Jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról. A tápanyagtartalma miatt igen értékes álgabonát újra felfedezi a konyhaművészet, alkalmazása új távlatokat nyit meg.
A búzaliszt gluténmentes alternatívája, egészséges, tápláló, tele van tápanyagokkal és kiváló helyettesítője a finomított búzalisztnek.
A kókuszlist magas rost- és fehérjetartalmú, glutémentes alapanyag. A hagyományos liszt teljes egészében kiváltható vele.
A kókuszlist magas rost- és fehérjetartalmú, glutémentes alapanyag. A hagyományos liszt teljes egészében kiváltható vele.
A lencse a tápanyagdús étrend kiváló kiegészítője. Tápláló és kalóriaszegény!
Ez a gabonából készült őrlemény a legelterjedtebb alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, sütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének.
Főként foszfort, vasat, magnéziumot tartalmaz. Szervezeted számára hasznos szénhidrátok, növényi rostok, B1, valamint B2 vitaminok, esszenciális aminosavak és fehérjék szintén megtalálhatóak benne.
A teljes kiőrlésű lisztekben a gabonamag három összetevője közül mindet hasznosítjuk: a gabona magját, a külső korparészét és csíráját. Ezáltal a bennük található rostanyag, E- és B-vitaminok, vas, magnézium, szelén és cink is hasznosulni tud.
A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.
A tönkölybúza sokrétű felhasználhatósága mellett igen egészséges is. A többi búzafajtához képest kiemelkedő a fehérje- és a sikértartalma.
Speciális szerkezetű, a finom lisztnél nagyobb szemcseméretű liszt, mely kimondottan a rétesek alapanyaga. Jól nyújtható, csomósodásra nem hajlamos.
A rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas.
A szőlőmaglisztben értékes rostanyagok, fehérje, olaj, mikro anyagok és nyomelemek is találhatóak.
A tönkölybúza más búzafajtákhoz képest lényegesen magasabb a fehérje- és a sikértartalma.
A többi búzafajtához képest kiemelkedő a fehérje- és a sikértartalma.
Kiiktatod az életedből a finomlisztet? A Vegabond Barna rizsliszt remek választás.
Felhasználása: gluténmentes panírozáshoz, lepény alapanyagaként, főzelékek sűrítésére.
A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Állaga hasonló a búzalisztéhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Állaga hasonló a búzalisztéhez. Alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
Dia-Wellness CH Mínusz Lisztkeverék 85%-kal csökkentett szénhidráttartalommal. Magas fehérjetartalom, magas rosttartalom és alacsony glikémiás index jellemzi.
Dia-Wellness csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék, piskótatészta sütéséhez ajánlott.
Dia-Wellness csökkentett szénhidráttartalmú liszt pizzatészta készítéséhez, a korábbinál 40%-kal csökkentett szénhidráttartalommal.
Dia-Wellness süteményliszt koncentrátum csökkentett szénhidráttartalommal linzer, kevert piskóták, könnyű tésztájú sütemények készítéséhez.
A Dia-Wellness sütőliszt egy széleskörűen felhasználható liszt, csökkentett, 53% felszívódó szénhidráttartalommal.