A kandírozott gyömbér fogyasztható csemegeként, süteményekbe, műzlikbe egyaránt használható.
A héjas gyümölcsök sok fehérjét, rostot, egészséges telítetlen zsírokat, vitaminokat, antioxidánsokat tartalmaznak.
Nagyon jó vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás. Zsírban és fehérjékben gazdag, telített zsírsavakban azonban szegény. Bár szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
Különböző gyümölcsök ízletes keveréke. A csomag tartalma: mazsola és különböző trópusi gyümölcsök.
A pekándió nem csak finom, egészséges is. Megelőzi a szívbetegségek és a rák kialakulását, természetes antioxidánsai segítségével pedig csökkenti az erekben található gyulladást.
Gátolja a melanoma malignum (festékes anyajegyből kiinduló rosszindulatú ) sejtjeinek növekedését.
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani.
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. A C-Vitamin egy vízoldékony vitamin, amely számos alapvető élettani folyamathoz nélkülözhetetlen, nagyhatású antioxidáns.
A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A chia mag ásványi anyagokban gazdag, található benne kálcium, vas, magnézium, foszfor és kálium is.
A chia mag ásványi anyagokban gazdag, található benne kálcium, vas, magnézium, foszfor és kálium is.
Étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátriumhidrogénkarbonát. Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású.
A szezámmag rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. A fekete szezámmag kb. 60%-al több kálciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag.
Az őrölt földimandulához képest a földimandulából kinyert lisztnek alacsonyabb a zsírtartalma, és ezért nyugodt lelkiismerettel fogyasztható számos ételben.