A citromfű ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is.
A hagyományos “fehér” fokhagymából, fermentálással készül. A fekete fokhagyma tartalmaz A, B1, B2, B6, C-vitaminokat, ásványi anyagokat, flavonoidokat és peptid származékokat.
A galagonya jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javíthatja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom vérellátását.
A szakirodalom szerint gátolja és enyhíti az Alzheimer kor tüneteit, jótékony hatással van a májra, továbbá gátolja a zsírsejtek felszívódását.
A máriatövis magjából hideg sajtolásos eljárással előállított olaj legjelentősebb hatása a máj erősítése, a növény magjában található vegyületek védelmet nyújthatnak az alkohol és a hepatitis vírusok pusztító hatásától, sőt a károsodott májsejteket is képesek lehetnek megújítani.
A keláthatás egy kémiai kötés, amely sejtszinten tapasztja magához a nehézfémeket, mérgeket. Az összetevők együttesen képesek arra, hogy kivezessék a szervezetből a megkötött nehézfémeket, mérgeket.
Támogatja a pajzsmirigy helyes működését, akár pajzsmirigy alul- vagy túlműködésről van szó.
A zeller ismert, jellegzetes aromájú fűszernövény. Neve a görög Szilénosztól, a görög mondák sokarcú figurájától származik, feltehetőleg a vélhetően potencianövelő hatása miatt.