség (ez a szervezet egyik természetes antioxidánsa). Szervezetünkben mintegy 6 mg szelén van, amely a májban a legmagasabb koncentrációjú, de a fogzománcban és körömben is kimutatható. Jó szelénforrásnak mondható a tengeri állatok húsa, a máj, a vese, a hús, és a teljes kiőrlésű gabonamagvak. Az élelmiszerek szeléntartalmát a talaj szeléntartalma döntően befolyásolja. További részletek »
Szénhidrátok
A szénhidrátok testünk energiaellátásának fő forrása. Szervezetünknek és persze az agyunknak is szüksége van energiára, amelyet főleg szénhidrátokból, zsírból és ha kell, a fehérjéből nyeri. A szénhidrát olyan anyag, amely szénből, hidrogénből és oxigénből áll. Legegyszerűbb formái a cukrok, bonyolultabbak a keményítők és a legösszetettebbek a rostok. További részletek »
Szőlőmag
A szőlőmag elsősorban a benne található, a világ egyik legerősebb antioxidánsának tartott OPC-nek (oligomerikus proanthocianidin) köszönhető hatásossága. A klinikai vizsgálatok és a fogyasztói tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonata hatékonynak bizonyul jóformán minden területen, az érrendszeri problémáktól a rákon át a bőr öregedésének lassításáig. A szőlőmag megvédi az érrendszert a meszesedéstől, ezáltal erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét.

Szőlőmag


További részletek »
Szőlőmag jótékony hatásai
A szőlőmag meggátolja az érelmeszesedést, hiszen erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ennek hála csökkentve a trombózisveszélyt. Pozitívan befolyásolja a koleszterin szintet, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulásának kockázatát. A szőlőmag javítja a látást, ezáltal megelőzi a szürke hályog kialakulását is egyaránt. Erősen antioxidáns hatású. A férfiak esetében a prosztatára és az impotenciára jótékony hatással bír, mialatt a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti. Végül, de nem utolsó sorban a szőlőmag gyulladás gátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. További részletek »
Szőlőmagolaj előnyei
A szőlőmagolaj hidegen sajtolás folyamatával készül az érett szőlő magjából. Színe zöldessárga, illata a feldolgozott szőlőéhez hasonló. Valószínűleg az egyik legértékesebb olajak között tarthatjuk számon. A szőlőmagolaj 200 °C-on is megtartja kiváló ízét, ami nem mondható el a többi olajról, illetve füstpontja 250 °C, ami annyit tesz, hogy sütés-főzés közben nem keletkezik káros égéstermék. Fontos azoban, hogy valóban hidegen sajtolt szőlőmagolajat válasszunk, mert ez az olaj tartalmazza mindazokat a vitamin és ásványi anyagokat, melyek a szőlő magjában megtalálhatóak. További részletek »
Szőlőmagolaj jótékony hatásai
A szőlőmagolaj jótékony hatásai közé sorolandók azon tulajdonságai, hogy csökkenti az LDL koleszterin szintet, erősíti a vérereket és a hajszálereket, ezáltal megvédi az érrendszert a meszesedéstől, így szívbarát, hiszen a keringési rendszert is védi a meszesedéstől. Ezen kívül a szőlőmagolaj csökkenti a trombózis lehetőségét, illetve pozitív hatása van a prosztatára és az impotenciára, nőknél pedig enyhíti a változó kor kellemetlenségeit. Ezen kívül a szőlőmagolaj védi a sejteket és meggátolja a rák kialakulásának kockázatát. Gazdag antioxidáns tartalmánál fogva lassítja az öregedési folyamatokat és fiatalítja a bőrt, óvja a szemet és segít megakadályozni a szürke hályog kialakulását. Végül, de nem utolsó sorban a szőlőmagolaj gyulladás gátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen is egyaránt. További részletek »