Napjaink őssejt kutatásának egyik legfontosabb kérdése a felnőtt őssejtek többszörözése. Az őssejt szaporító kapszula használata elősegíti, hogy az őssejtek nagyobb számban jelenjenek meg a véráramban. Ez lehetőséget ad arra, hogy az emberi szervezet regenerációs képessége hatékonyabban működhessen.

Minél több őssejt van jelen a vérben, annál jobb a szervezetnek. A csontvelőben található őssejtek alkotják a szervezet természetes "megújulási" rendszerének alapköveit. Az őssejt a csontvelőből kilépve bekerül a véráramba, ahol egy speciális hírvivő anyag segítségével eljut a szervekhez. Amikor a "célterületre" érkezik, kihasználja osztódási képességét, másolatát továbbküldi, ő maga pedig beépül és a szerv sejtjeivé válik.

 

Őssejt

Mi az őssejt?

 Az őssejt olyan sejt, amely bármilyen más funkciójú sejtté képes átalakulni. Más néven "mindenre képes" sejteknek is nevezzük őket. A fogantatás után - a 14. napig -, az embrió csak őssejtekből, vagyis, ilyen "mindenre képes" sejtekből áll. A fejlődés tizenötödik napjától ezek a sejtek differenciálódnak, és kialakulnak belőlük az ideg-, izom-, csont- és bőrsejtek. Marad azonban kis számban pár át nem alakult "mindenre képes" sejt.

Kétféle őssejtet ismerünk: felnőtt és embrionális. A felnőtt és az embrionális őssejtek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek csak a felnőtt őssejteket nehezebb a csontvelőből elkülöníteni.

Minden szervünkben találhatóak őssejtek, de a legnagyobb számban a csontvelőben, ahonnan a véráramba kerülve alapvető funkciót töltenek be a szerveink regenerációjában.


Hogyan regenerál az őssejt?

Napjaink őssejtkutatásának egyik legfontosabb kérdése a felnőtt őssejtek többszörözése. Minél több őssejt van a vérben, annál jobb a szervezetnek. Ez az a jelenség, amit napjainkban fedeznek fel. A több őssejt jobban segíti a felépülést. A test saját magát tartja karban és optimális egészségi állapotba hozza. A csontvelői őssejtek alkotják a szervezet természetes "megújulási" szisztémáját.

Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy több őssejtet termeljen, akkor a szervezetünk maga tudja kijavitani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat.

Ha egy szerv nem működik optimálisan, vagy valamilyen módon sérülést szenved és sejtpótlásra van szüksége, akkor üzenetet küld a csontvelőbe, amely felismeri az információt, és küldi az őssejteket. Ezeknek oda kell jutniuk a megfelelő szervhez, ha lehet a legkevesebb károsodást elszenvedve, felismerni azt, és a szövet sejtjeivé válni.

Az őssejt kilép a csontvelőből és bekerül a véráramba. Egy speciális hírvivő anyag segítségével eljut a szervekhez. Amikor a "célterületre" érkezik, kihasználja osztódási képességét és a másolatát továbbküldi, ő maga pedig beépül, és a szerv sejtjeivé válik. Ezáltal a szerv képes megújulni, funkcióit megőrizve egészségesen működni.

Klinikailag igazolt, hogy az őssejtszám növelésével, működésképtelen szerveink is újraépülhetnek, visszakaphatják eredeti funkciójukat.
 

Őssejt

 

Az őssejtszint a legjobb jelző

Az emberi szervezet javító és építő képessége gyermek, felnőtt és idős korban eltér. Az őssejtek száma 5 liter vérben 5 és 25 millió között változik. A kor előrehaladtával a termelődő őssejtek száma jelentősen csökken és emiatt egy idősebb ember regenerációs képessége jóval alatta marad egy fiatalénak. Ez a lecsökkent regenerációs képesség javítható az őssejtszám emelésével.

Az őssejt szint a legjobb jelzője a keringés egészségének. Jobb, mint a koleszterin szint, a vérnyomás, a diabétesz, stb. Jobb, mint bármi, amit kardiovaszkuláris rizikóként ismerünk, és ez érvényes mindenre a szervezetben. Minél több az őssejt a szervezetben, annál jobb az egészségi állapot.
 

Olimpiq StemXCell

A világon elsőként a pécsi és az egri kutatóínk készítettek olyan, természetes anyagokból álló kivonatot, amely 50 százalékkal növeli a szervezet saját őssejttermelését. A "mindenhatónak" is nevezett sejtek képesek regenerálni a beteg vagy az idő múlásával romló szerveket.

Az Olimpiq StemXCell igazi áttörést jelent az étrend-kiegészítők területén. A termék összetevőit ugyanis már évezredek óta alkalmazzák, élelmiszer-, illetve természetes medicinákként. A Magyar kutatók viszont, a világon először vizsgálták meg, hogy ezen alkotóelemek hogyan hatnak az őssejtekre.

