A B-vitamin komplexnek köztudomásúan stressz-csökkentő hatása van. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget. Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében. A B-vitaminok poitívan befolyásolják a test energia-háztartását is. Aki nem akar nyugtató szerekhez vagy altatóhoz nyúlni, akinek a sok idegesség miatt lecsökken az étvágya, annak a legkézenfekvőbb és legegészségesebb megoldás a B-komplex vitamin használata.

VitaKing Mega B50
A B-komplex (B-50) a következő B-vitaminokat tartalmazza:

 

A Tiamin (B1-vitaminnak is nevezik) vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat, mert a fölösleg nem tárolódik el a szervezetben. A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorlolt hatása miatt. Azoknak, akik dohányoznak, alkoholt vagy túlzottan sok cukrot fogyasztanak, fogamzásgátló tablettát szednek, fokozott szükségük van erre a vitaminra.

 

A Niacin (B3-vitamin) egészséges bőrt kölcsönöz. Segít megakadályozni a migrénes fejfájást, illetve mérsékli. Hozzásegít, hogy az emésztőrendszerünk egészséges legyen, ezáltal növeli a szervezet energiáját. Segít megszüntetni a fekélyes fájdalmakat és gyakran a rossz szájszagot. Csokkenti a koleszterin és tiglicerid szintet.

 

A Pantoténsav vízoldékony vitamin (más néven B5-vitamin), amely elősegíti a sejtek felépítését, a normális növekedést és a központi idegrendszer fejlődését. Életfontosságú a mellékvesék normális működéséhez, a zsírok és szénhidrátok energiává történő átalakításához. Elősegíti a sebgyógyulást, segít a fertőzéseket leküzdeni és csökkenti sok antibiotikum toxikus hatásait. Szerepe van a bőr rugalmasságának és puhaságának megőrzésében. Megerőltető fizikai aktivitás, tartós stresszhelyzet vezethet hiányához.

 

VitaKing  Stressz B-komplex vitamin  kapszula

 

A Biotin (B7-vitamin) a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjéhez nélkülözhetetlen enzimalkotó. 

Hiánya fáradsággal, étvágyvesztéssel, bőrproblémákkal, vérszegénységgel, koleszterinszint emelkedéssel járhat. Hozzásegít az erősebb, egészségesebb körmökhöz, hajhoz (hiánya hajhullást okozhat). A B2-, B3-, B6- és A-vitaminnal együtt egészségesen tartja a bőrt.

 

A B12-vitamin vízoldékony vitamin, amely elősegíti a vérképzést, fokozza a gyermekek növekedését és étvágyát, növeli a szervezet energiáját és javítja a koncentrálóképességet. Csak nagyon kis mennyiségre van szükségünk belőle, azonban kizárólag állati eredetű táplálékban fordul elő és a gyomorból nem túl jól szívódik fel (kb. 25 %-ban). A vegetáriánus életmód vagy rendszeres alkohol fogyasztás esetén különösen fontos a B12-vitamin pótlása.

A B12-vitamin a hatását akkor fejti ki a legjobban, ha C-vitaminnal, tiaminnal, riboflavinnal, valamint magnéziummal együtt szedjük.

Kapcsolódó termékek: