A szőlőt ősidők óta nagy becsben tartják, nem szimplán táplálkozási, de gyógyászati szempontból is. Az egyiptomiak már 6000 évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, és számos görög filozófus is magasztalta erejét. Az Európában élő népi gyógyászok a szőlőből készült kenőccsel kezelték a bőr- és szemproblémákat, annak levelével állították el a vérzést. Gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásának köszönhetően is előszeretettel használták, sőt még aranyér kezelésénél is rendkívül hatásosnak bizonyult. Éretlen szőlővel enyhíteni tudtak a torokfájáson, szárított formában pedig székrekedés esetén használták. A szőlő mára a természetes gyógyászat egyik legfontosabb alapanyagává vált.
Elsősorban a benne található, a világ egyik legerősebb antioxidánsának tartott OPC-nek (oligomerikus proanthocianidin) köszönhető hatásossága. A klinikai vizsgálatok és a fogyasztói tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonata hatékonynak bizonyul jóformán minden területen, az érrendszeri problémáktól a rákon át a bőr öregedésének lassításáig.
A szőlőmag jótékony hatásai
A szőlőmag megvédi az érrendszert a meszesedéstől, ezáltal erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét.
A férfiaknál a prosztatára és az inpotenciára jó hatással lehet, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti. Gyulladás gátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja. Antioxidáns hatásának köszönhetően enyhíti a krónikus vénás elégtelenségek tüneteit, illetve ödéma ellen is hatásos.
Magas koleszterin szint stabilizációjához is rendkívül javallott a szőlőmag, főleg dohányozók részére, sőt, krómmal vegyítve a hatás kétszeres. Az elmúlt években a rákkutatás egyik központi témája lett a szőlőmag, és annak kivonata. Kijelenthető, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák, a gyomorrák, a vastagbélrák, a prosztatarák és a tüdőrák kialakulásának kockázatát – emellett hatékonynak bizonyult a kemoterápiás kezelések mellékhatásai okozta károsodások megelőzésében egyaránt.
A hidegen sajtolt szőlőmag olaj külsőleg és belsőleg egyaránt használható. Antioxidánsokban gazdag, mélyzöld színű, finom, karakteres ízű.
A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
Csodálatos bőrápoló tulajdonságainak köszönhetően ideális bőrvédő kozmetikai alapanyag, amely masszázsolajként és az aromaterápiában is kedvelt.
Vörös szőlőmag, Kurkumin, Gyömbér és Vitaminok az ideg-, az immun- és a keringési rendszer megfelelő működéséért és a testi sejtek védelméért.
Hidegen sajtolt, kellemes ízű és illatú növényi olaj. Omega-6 tartalma hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.
A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az oxidatív szennyezések semlegesítésében, mint az E-vitamin. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
A 100 mikron méretű részecskék biztosítják, a szőlőmag lisztben lévő antioxidánsok valamint az értékes nyomelemek kiemelkedő mennyiségét, könnyű emészthetőségét és tökéletes felszívódását.
A szőlőmagliszt készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté.
A vörös szőlő magja az egészségre számos jótékony hatással bíró polifenolok egyik leggazdagabb természetes forrása, melynek köszönhetően a szőlőmag fogyasztása segíti az idegrendszer működését.
készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté.
100% bio magyar szőlőmagpor, növényi kapszulában. A szőlőmag a természetben megtalálható egyik legkoncentráltabb antioxidáns-forrás. Szabadgyök-semlegesítő hatása hússzor erősebb a C- és E-vitaminnál.
A szőlőmagban található polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően elősegíthetik a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta káros oxidációs folyamatokkal szemben.
A vörös szőlő magja az egészségre számos jótékony hatással bíró polifenolok egyik leggazdagabb természetes forrása, melynek köszönhetően a szőlőmag fogyasztása segíti az idegrendszer működését.
Bio-, és 100%-ban természetes, növényi étkezési olajaink hidegen történő sajtolással, hőkezelés nélkül készülnek.
Szuper könnyű, selymes textúrájú olaj, amely üdítő hatással lesz a bőrödre.
Mérsékli a koleszterinszintet és csökkentheti az érelmeszesedés kialakulásának esélyét, segíthet az ízületek egészségének megtartásában, jelentősen csökkentheti a gyulladásokat és óvja az emésztőrendszert is.
A Nature Cookta Szőlőmagolaj könnyed ízű, különleges aromájú. Minél sötétebb színben pompázik, annál hasznosabb a szervezet számára.
A hidegsajtolással létrehozott szőlőmag olaj alapvető szerepet játszik a korszerű egészséges táplálkozásban, így az egészség megőrzésében és javításában.
A szőlőmagolaj a legjobb belső bőrhidratáló, aki fogyaszt belőle egy mokkáskanálnyit, az belülről gondoskodik bőre puhaságáról.
A piros szőlő magjából készült kivonat flavonoid tartalmánál fogva, a szív és megelőzésére ajánlott.