 

StemXcell

 

Az Olimpiq StemXCell étrendkiegészitő kapszula az első és egyedülálló természetes felnőtt őssejt szaporító, amelynek rendkívüli tulajdonságai vannak. Elősegíti a csontvelőben levő őssejtek termelését, az őssejteknek a vérből a szövetekbe történő vándorlását, illetve erősíti az immunrendszer különféle funkcióit. Az őssejt szaporító javított változata egy órán belül legalább 75%-kal megemeli az őssejtszámot.

Az őssejtek felhasználási lehetőségei a szervezet számára multifunkciósak. Azaz bármilyen sejtté szerveződhetnek, átalakulhatnak. Ha több őssejt áll rendelkezésre a véráramban, akkor szervezetünk megújulási folyamati fokozódhatnak, illetve bizonyos szerveink csökkent működőképesége javulhat.

Az őssejt felhasználásával, nem csak szerveket, hanem egyéb szöveteket sőt csontot is képesek megújítani. A porckorongot alkotó gélszerű anyag is előállítható. Hasnyálmirigyet tíz éve tudnak növeszteni. Javítható a látás. Sikeres máj, szívizom kezelések lehetségesek. Kezelhető a cukorbetegség.

Az Olimpiq StemXCellhez többszáz bevizsgált anyag közül, a föld különböző helyeiről választották ki az összetevőket.

Mivel az őssejteket is - mint minden sejtünket is - a szabadgyökök támadják, ezért a doboz tartalmaz egy Olimpiq Cell nevű készítményt is, amely antioxidánsokat, flavonoidokat tartalmaz, ezzel védve meg az őssejteket.


A termék két fajta kapszulából áll:

Őssejtvédő (X CELL):
Növényi antioxidánsokkal és flavonoidokkal biztosítjuk az őssejtek útját az azokat támadó szabadgyökök ellen.

Fontos ugyanis, hogy ezek az őssejtek a cirkulációt segítő anyaggal arra a helyre jussanak el, ahol az átalakulást követően egy új szív, bőr, csont, izom, ideg, vese, máj, tüdő, porc, hasnyálmirigy szem működőképes egészséges sejtjeivé váljanak.

Gyümölcs és herba összetevők, magas polifenol / flavonoid, resveratrol (növényi antioxidánsok) tartalommal. Liofilizált gyümölcs mag-héj őrlemény.
Hatóanyagai: polifenolok, flavonoidok, antioxidánsok, feniletilamin, fitocianin, resveratrol.

Őssejt szaporító (STEM X):
- Elősegíti a csontvelőben lévő őssejtek termelését
- Az őssejteknek a vérből a szövetekbe történő vándorlását
- Erősíti az immunrendszer sejtregenerációs funkcióit
Hatóanyagai: poliszacharidok, triterpének, aminosavak, fucose, klorofill, organikus nanoszilicium, likopin

A termék fontos állomás a biológiai terápiában, mert - az őssejt megtöbbszöröződését segítő (táp)anyag bevitele, szelíd módszerrel (elsősorban étrend-kiegészítővel) - segíthet a szervezet önvédelmi képességének erősítésében, a betegség utáni felépülésben


Felhasználási javaslat: 1+1 kapszula/nap, súlyosabb esetekben 2+2 kapszula/nap. A két alkotórész javasolt fogyasztási sorrendje: először az őssejt védőt (OLIMPIQ CELL), majd 30-60 percet követően az őssejt fokozót (OLIMPIQ STEM) vegye be!

 

Olimpiq StemXcell

 

Nem gyógyszer, de hatása messze túlmutat minden eddigi készítményen. Napjainkban az őssejt kutatás fő kérdése a meglévő felnőtt őssejtek szaporítása. Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor a szervezetünk maga tudja kijavítani a különféle problémák, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat.

A kutatások középpontjában ma elsősorban a felnőtt őssejtek állnak. Minél több őssejt van a vérben, annál jobb a szervezetnek. Ez az a jelenség, amit napjainkban fedeznek fel. A test a működéséhez szükséges ideális körülmények között saját magát tartja karban és optimális egészségi állapotba hozza. A több őssejt hatékonyabb felépülést eredményezhet. A csontvelői őssejtek alkotják a szervezet természetes "megújulási" szisztémáját.

A felnőtt őssejtt vagy szöveti őssejt a csontvelőben keletkezik, és a véráramban keringve alapvető funkciót tölt be a szerveink regenerációjában. A kor előrehaladtával a termelődő őssejtek száma jelentősen csökken. Az őssejtek felhasználási lehetőségei a szervezet számára multifunkciósak. Azaz bármilyen sejtté szerveződhetnek, átalakulhatnak. Ha több őssejt áll rendelkezésre a véráramban, akkor szervezetünk megújulási folyamati fokozódhatnak, illetve bizonyos szerveink csökkent működőképessége javulhat.


Új fogalom: őssejttáplálás - őssejt védelem