A termékben felhasznált piros, sötétvörös, lilás fekete színű gyümölcsök flavonoidokban és a növényi színanyagként ismert antocianidinekben gazdagok.
A búzafű egyszerre méregtelenít és növelheti energiaszintünket. Kiváló vitaminforrás, vitalizáló, aktiválja szervezetünk energiaforrásait. Egy pohár búzafüves kombucha a mindennapok egészségét biztosítja számunkra.
A Kombucha-C koncentrátum fogyasztásával szervezetünkben fokozódhat az anyagcsere, javulhat a tápanyagok lebontása és felszívódása.
A jód az egészség oktánszáma, a pajzsmirigy hormontermelésének alapvető üzemanyaga. A pajzsmirigy működése határozza meg szervezetünk alap energiaszintjét, gyors, logikus szellemi reakcióinkat, anyagcserénket, közérzetünket. A kellő jódbevitel biztosítja karcsúságunkat, szép bőrünket, enyhíti a menopauza tüneteit.
A kombucha esszenciális és természetes úton előállított anyagokat tartalmazz a szintén fontos mikro- és makroelemek, valamint a vitaminok (elsősorban B-vitaminok) mellett. A szervezet számára káros, mérgező melléktermékeket nem tartalmaz, sőt összetétele az élő szervezetek számára megfelelő arányú.
Emésztési problémákra, méregtelenítésre, immunrendszer erősítésére, általános jó közérzet és erőnlét biztosítására javasolt.
Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához.
A zöldpapaya legfőbb hatóanyaga a papain enzim, amely hatékonyan bontja a fehérjéket, így eredményesen használható fogyókúrához, méregtelenítéshez, böjtöléshez. A kombuchás papaya fogyasztása támogatja a nyirok- és érrendszer működését és gátolja a meszesedést.
Az inulin tartalmú kombucha rendszeres fogyasztásával pótoljuk és tápláljuk, szaporítjuk a minket szolgáló jótékony baktériumokat.