Leggyakrabban ételízesítéshez, főzéshez és körítéshez használt fűszer, amelynek fogyasztása sok egészségügyi előnnyel is jár.
A tüzes ízek szerelmeseinek! Vízzel leforrázva teaként vagy sós ételekhez használható, az extra ízekért.
A Fűszerek királynője, a világ egyik legrégebbi fűszere! Kardamom édes és sós ételekhez, hogy citrusos-édes ízt és virágos aromát biztosítson.
Íze és fűszeres aromája révén tökéletes kiegészítője a sütés-főzésnek. Étvágyjavító, gyomorerősítő hatású, serkenti az emésztést. Jótékonyan hathat a szív- és érrendszerre, a vércukorszintre.
Gyógyászati célokra is alkalmas keleti fűszer. Csökkentheti az émelygést; Mérsékelheti az étvágytalanságot; Enyhítheti a mozgásszervi betegségek tüneteit és a fájdalmat.